VeteRun, cu și pentru eroii de ieri și de azi

VeteRun, cu și pentru eroii de ieri și de azi

Respect pentru veterani

Dacă ați fost la VeteRun și ați văzut zâmbete și tricouri frumoase, mi-ar plăcea să cred că v-ați gândit măcar o secundă la lătratul mitralierelor în al doile război mondial, la zilele de înfometare și la sutele de kilometri bătuți cu bocancul de străbunicii noștri, la praful Afganistanului sau Irakului, la toți cei pe care i-am pierdut cu arma în mână atunci, în cel de-al doilea mare război și acum, în conflictele ce au însoțit schimbarea mileniilor.

Dacă ați văzut bătrânei în uniformă, purtând bastoane sau ajutați de tineri cu privirea mândră, sper ca le-ați zâmbit. În ridurile de pe obrajii lor bătrâni, în licărul ochilor ce au privit sfidător moartea în față odată se oglindește istoria noastră.

Ați fi putut să le strângeți mâna și în acea atingere ați fi simțit vigoarea României din anii aceia grei.

Ați fi putut să-i ascultați și în vocea lor ați fi simțit tremurul patriotismului adevărat. Ați văzut poate purtători de tricouri cu însemnul „Invictus” „AMVVD” sau „Împreună susținem veteranii”.

Sunt eroii zilelor noastre. Sunt cei care au plecat în mod repetat de acasă pentru a lupta pentru pace, cei care au pus deseori armata și jurământul militar pe același loc cu familia, cei care s-au întors în țară cu răni sufletești majoritatea și fizice mulți dintre ei.

Veterun 2017

Dincolo de promovare media, de organizare impecabilă, de zâmbete și bilanțuri de sfârșit de activitate, mi-ar fi plăcut să „simțiți” VeteRun-ul de anul acesta, în câteva minute să fiți patrioți, să fiți mândri, să plecați acasă cu un sentiment de adânc respect. Și știți ce nu trebuia să simțiți? Compasiune.

Pentru toți invictușii, toți veteranii de război sau militarii veterani pe care i-ați văzut la această a doua ediție a crosului inspiră respect!

Onoare și respect!

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *