UN GÂND, O LACRIMĂ, O FLOARE LA TÂMPLA GÂNDULUI: 11 noiembrie – Ziua veteranilor din teatrele de operaţii

UN GÂND, O LACRIMĂ, O FLOARE LA TÂMPLA GÂNDULUI: 11 noiembrie – Ziua veteranilor din teatrele de operaţii

Să ne oprim o clipă azi și să-i cinstim și aplaudăm pe cei care luptă pentru liniștea noastră, departe de familii, de cei dragi, înfruntând pericolul oriunde în jurul lor. Și-au pus chezășie viaţa lor, pentru fiecare dintre noi, pentru liniştea noastră de acasă, pentru România! Și-au lăsat familiile, părinții, copii și au plecat să lupte în teatrele de operații, să reprezinte țara, să onoreze drapelul. Pentru unii dintre ei a fost un ultim drum, a fost un sacrificiu plătit cu viața. Au lăsat în inimile soțiilor, părinților, copiilor, camarazilor o cruntă durere, un doliu imens ce nu poate fi șters niciodată. Azi, le aducem un omagiu, azi comemorăm 29 de suflete care ne privesc, de acolo de sus, cu o lacrimă în ochi.

Puneți la tâmpla gândului o floare, îmbrăcați-vă sufletul în tricolor și cinstiții pe bravii nostri ostași, bravii veterani din teatrele de operații. Sunt, fiecare în parte, câte o LECȚIE DE VIAȚĂ.

A.M.V.V.D. București,  Ziua Veteranilor – 11 noiembrie 2017

În Bucureşti, la Monumentul Eroilor căzuţi în Teatrele de Operaţii şi pe teritoriul României (M.E.C.T.O.), din Parcul Tineretului, reprezentanții A.M.V.V.D. au depus o coroană și au păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor care şi-au dat viaţa pentru ţară.


A.M.V.V.D. Buzău,  Ziua Veteranilor – 11 noiembrie 2017

Comemorăm eroii – Militarii cazuti sub drapel romanesc in Teatrele de Operații .
AMVVD a depus o coroană de flori la monumenul eroilor cazuti in Teatrele de Operatii din Smeeni. Astfel, dl. Marius Apostol-presedintele AMVVD si alti membrii ai asociatiei de la Bucuresti au fost prezenti alaturi de dl Constantin Stoica-presedintele Sucursalei AMVVD Buzau si dl.Stan Eduard – vicepresedintele Sucursalei AMVVD Buzau in Comuna Smeeni, Buzău. Impreuna cu alte oficialitati cum ar fi: Comandantul garnizoanei Buzau dl. General Gheorghita VLAD, prefectul judetului, primarul etc au participat la dezvelirea monumentului ridicat de catre dna. Vizireanu Paula – vaduva eroului Vizireanu Adrian-Ion- si parintii eroului Dumitrescu Iulian in cinstea eroilor cazuti in Teatrele de Operatii. Respect pentru eroi ! 


A.M.V.V.D. Vrancea,  Ziua Veteranilor – 11 noiembrie 2017

Reprezentanții sucursalei A.M.V.V.D. Vrancea au depus o coroana la cimitirul eroilor din Buzău, în memoria eroilor care şi-au dat viaţa pentru ţară.

A.M.V.V.D. Brașov,  Ziua Veteranilor – 11 noiembrie 2017
Cu ocazia Zilei Veteranilor a avut loc astăzi o ceremonie militară și religioasă la sediul comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”.
  
La activitate au participat: Secretarul de Stat al Ministerului Apărării Naționale, domnul Nicolae Nasta, comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”, domnul colonel Cristian Teglaș, și reprezentanții Sucursalei Brașov A.M.V.V.D. d-l Robert Daniel Ionescu și d-na Ana Stoica.

A.M.V.V.D. Brăila și A.M.V.V.D. Galați,  Ziua Veteranilor – 11 noiembrie 2017
Reprezentanții sucursalelor A.M.V.V.D. Brăila și A.M.V.V.D. Galați au depus coroane de flori în memoria eroilor care şi-au dat viaţa pentru ţară.
Foto: Sorinel CIUNGALAN

A.M.V.V.D. Iași,  Ziua Veteranilor – 11 noiembrie 2017

Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii, instituită prin Legea nr. 150 din 22.10.2014 privind modificarea şi completarea OUG nr. 82/2006 la propunerea , Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” – AMVVD. Aceasta se sarbatoreste in fiecare an pe 11. noiembrie !

„Trebuie să mulţumim cu emoţie adâncă militarilor şi civililor români, decedaţi sau răniţi, care s-au sacrificat în diverse Teatre de Operaţii, în unele dintre cele mai periculoase locuri din lume, aducând legitimitate, recunoaştere şi apreciere României. Faptele voastre vor rămâne în paginile de istorie a României pentru a servi drept model generaţiilor următoare.” … „Astfel, această zi este celebrată și în semn de recunoștință pentru sacrificiul militarilor care au participat la misiuni în afara teritoriului statului român, având ca obiectiv limitarea efectelor acțiunilor teroriste.”

Onoare și respect!

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *