Monthly Archives: septembrie 2024

9 posts

AMVVD – veteranii TO, cu motocicletele în turul României, respect pentru veterani

După ce au părăsit capitala Transilvaniei, echipa Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul De Mir” (AMVVD), formată din lt.col. rz. dr.Sorin Vartolomei și col.rz. Barton Butler (US Army) au dus în continuare spiritul veteranilor în țară, prin acest tur de forță. Ei au continuat periplul prin Deva și Hunedoara, orașe cu o încărcătură istorică bogată.
Pe lângă vizitarea obiectivelor istorice și emoția dată de întâlnirea cu mărturiile identității și continuității noastre, revenirea pe aceste meleaguri a avut și o altfel de încărcătură pentru lt.col.rz. dr.Sorin Vartolomei. Astfel, pe timpul pandemiei COVID-19, acesta a participat în cadrul echipei militare de management, împreună cu personalul medico-sanitar din Spitalul Județean de Urgență Deva, la limitarea efectelor devastatoare ale acestei pandemii și, în consecință, scoaterea din carantină a zonei. Revenirea la Deva și întâlnirea cu vechii colaboratori, printre care menționăm pe dr. Antonela Oniciuc, dr. Bogdan Sorca, as. Mara Magda, cu care a creat legături speciale, a fost un moment plin de emoție și aducere aminte.
După o noapte petrecută în vecinătatea Castelului Corvinilor din Hunedoara, echipa veteranilor TO din AMVVD a revenit la Timișoara pentru a participa la evenimentul caritabil DOOMFEST 2024, organizat de MC DoomStriker Banat LEMC, sub denumirea „Împreună dăm culoare statului bănățean”, festival la care prezența de anul trecut a AMVVD a fost înalt apreciată.
Revenirea în Timișoara, parcă matematic sincronizată de divinitate, a oferit ocazia participării în Parcul Albinet la „Ceremonia de dezvelire a monumentului dedicat lui Adrian Bărar”, chitarist, compozitor, textier și producător muzical, fondator al formației de muzică rock – Cargo, la invitația colegilor de la DoomStriker Banat LEMC și a organizatorului evenimentului, renumitul textier și activist civic timișorean – Corneliu Vaida, participant activ la evenimentele din Decembrie 1989, din Timișoara, în acea perioadă asigurând sarcina de interfață între structurile militare dislocate în garnizoană și mass-media locală și internațională.
Acesta a fost momentul în care veteranii AMVVD au avut ocazia de a împărtăși experiența cu organizatorul, participanții la activitate, dar și cu edilul șef la urbei de pe Bega, Dominic Fritz. Dacă treceți prin Timișoara vă recomandăm să poposiți și la acest obiectiv.
„AMVVD, veteranii TO, militarii, fie ei în activitate sau în rezervă, au datoria morală de a întoarce către comunitate experiența acumulată de-a lungul carierei lor. Istoria națională, tradițiile, respectul față de înaintași și pentru simbolurile naționale trebuie promovate și cultivate continuu în rândul societății civile, dar mai ales în rândul tinerei generații care are ocazia să găsească în noi modele de conduită și de viață.” – Marius Apostol, președintele AMVVD, veteran al teatrelor de operații, grav rănit în misiune.

Continuăm până la capăt, noi nu facem lucrurile pe jumătate.
Noi suntem veterani și nouă ne pasă!
Onoare și Respect!

AMVVD – veteranii TO, cu motocicletele în turul României, capitala Transilvaniei

După ce au părăsit orașul Galați, echipa Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul De Mir” (AMVVD), formată din lt.col. rz. dr. Sorin Vartolomei și col.rz. Barton Butler (US Army) au dus în continuare spiritul veteranilor în țară, prin acest tur de forță. Au ajuns la Odorheiul Secuiesc, Brașov, Râșnov, Bran și Sighișoara. Pe acest traseu au purtat drapelul României și pe cel al AMVVD, au vorbit cu oamenii locurilor pe care le-au vizitat și au împărtășit din experiența lor de viață.
De la Sighișoara, turul României pe motociclete continuă cu o oprire în „orașul comoară” – Cluj Napoca.
Aici motocicliștii veterani au fost întâmpinați de echipa locală a AMVVD Cluj Napoca, formată din președintele sucursalei lt.col.rz. SANDU Costel, lt.col. HORINCAR George – vicepreședinte, plt. adj.rz. VEZETEU Dorel – secretar și plt. adj.rz. FARCAS Casian – casier. Un gând bun a fost transmis prin convorbire telefonică și de plt.adj.rz. Ștefanache Dan – vicepreședinte, dar care nu s-a putut întâlni cu echipa expediționară, deoarece nu se afla în localitate.
Președintele sucursalei ne-a împărtășit faptul că încă de la începutul formării acestei sucursale au fost și vor rămâne alături de membrii noștri, devotați sprijinului de camaraderie pentru toți colegii militari veterani din această garnizoană.
Pentru realizarea acestui deziderat, echipa de conducere a sucursalei ne-a prezentat realizările sale. Astfel, au încheiat protocoale de colaborare cu trei echipe sportive locale (fotbal – CFR Cluj, fotbal-U. Cluj, baschet-U Mobitelco Cluj) prin care se asigură acces gratuit la toate meciurile naționale și internaționale. De asemenea, sucursala AMVVD din Cluj Napoca are încheiate protocoale cu diferite cabinete medicale private pentru membrii veterani și familiile lor, iar pentru a acoperi nevoile de asistență medicală Spitalul Militar de Urgență a pus la dispoziție o linie telefonica directa pentru rezervare/programare.
În altă ordine de idei, sucursala locală a AMVVD, împreună cu Divizia 4 Infanterie, Clubul Rotary și alți sponsori privați vor organiza un maraton la nivel de municipiu, dedicat pentru strângerea de fonduri în sprijinul bolnavilor de cancer, internați la Institutul Oncologic Cluj. Mai multe detalii ne vor fi aduse la cunoștință pe măsură ce se pun la punct detaliile.
Ambițiile colegilor veterani din Cluj pentru perioada următoare se referă la asigurarea unei vizibilități cât mai bune atât pe plan local, cât și național și să promoveze cariera militara și spiritul de patriotism tinerei generații.
La capătul a două zile pline, petrecute în capitala Transilvaniei, veteranii motocicliști au aflat atât de multe despre prioritățile AMVVD și modul de realizare a acestora.
De la Cluj-Napoca, echipa veteranilor motocicliști se îndreaptă spre Timișoara, pentru a participa la acțiunea caritabilă a clubului Doom Striker Banat LEMC: „Împreună dăm culoare statului bănățean”.
„Mă bucur pentru progresul pe care l-a făcut echipa ce duce în țară spiritul veteranilor în cadrul proiectului „AMVVD – Veteranii TO în turul României, pe motociclete” și mai ales mă bucur pentru faptul că itinerariul propus este acoperit fără incidente rutiere, tehnice majore sau de altă natură. Mesajul purtat de cei doi temerari, lt.col. rz. dr.Sorin Vartolomei și col.rz. Barton Butler (US Army), care veterani fiind, nu mai sunt la prima tinerețe, este acela că indiferent de vârstă, naționalitate și cultură, veteranii formează un corp distinct, se recunosc, se sprijină și solidarizează fără reținere. Iată cum experiența militară, experiența dobândită pe timpul misiunilor naționale și internaționale, prin participarea la misiuni de tip PfP sau coaliție, ne-a apropiat și a asigurat dezvoltarea spiritului de apartenență la un concept internațional de camaraderie, în care frontierele nu mai contează. De asemenea, misiunea lor este și aceea de a confirma faptul că indiferent de țară, valorile naționale trebuiesc promovate și apărate, la nevoie chiar prețul vieții, de cei care pun mai presus de orice interesul național iar structurile militare sunt principalul promotor al acestor valori. Serviciul militar asigură un nivel educațional necesar, în care se îmbină curricula academică, ședințe de pregătire fizică și militară pt menținerea unui tonus motric optim, dar și valorile morale ale României.” – Marius Apostol, președintele AMVVD, veteran al teatrelor de operații, grav rănit în misiune.

Continuăm până la capăt, noi nu facem lucrurile pe jumătate.
Noi suntem veterani și nouă ne pasă!
Onoare și Respect!

AMVVD – la Galați excelența și grija față de semeni este cuvântul de ordine

Cândva Galațiul era un exponent de vază al industriei grele românești, acum Galațiul este un reprezentat care aduce mândrie celei mai reprezentative asociații de militari veterani din România – Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul De Mir” (AMVVD).Aici am întâlnit oameni cu suflet mare, care ne-au întâmpinat și s-au preocupat să ne asigure o ședere plăcută și utilă totodată. La intrarea în Galați am fost întâmpinați și conduși de o echipă de veterani, condusă de veteranul teatrelor de operații, dar și a vehiculelor pe două roți, Viorel Giurgiu. Tot din prima zi am avut placerea și onoarea să-l întâlnim și pe Donțu Dănuț, militar veteran, rănit în anul 2020, în teatrul de operații din Afganistan. De la președintele sucursalei locale a AMVVD, Adrian Baccela, veteran al teatrelor de operații cu 5 misiuni la activ, am aflat cu durere faptul că AMVVD Galați comemorează anual un număr de trei eroi ai teatrelor de operații. Adrian ne-a oferit un sumar al istoricului și evoluției prin care a trecut sucursala din Galați a AMVVD, detalii pe care subsemnatul și colegul de drum, colonelul Barton Butler, le-am primit cu bucurie. Printre rânduri, Adrian s-a grăbit să transfere cota necesară pentru a sprijini efortul de ridicare a edificiului ce va fi Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Târgoviște. Începuturile au fost grele, negăsindu-se spațiu necesar funcționării sucursalei din resursele locative ale armatei, dar cum Dumnezeu este alături de cei care-și doresc și luptă pentru idealul lor, Adrian a găsit sprijin la primăria orașului, aceasta susținând îndeaproape efortul veteranilor din Galați. Au început lucrările la sediu, iar cerința esențială a sediului „veteranilor cu dizabilități” era să fie prietenoasă cu persoanele ce prezintă nevoi speciale. Astfel, au fost eliminate pragurile, denivelările, au fost organizate planuri înclinate, întrerupătoarele și prizele sunt conform standardelor europene stabilite pentru acest scop. Apoi veteranii TO au început cu eforturi personale să utileze spațiul generos. Fiecare spațiu a fost gândit și organizat multifuncțional, de la biroul președintelui sucursalei, care este și sală de ședințe, la magazii, muzeu care poate deveni sala de curs pentru copii, sală de recreere care este totodată și o sală de fitness. Membrii AMVVD și familiile lor se bucură de aceste spații dotate cu echipamente noi, atât pentru recreere, pentru întreținerea tonusului fizic, dar și pentru activități de socializare. La muzeul sucursalei vin clase de elevi pentru a ține cursuri, asociațiile militarilor organizează activități.Inaugurarea sediului a fost organizat cu fast, oficialitățile locale onorând cu prezența evenimentul, Adrian arătându-mi cu mândrie fâșia de panglică de la eveniment. Într-o zi a primit un telefon din Danemarca de la o doamnă, care i-a propus colaborarea, trimițând materiale ce constau în birouri, bănci cu scaune pentru săli de clase, paturi moderne pentru spitale, tărgi electrice, haine și multe altele, table interactive, calculatoare; aceste donații au dotat toate școlile din județ, iar altele au fost trimise către CRRV. Tot din Danemarca a fost oferit un microbus care trebuia adus în România, reparat și înscris în parcursul legal pentru a fi admis circulației pe drumurile publice. Ulterior a fost contactat de directorul național al Băncii de Alimente, organizată printr-un acord european, al cărui obiectiv este de a preveni pierderile alimentelor perisabile. Efortul a fost mare deoarece primește cantități mari de produse pe care trebuie să le distribuie imediat. Numai în anul 2023 a preluat și distribuit peste 100 tone de alimente, în valoare de peste 100 milioane RON. La început lucrurile au mers ușor, dar mai apoi atragerea de voluntari a fost din ce în ce mai greu de realizat, veteranii înaintând în vârstă. Astfel sucursala AMVVD Galați și-a făcut un renume în regiune și au început să vină sponzori. Iată cum AMVVD Galați a devenit o industrie funcțională, un perpetuum mobile pe care se putea conta oricând la nevoie. Primăria Galați susține în continuare activitatea sucursalei prin proiectele întocmite de ei, dar au apărut și problemele, iar grija cea mai mare este plata utilităților. A avut cumpănă, dar a fost ajutat să iasă din momentele dificile prin muncă și înțelegerea comunității și mai ales prin sponsorizarea financiară făcută de S.C. Lancom Galați pentru plata facturii de curent. Cu tot sprijinul și înțelegerea acordate de primăria Galați pentru efortul veteranilor, în perspectiva în care nu se mai pot atrage resurse din impozitul pe profit și fără surse externe de venituri munca veteranilor din Galați este în pericol să se piardă. Facturile îi copleșesc pe veteranii din Galați: energia electrică, gazul, consumabilele, asigurarea la mașină, inspecțiile și mentenanța. Cam asta este viața la AMVVD Galați, plină, frumoasă privind din exterior, dar această frumusețe este clădită cu multă muncă și sacrificii. Aș mai adăuga despre Adrian Baccela că are o familie plină și frumoasă, cu trei copii de care este mândru și care îi acceptă și susține pasiunea față de munca pentru comunitate și pentru cei defavorizați. Continuăm până la capăt, nu ne plac lucrurile făcute pe jumătate.

Noi suntem veteranii și nouă ne pasă! Onoare și Respect!

COMUNICAT DE PRESĂ

București, 09.09.2024

Apărarea onoarei militarilor români și în special a veteranilor teatrelor de operații în fața campaniei de denigrare nejustificată

În ultimele săptămâni, generalul Ciucă Nicolae, un militar emblematic al celor ce au slujit sub drapel, veteran al teatrelor de operații și acum lider politic de marcă, a devenit ținta unor atacuri disproportionale, orchestrate de anumite aripi ale mijloacelor de informare în masă, cu susținerea unor actori internaționali. Aceste acuzații false nu doar că lovesc în reputația personală a subiectului, ci se extind asupra întregului sistem de apărare națională, banalizând eforturile și sacrificiile militarilor români, depus fără tăgadă pe altarul țării, în contextul strategic al integrării României în Uniunea Europeană și NATO.

Detalii despre personalitatea atacată și contribuțiile sale la securitatea națională

Generalul Ciucă Nicolae, subiect în disputa mediatică, este un militar în rezervă, decorat, cu o carieră exemplară în țară și participări în misiuni internaționale de tip coaliție, în teatrele de operații, unde a servit cu onoare, asigurând aplicarea și protecția legislației naționale și internaționale, a valorilor democratice și a securității naționale. După încheierea carierei militare, el și-a dedicat viața slujirii națiunii pe scena politică.

Atacurile nefondate și consecințele lor asupra militarilor români

Atacurile lansate de anumite publicații, cu subtila susținere a unor actori internaționali, reprezintă o tentativă de subminare nu doar a reputației unui lider politic onest, ci și a întregului corp militar român. Într-o perioadă în care eforturile României sunt direcționate către consolidarea statutului său ca partener strategic în cadrul UE și NATO, aceste calomnii nu fac decât să slăbească încrederea în sistemul nostru de apărare, induc, cu prezumtivă reacredință, societății civile falsa impresie că militarii români nu si-au făcut datoria în teatrele de operații, că au acționat cu lipsă de profesionalism sau lipsă de camaraderie față de conaționalii noștri sau față de partenerii de coaliție.
Aceasta este o încercare de a devaloriza sacrificiile militarilor români, care au servit interesul național cu curaj, atât acasă cât și în misiuni internaționale, contribuind la securitatea globală și la creșterea prestigiului României pe scena internațională.
Este inacceptabil ca aceste atacuri să fie folosite pentru a distorsiona percepția publicului asupra rolului militarilor noștri și asupra angajamentului României față de parteneriatele sale internaționale.
Așa după cum militarii acordă respectul suprem simbolurilor naționale, așa cum militarii vor prețui și apăra Drapelul de Luptă ca pe lumina ochilor, tot așa vor aplica codul de valori al militarilor, precum și tradițiile de luptă pe care le-am moștenit de la înaintași și le vom lăsa moștenire urmașilor noștri. Este un afront suprem să negi valorile militare și tradițiile de luptă. În plus, acuzând un militar, se acuză un întreg lanț de comandă. Toate deciziile militare se iau de o echipă complexă de specialiști și se aprobă de comandantul eșalonului superior.
În plus, dacă la momentul invocat în materialul filmat, comandantul marii unități, aparținând unui stat partener, care subordona contingentul românesc (comandat de actualul general în rezervă Ciucă Nicolae) ar fi identificat o sincopă sau un dezacord între acțiunile/inacțiunile contingentului românesc și memorandumul de înțelegere/mandatul aprobat de decidentul politic român/ordinul de acțiune al comandantului Componentei Operaționale Întrunite/ordinul de operatii emis de propria structura, avea datoria și obligația legală de a raporta imediat, ierarhic, pe linie militară și diplomatică această situație.
Ori acest lucru nu s-a întâmplat, în plus întâlnirile din timpul perioadei de transfer al autorității între contingentele române, efectuate de cele mai multe ori în prezența diplomaților români și străini acreditați în statul de desfășurare a misiunii internaționale, nu au consemnat niciun semnal ostil al comandanților aparținând statului partener, chiar din contră, declarațiile au fost întotdeauna onorante.

Declarația susținătorilor și apelul la unitate
„Veteranii și militarii României merită respect și recunoaștere, nu atacuri nefondate și denigrări publice. Personalitatea generalului Ciucă Nicolae, vizat de atacuri, reprezintă imaginea unei generații de veterani, acești eroi contemporani ai României, care a stat întotdeauna aproape de locul cel mai fierbinte al operațiunilor, nu s-a ascuns niciodată de răspundere și a luptat până la capăt pentru îndeplinirea misiunilor la standarde înalte, iar încercările de a-l discredita sunt o insultă la adresa tuturor celor care servesc sub drapelul românesc. Este nedrept și nedemn pentru cei care și-au sacrificat viața, familia, sănătatea să fie stigmatizați de acuzații gratuite și nefundamentate, prin afirmații sugestive și nu prin declarații clare și fundamentate prin documente legale sau prin procedurile de operare aplicabile momentului la care se face referire.
Este rușinos din partea foștilor frați de arme, parteneri internaționali, să cadă în plasa întinsă de interese meschine și să inducă îndoiala că vreun militar român, s-ar fi eschivat de la îndeplinirea misiunilor primite.” a declarat Marius Apostol, președintele AMVVD, veteran al teatrelor de operații, grav rănit pe timpul unei misiuni.

Susținem ferm integritatea militarului supus atacului nedrept și condamnăm această campanie de dezinformare, care pare să aibă drept scop subminarea progresului României în cadrul UE și NATO, tocmai prin pata care se aruncă pe fundația care a asigurat parteneriatul stabil și de încredere reciprocă cu statele și structurile menționate. Facem un apel către toți cetățenii să nu se lase influențați de manipulările mediatice orchestrate de cei care urmăresc destabilizarea noastră pe scena internațională.

Apel către mass-media și publicul larg
Solicităm ca presa locală și internațională să adopte o abordare etică și responsabilă în relatările sale, bazându-se pe fapte și nu pe speculații. Nevoia de corectitudine și de obiectivitate este esențială în protejarea demnității și onoarei celor care s-au dedicat apărării interesului național și și-au pus viața pe altarul țării.

De asemenea, chemăm cetățenii să sprijine eforturile celor care luptă pentru democrație și securitate și să se împotrivească oricăror încercări de a devaloriza sacrificiile militarilor români, care rămân pilonul central al securității noastre naționale și internaționale.

Despre subiectul atacului nedrept
Personalitatea atacată în mod nedrept ai mișelesc, este unul dintre cei mai respectați lideri ai comunității de veterani și politicieni, fiindu-i oferite nenumărate scrisori de apreciere, decorații și medalii relevante (naționale, din partea organizațiilor internaționale (ONU, NATO), sau a statelor partenere). Generalul în rezervă Ciucă Nicolae a fost implicat activ în sprijinirea eforturilor României de a deveni un partener strategic de încredere în NATO și un stat membru puternic în Uniunea Europeană.

Informații de contact:
[Număr telefon contact]
0770.419.899
[Adresă de email]
amvvd.2013@yahoo.ro
[Website-ul organizației]
www.amvvd.ro

Notă pentru editori:
Pentru mai multe informații despre realizările și contribuțiile veteranilor, precum și pentru acces la materiale suplimentare, vă rugăm să ne contactați.

Acest comunicat evidențiază nu doar apărarea personalității atacate nedrept, ci și impactul negativ al acestor atacuri asupra întregului corp militar și a sistemului național de apărare, în contextul integrării României în UE și NATO.

AMVVD – prințișorul munților comemorat la Țebea, 2024

Duminică, 08 septembrie 2024, la Țebea, în cadrul Serbărilor Naționale desfășurate în Panteonul Moților, a fost comemorat Eroul Național Avram Iancu, cel care a jucat un rol important în Revoluția de la 1848, azi împlinindu-se 152 ani de la moartea acestuia.
Evenimentul a început cu ceremonialul militar și oficierea serviciului religios, urmate de evocarea personalității marelui patriot și depuneri de coroane.
Din partea Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități a participat o delegație condusă de președintele sucursalei Gorj, însoțit de consilierul Președintelui asociației, generalul Florin Fătu.
În a doua parte a zilei evenimentul va continua cu un spectacol folcloric extraordinar, susținut de interpreți renumiți din diverse regiuni ale țării, iar spre seara ceremonialul public se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare.

