Daily Archives: 4 septembrie 2021

2 posts

Pregătiri intense pentru YOUNG VETERANS FEST, un eveniment la care vă așteptăm cu drag!

Așa cum am anunțat zilele trecute, Asociaţia Militarilor Veterani Şi Veteranilor Cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul De Mir” (AMVVD) pregătește o altă surpriză atât pentru veterani, cât și pentru civili, în parteneriat cu Primăria Aninoasa și Asociația Palmyra Fest .

Astfel, în perioada 24-26 septembrie, la Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani (CRRV) de la Mănăstirea Dealu, Târgoviște, va avea loc prima editie a YOUNG VETERANS FEST.

Și cum îi stă bine unei gazde primitoare, am început pregătirile și aranjarea terenului din curtea CRRV pentru a vă putea oferi condiții, expoziții, concursuri, muzică, distracție și voie bună. Camarazii noștri din București și din țară au făcut echipe și au muncit două zile în schimburi. Și-au rupt din timpul lor și au muncit de dimineață până seara alături de administratorul CRRV Paraschiv Costel colegii de la sucursalele AMVVD Târgoviște (Dan Voicilă, Vali Ispas, Gabi Petrișor, Sandu Viorica), Prahova (Vișan Elena, Stan Florian, Sirghe Octavian, Manta Norocel), Câmpulung Muscel (Vali Dragomir, Cătălin Deaconu, Gimi Brezeanu) și București (Popescu Raul, Iordache Costel și Brezoianu Răzvan).  

Mai mult, domnul Manta Norocel a preferat să fie prezent și să dea o mână de ajutor în loc să fie acasă, lângă familie, să-și întâmpine musafirii pentru că, astăzi este o zi specială, ziua de naștere (La mulți ani fericiți, sănătoși și norocoși! Să ne trăiți și să putem să vă serbăm mulți ani de acum încolo și, promitem, că nu doar prin muncă).

Da, muncim în fiecare zi, ne pregătim să vă întâmpinăm, să fim împreună și să petrecem trei zile pline de voie bună.

În cadrul acestui eveniment, unde împreună cu noi vă va întâmpina și Dino – care a participat de-a lungul timpului la o serie de misiuni interne, unde rezultatele au fost foarte bune, un Ciobănesc German al Grupului 2 EOD, pe care plutonierul adjutant Mocanu Robertino îl îngrijește, antrenează și pregătește pentru detecția substanțelor explozive în diferite situații -, puteți viziona expoziția creată în vederea realizării Muzeului Veteranilor, asculta în cadrul spectacolelor muzică live, recrea în parcul de distracții chiar și cu un concurs airsoft. Și mai mult, pe data de 25 septembrie,  aveți ocazia de a vedea, în curtea CRRV-AMVVD, minunata expoziție de motociclete, dar și, pe toată raza orașului Târgoviște, mult apreciata paradă a  motocicliștilor veterani cu Drapelul României și steagurile asociațiilor. Și surprizele nu se termină aici!

YOUNG VETERANS FEST – prima ediție

Vor fi trei zile de festival unde vom avea distracție, plăcere și încântare pentru toate vârstele. De la copil la adult, de la militar la civil, de la artist la turist ne vom putea răsfăța cu mâncare tradițională, muzică, jocuri și concursuri. Vă așteptăm cu drag și vă vom deschide porțile să petrecem împreună zile, ore, clipe de neuitat!

ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI! ÎMPREUNĂ SUSȚINEM VETERANII!

LA MULȚI ANI TIPOGRAFILOR MILITARI!

Sărbătorită an de an la 4 septembrie (conform site-ului MApN – https://www.mapn.ro/calendar_militar/index.php), Ziua tipografilor militari aminteşte de data la care, în anul 1920, a fost emisă Decizia Ministerială nr. 506, care stabilea ”organizarea, administrarea şi funcţionarea unei tipografii a Ministerului de Război, în scopul de a satisface trebuinţele tuturor direcţiunilor şi serviciilor”, se arată în volumul ”Calendarul Tradiţiilor Militare” (2010).
Înfiinţarea unei tipografii a fost necesară pentru tipărirea de către minister a actelor ce trebuiau transmise structurilor subordonate. Activitatea tipografiei era controlată şi coordonată de către Secretariatul General al Ministerului de Război, căruia îi era subordonată.Din septembrie 1941, titulatura instituţiei, care se regăsea în documente, era ”Tipografia Ministerului Apărării Naţionale cu ‘Monitorul Oastei”’, denumire ce se datora, probabil, faptului că cele cele două structuri îşi aveau sediul în acelaşi local, iar Monitorul Oastei era tipărit şi distribuit prin intermediul tipografiei. La 30 septembrie 1943, Tipografia MApN şi „Monitorul Oastei” au fost unificate, devenind Serviciul Tipografic al MApN, iar în 1946, Serviciul Tipografic s-a unit cu Tipografia Şcolii Superioare de Război.După o serie de alte reorganizări, în anul 1977, Tipografia Militară a MApN a fost subordonată locţiitorului şefului Marelui Stat Major, iar de la 1 august 2003, Centrul Tehnic Editorial al Armatei, subordonat Statului Major General (actualmente Statul Major al Apărării, n. red.), a asigurat materializarea politicii editoriale a MApN.