Daily Archives: 19 septembrie 2024

1 post

AMVVD – veteranii TO, cu motocicletele în turul României, respect pentru veterani

După ce au părăsit capitala Transilvaniei, echipa Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul De Mir” (AMVVD), formată din lt.col. rz. dr.Sorin Vartolomei și col.rz. Barton Butler (US Army) au dus în continuare spiritul veteranilor în țară, prin acest tur de forță. Ei au continuat periplul prin Deva și Hunedoara, orașe cu o încărcătură istorică bogată.
Pe lângă vizitarea obiectivelor istorice și emoția dată de întâlnirea cu mărturiile identității și continuității noastre, revenirea pe aceste meleaguri a avut și o altfel de încărcătură pentru lt.col.rz. dr.Sorin Vartolomei. Astfel, pe timpul pandemiei COVID-19, acesta a participat în cadrul echipei militare de management, împreună cu personalul medico-sanitar din Spitalul Județean de Urgență Deva, la limitarea efectelor devastatoare ale acestei pandemii și, în consecință, scoaterea din carantină a zonei. Revenirea la Deva și întâlnirea cu vechii colaboratori, printre care menționăm pe dr. Antonela Oniciuc, dr. Bogdan Sorca, as. Mara Magda, cu care a creat legături speciale, a fost un moment plin de emoție și aducere aminte.
După o noapte petrecută în vecinătatea Castelului Corvinilor din Hunedoara, echipa veteranilor TO din AMVVD a revenit la Timișoara pentru a participa la evenimentul caritabil DOOMFEST 2024, organizat de MC DoomStriker Banat LEMC, sub denumirea „Împreună dăm culoare statului bănățean”, festival la care prezența de anul trecut a AMVVD a fost înalt apreciată.
Revenirea în Timișoara, parcă matematic sincronizată de divinitate, a oferit ocazia participării în Parcul Albinet la „Ceremonia de dezvelire a monumentului dedicat lui Adrian Bărar”, chitarist, compozitor, textier și producător muzical, fondator al formației de muzică rock – Cargo, la invitația colegilor de la DoomStriker Banat LEMC și a organizatorului evenimentului, renumitul textier și activist civic timișorean – Corneliu Vaida, participant activ la evenimentele din Decembrie 1989, din Timișoara, în acea perioadă asigurând sarcina de interfață între structurile militare dislocate în garnizoană și mass-media locală și internațională.
Acesta a fost momentul în care veteranii AMVVD au avut ocazia de a împărtăși experiența cu organizatorul, participanții la activitate, dar și cu edilul șef la urbei de pe Bega, Dominic Fritz. Dacă treceți prin Timișoara vă recomandăm să poposiți și la acest obiectiv.
„AMVVD, veteranii TO, militarii, fie ei în activitate sau în rezervă, au datoria morală de a întoarce către comunitate experiența acumulată de-a lungul carierei lor. Istoria națională, tradițiile, respectul față de înaintași și pentru simbolurile naționale trebuie promovate și cultivate continuu în rândul societății civile, dar mai ales în rândul tinerei generații care are ocazia să găsească în noi modele de conduită și de viață.” – Marius Apostol, președintele AMVVD, veteran al teatrelor de operații, grav rănit în misiune.

Continuăm până la capăt, noi nu facem lucrurile pe jumătate.
Noi suntem veterani și nouă ne pasă!
Onoare și Respect!