AMVVD – veteranii TO în turul României, capitala ne așteaptă

Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani a fost gazdă bună pentru organizarea și desfășurarea Young Veterans Fest – 2024, iar Clubul Veteranilor ne-a oferit acoperiș dar și mese delicioase. A sosit timpul să ne despărțim de gazda noastră și să ne îndreptăm către București.
Sosiți în capitală, prima oprire a fost la sediul central al Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (AMVVD). Aici am fost întâmpinați de vicepreședinții Iulius Onița și Cristian Guștere care au susținut un briefing privind trecutul, prezentul și perspectivele AMVVD pe eșichierul asociațiilor care susțin interesul personalului militar, în general și al veteranilor din teatrele de operații, în mod special. Prietenul nostru, Bart a fost impresionat de ambițiile și realizările asociației obținute într-un timp atât de scurt, precizând că realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani va fi o realizare importantă, iar Clubul Veteranilor și-a demonstrat importanța, deoarece sunt atâția turiști care vin să se bucure de liniște și atmosfera plăcută.
Muzeul Național Cotroceni a fost următoarea oprire, iar în continuare pe lista vizitelor au fost Muzeul Militar National și Palatul Poporului. Aici prietenul nostru a aflat detalii importante despre istoria, cultura și formarea națiunii noastre.

După-amiaza târziu am început deplasarea către filiala AMVVD Constanța, unde Barbaru’, VTO B2 Riders AMC, împreună cu prietenii noștri din cluburile DoomStriker LEMC Dobrogea și Elysian MWMC România, ne-au condus pe drumul până la locul unde avem asigurată cazarea prin grija președintelui sucursalei locale, Lucian Necșulescu.
Seara am alocat-o odihnei și pregătirilor pentru ziua de mâine, când pe lângă programul pregătit de Lucian vom verifica motocicletele care ne-au dus fără probleme majore, până acum. Am parcurs aproape 1.000 km, mai avem încă mult drum înainte, iar speranța noastră este că vor rezista până la capăt, așa cum vom face și noi.

Continuăm până la capăt, nu ne plac lucrurile făcute pe jumătate.
Noi suntem veteranii și nouă ne pasă!
Onoare și Respect!

AMVVD – veteranii AMVVD în turul României, luni pentru Târgoviște

Pentru cei doi temerari ai proiectului Veteranii AMVVD în turul României, Vartolomei Mihail Sorin și Bart Butler (US Army), ziua de luni a fost rezervată cunoașterii regiunii unde Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani dar și Clubul Veteranilor, sunt dispuse.
Astfel, după un mic dejun delicios servit la Clubul Veteranilor, am pornit la drum pentru a onora întâlnirea planificată la sediul primăriei Târgoviște, unde am fost așteptați de edilul șef pentru a împărtăși aspecte din viața de militar și a prezenta riscurile și privațiunile prin care trecem. Domnul primar, Daniel Cristian Stan, la rândul lui a prezentat parte din realizări obținute de-a lungul celor „10 ani din viața sa, pe care le-a petrecut la conducerea acestei instituții” și ambițiile sale pentru viitor.
Primăria comunei Aninoasa a fost următorul popas, unde domnul primar Vlăduț Nicolae, ne-a primit cu cinste și amabilitate, oferindu-ne o scurtă detaliere a istoriei locale, a tradițiilor și specificului cultural bogat al comunității locale.
După-amiaza a continuat cu vizitarea reperelor spirituale și istorice din zonă, mânăstirea Aninoasa, cetatea din Chindie.
Seara am alocat-o odihnei și pregătirilor pentru ziua de marti, când ne vom urca pe motociclete și vom porni spre București.
Epopeea veteranilor AMVVD, continuă.

L.E.: aseară am aflat că doi camarazi cu care împărtășesc pasiunea pentru vehiculele pe două roți, au avut parte de un eveniment rutier nefericit. Le mulțumesc pentru bucuria pe care mi-au oferit-o fiind alături de mine la începutul acestui periplu.
Sunt alături de ei, deocamdată doar cu gânduri bune și le urez recuperare grabnică să ne putem revedea cât mai curând, mai ales că se apropie festivalul DoomFest-2024, Timișoara, organizat luna aceasta, de DoomStriker Banat LEMC, iar eu și Bart vom participa negreșit.

Noi suntem veteranii și nouă ne pasă!
Onoare și Respect!