Sublocotenenții Sfecheș și Filip veşnic în inimile noastre. Eroi intraţi mult prea devreme în legendă, cărora le datorăm recunoştinţă şi pios respect

Sublocotenenții Sfecheș și Filip veşnic în inimile noastre. Eroi intraţi mult prea devreme în legendă, cărora le datorăm recunoştinţă şi pios respect

A mai trecut un an, a trecut și luna decembrie – luna cadourilor și a faptelor bune. Am pășit în 2018 cu gândul de a face lucruri noi, de a cinsti militarii veterani care au căzut la datorie în războiul altora pentru ca România să fie apărată, pentru copiii acestui neam să poată să se dezvolte în liniște și pace.  Asociația Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” (A.M.V.V.D.) îi va purta mereu în suflet și, de fiecare data, v-a fi aproape de familiie acestora.

Astfel, delegația AMVVD Sucursala Bistrița formată din Pațainea Nicolae – președinte, Ciama Lucian – vicepreședinte, Damian Ioan – vicepreședinte și Bâlc Mihai – secretar au fost în vizită, astăzi 09 ianuarie, în localitățile Sintereag și Bistrița la  familiile celor doi militari ai B.812 I. decedați în Afganistan la 01 octombrie 2010. Au vrut să le aducă celor doi militari slt. (p.m) Marius Florin Sfecheș și slt. (p.m.) Cristian Petru Filip un omagiu, familiilor acestora un semn de recunoștință pentru sacrificiul suprem al militarilor care au participat la misiuni în afara teritoriului statului român, având ca obiectiv limitarea efectelor acțiunilor teroriste.

În această după-amiază familiile celor doi militari căzuți la datorie au primit de la Asociația Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” (A.M.V.V.D.) diplome de gratitudine, mici atenții, promisiunea Sucursalei AMVVD că vor fi mereu aproape și ori de câte ori vor putea să dea o mână de ajutor o vor face cu mare drag.

Sublocotenenții Sfecheș și Filip au căzut la datorie, în timpul executării unei misiuni în Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului Humvee în care se aflau.

Ei vor rămâne veşnic în inimile noastre,  eroi intraţi mult prea devreme în legendă, cărora le datorăm recunoştinţă şi pios respect.

Când ţara i-a chemat, ostaşii, eroii de ieri, astăzi veterani ai teatrelor de operații, n-au şovăit, ei au înţeles că erau chemaţi să-şi îndeplinească sfânta datorie ostăşească.

Au lăsat în pragul casei familia cu lacrimi în ochi, rostind „Doamne-ajută!” şi cu semnul mare al crucii au pronit la drum pentru a CINSTI ȚARA.

Se știe că, participarea personalului Armatei României la misiuni în teatrele de operații se desfășoară în condiții de risc ridicat, iar evenimentele sunt soldate cu pierderi nedorite de vieți sau cu vătămări grave fizice și psihice în rândul militarilor.

Să ne respectăm EROII înseamnă să ne respectăm familia, rudele, pe noi.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *