AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Întâlniri AMVVD cu primarii municipiului Târgoviște și al comunei Aninoasa: o zi plină de dialog și respect

DISTRIBUIE

După succesul ediției din acest an a Young Veterans Fest 2024, o delegație a Asociației Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) a continuat seria de evenimente prin întâlniri importante cu autoritățile locale. Delegația AMVVD, format din președintele asociației, Slt. (r) Marius Apostol, directorul pentru comunicare, lt. col. (r) Mihail-Sorin Vartolomei, și col. Barton Butler, veteran al U.S. Army, a vizitat primăriile comunei Aninoasa și municipiului Târgoviște.
Primul popas al delegației AMVVD a fost la Primăria comunei Aninoasa, unde au fost primiți de primarul Vlăduț Nicolae.
„Această întâlnire ne oferă oportunitatea unui dialog fructuos, în cadrul căruia am discutat diverse subiecte de interes comun. Am avut plăcerea de a le prezenta istoria locală, tradițiile și specificul cultural al comunității noastre,” a declarat domnul primar. Acesta a subliniat, de asemenea, impactul emoțional al relatărilor veteranilor despre cariera lor militară, punând accent pe curajul, devotamentul și spiritul de camaraderie care îi definesc.
Întâlnirea a consolidat legăturile de prietenie și respect reciproc între comunitatea din Aninoasa și veteranii AMVVD, dar și cei americani, reprezentând un moment deosebit de important pentru ambele părți.
Următoarea oprire a delegației a fost la Primăria municipiului Târgoviște, unde au fost întâmpinați de primarul Cristian Daniel Stan. Discuțiile s-au concentrat pe misiunile veteranilor AMVVD și pe însemnătatea participării acestora la misiuni internaționale. Domnul primar a subliniat importanța activităților desfășurate de AMVVD și le-a transmis felicitări, urându-le succes în realizarea obiectivelor propuse.
Atât dl. Vlăduț Nicolae și dl. Cristian Daniel Stan, și-au exprimat interesul de a sprijini Asociația Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități în procesul de refacere și dezvoltare a Centrului de Recuperare și Refacere al Veteranilor din Teatrele de Operații. Aceștia au declarat că vor face tot ce le stă în putință pentru a contribui la finalizarea acestui proiect esențial nu doar pentru comunitatea veteranilor, ci și pentru întregul județ, recunoscând sacrificiile și eforturile depuse de militarii români în misiuni internaționale.
După întâlnirile cu cei doi primari, delegația AMVVD a fost primită la Mănăstirea Viforâta, situată în apropierea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani (CRRV). Aici, au fost întâmpinați de Maica Stareță, care a avut cuvinte de laudă pentru veteranii T.O. și le-a povestit despre istoria mânăstirii, considerată o bijuterie a artei eclesiastice din Țara Românească.
Col. Barton Butler, veteran al U.S. Army, și lt. col. (r) Mihail-Sorin Vartolomei, aflați într-un tur al României pe motociclete, au fost cazați la Clubul Veteranilor, singura pensiune deținută de către veteranii T.O din România.
Oaspeții noștri speciali au apreciat ospitalitatea și atmosfera de camaraderie de la Clubul Veteranilor, un loc care simbolizează unitatea și respectul pentru toți cei care au servit în teatrele de operații. Turul pe motoare al celor doi veterani este o călătorie de suflet, în care își propun să exploreze frumusețile României și să întărească legăturile dintre veteranii români și cei americani.
Această zi a fost marcată de respect, camaraderie și dorința de a consolida legăturile între comunitățile locale și veteranii care au servit și servesc cu onoare sub drapelul României.

ONOARE ȘI RESPECT!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Un gând despre “Întâlniri AMVVD cu primarii municipiului Târgoviște și al comunei Aninoasa: o zi plină de dialog și respect”