ZI ISTORICĂ PENTRU MILITARI: SOLDELE SE MĂRESC CU 15% DE LA 1 IULIE 2017!

ZI ISTORICĂ PENTRU MILITARI: SOLDELE SE MĂRESC CU 15% DE LA 1 IULIE 2017!

Conștienți de faptul că dialogul deschis este singura soluție pentru identificarea și rezolvarea problemelor socio-profesionale ale Corpului SGP, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (A.M.V.V.D.) și L.M.P. au răspuns pozitiv invitației primite, participând la consultările ce au avut loc ieri, la Parlamentul României.

Cei doi președinți, Marius Apostol – președinte A.M.V.V.D. și Dănuț Albu – președinte L.M.P., au stat la masa dialogului cu domnul Liviu Dragnea – președintele Camerei Deputaților, doamna Lia Olguța Vasilescu – ministrul Muncii și Justiției Sociale, domnul Mircea Dușa – secretar de stat și sef al Departamentului pentru politica de apărare și planificare din M.Ap.N. și domnul Gl. bg. Florin Jianu – șeful Directiei financiar-contabile din M.Ap.N..

În urma dialogului amplu și a consultărilor punctuale, s-au stabilit următoarele:

  •  Mărirea soldelor cu un procent de 15%, începând cu data de 1 iulie 2017;
  •  Egalizarea misiei de la 17 lei la 32 de lei, echivalentul normei de hrană pe o zi;
  •  Modificarea cuantumului compensației de chirie de la 50% din soldă la o sumă raportată la nivelul chiriei din fiecare garnizoană în parte;
  •  Accelerarea procesului adoptării Statutului Unic al Cadrelor Militare, Gradaților si Soldaților;
  •  Acordarea Semnului Onorific „În Serviciul Patriei” pentru Corpul SGP;
  •  Elaborarea unei Ordonanțe de Guvern pentru plata orelor suplimentare, atât pentru zilele de sâmbătă și duminică, cât și pentru sărbătorile legale, în procent    de până la 100%.
  •  Acordarea de vouchere de vacanță pentru toți militarii romani, în valoare de 1.450 lei, începând cu data de 1 august 2017.

 A.M.V.V.D. și L.M.P. își exprimă convingerea că factorii decizionali au determinarea și capacitatea de a îmbunătăți substanțial actuala stare de fapt, spre beneficiul întregii Armate Române, înțelegând rolul determinant al militarilor români în actuala formulă de securitate regională, dar și importanța susținerii angajamentelor internaționale ale României, de către o forță militară aflată la standarde socio-profesionale echivalente NATO.

Consecvența principiilor ce îi călăuzesc activitatea, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (A.M.V.V.D.), asociație apolitică, va continua să lupte pentru drepturile militarilor și militarilor veterani, să reprezinte cu profesionalism și onoare militarii veterani din T.O. ai Armatei Române, alături de partenerii nostri din L.M.P., având ca scop realizarea obiectivelor.

Astăzi, (12 iunie 2017 – n.n.) am avut o zi grea dar cu multe realizări pentru toți militarii români. O zi istorică. Alături de partenerii noștri, mă refer la L.M.P., am speranța că am reușit să contribuim puțin la îmbunătățirea drepturilor militarilor, spre beneficiul Armatei Române, o forță militară integrată în NATO.”, a spus Marius Apostol.

 

Onoare și Respect!

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *