Un sfârșit de drum nedorit nu reprezintă decât un alt început fructuos! Andrei Opriș: „ Când am ieșit în fața formației și v-am văzut, mi-am amintit că și bărbații plâng câteodată…”

Un sfârșit de drum nedorit nu reprezintă decât un alt început fructuos! Andrei Opriș: „ Când am ieșit în fața formației și v-am văzut, mi-am amintit că și bărbații plâng câteodată…”

Astăzi o zi grea, foarte grea pentru AMVVD. Cu sufletul rupt, sfărâmat în bucăți am încercat să nu ne oprim în loc și să  mergem înainte. Nu ne permitem slăbiciuni, opriri de niciun fel. Nu ne permitem decât atunci când ne e mai rău să ne sprijinim unii pe alții și, oricât de greu ne-ar fi să călcăm apăsat și să înaintăm, chiar și fără cadență, cu pași mici, mărunți dar siguri spre a realiza tot ce era pe ordinea de zi, spre a face ceea ce am promis … militarii români ai TO niciodată nu au dat înapoi, nu au bătut pasul pe loc, nu s-au  oprit din misiune, chiar și cu prețul vieții (așa cum am spus și aseară în emisiunea doamnei Monica Ghiurco de la TVR).
   
Astăzi, trecerea în rezervă înainte de vreme a camaradului Andrei Opriș a însemnat pentru el un sfârșit de drum nedorit dar și un început de drum alături de familia AMVVD. O nouă funcție în Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir”. Bine ni te-ai alăturat, pensionare!
   
Pentru militarul Andrei Opriș au fost 15 ani unici, cu bune și rele, cu tristeți și bucurii. Astăzi, gâtuit de lacrimi, veteranul Opriș a murmurat: „M-aș mai fi dus oricând în T.O. ,”top cover”…… oricând.”
Astăzi, pentru prima dată, a avut curajul să spună cum se simțea în teatrul de operații: „Când plecam în patrulă „top cover” mă simțeam ca un înger păzitor al camarazilor care erau plecați cu mine.”
Tot astăzi, veteranul Andrei Opriș a simțit, mai bine ca niciodată, ce a înseamnat pentru colegi dar și ce înseamnă pentru AMVVD. „Azi, la trecerea în rezervă, am realizat din reacțiile colegilor regretul despărțirii, pe mulți dintre ei încercându-i lacrimi de tristețe, lacrimi care m-au încercat și pe mine.”
   
Astăzi, o delegație a AMVVD a fost prezentă, în careu, pentru ai fi alături, pentru a-și lua „fiul”, pentru a-l păstra doar pentru marea familie nemaifiind nevoită să-l împartă cu unitatea care i-a fost „școală” până acum. „Am fost foarte emoționat de surpriza făcută de voi, a doua mea familie, AMVVD.”
Hai la muncă, camarade! Acum este timpul să pui în practică învățătura de 15 ani!
              
  
   
Andrei Opriș, militarul veteran care a înțeles că „și bărbații plâng câteodată…” mulțumește:

Mulțumesc din suflet domnilor @Marius Apostol , @Adrian Harsa , @Dinu Tiberiu și doamnei @Cristina Mathias pentru surpriza extraordinară pe care mi-au făcut-o astăzi cu ocazia trecerii mele în rezervă!! Când am ieșit în fața formației și v-am văzut, mi-am amintit că și bărbații plâng câteodată…

Mulțumesc tuturor colegilor și camarazilor din AMVVD!! Sunteți a doua mea familie!!
Vă îmbrățișez cu drag!!

 

Un comentariu

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *