Suflet de AUR. Butoi Giulia Mihaela :„Tatăl meu a câștigat aurul! ”

Suflet de AUR. Butoi Giulia Mihaela :„Tatăl meu a câștigat aurul! ”

O nouă lecție de viață, o altă reușită!

Zi de zi ne plângem de greutățile vieții, avem nemulțumiri, comentăm și ne lamentăm pentru că nouă ni se pare că viața a fost nedreaptă cu noi. Nu de puține ori ne-am întrebat „de ce Doamne?”, nu de puține ori, fiecare dintre noi, am spus că „asta-i viața, crucea pe care trebuie s-o ducem”. Ei, bine, astăzi, Ionuț Claudiu Butoi, veteran român care a luptat în Teatrele de Operații, ne-a oferit o altă lecție de viață, o lecție de „aur”.

În urmă cu 9 ani, în anul 2008, Ionuț Claudiu Butoi a plecat într-o misiune în Afganistan, ca soldat al Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” din Câmpulung, iar în data de 31 august, în același an, a fost grav rănit în timpul unei misiuni de patrulare pe Autostrada A1 spre Kabul, la aproximativ 20 de kilometri de localitatea Qalat.

După luni întregi de zile de spitalizare, după ce misiunea din Afganistan l-a lăsat pironit într-un scaun cu rotile, Ionuț a ajuns acasă. I se părea că viața a fost nedreaptă cu el, nu-i mai oferă nimic bun, nu știa dacă este bine să se consoleze cu ideea că „soarele nu va mai ieși pe stada lui” sau să continue lupta, s-o ia de la capăt arătând tuturor că orice este posibil.

Ionuț Butoi a ales. A avut tăria de a încerca din răsputeri să-și croiască o altă viață, o cale cu totul nouă. S-a alăturat camarazilor răniți intrând într-o asociație, Asociația militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de mir” (AMVVD), ca să poată lupta pentru construirea primului centru de recuperare și refacere la standarde europene pentru militarii răniți în teatrele de operații (ca ei să nu mai stea cu lunile în clinicile din străinătate departe de familie).

Lupta pe toate „fronturile”, da, s-a hotărât să lupte și cu rutina de zi cu zi rămânând să-și continue cariera militară alături de colegii săi de la Baza de Instruire pentru Apărare CBRN din Câmpulung.

Zilele treceau și Ionuț, într-o bună zi, s-a îndrăgostit. Și-a găsit aleasa inimii, pentru că ea a știut să-i ofere căldură, înțelegere, respect și iubire, și dorința de a vrea mai mult. A simțit că alături de ea nimic nu-l mai doboară, nimic nu-l mai poate opri să devină învingător.

S-a apucat de sport (înot și tir), intrând cu acte în regulă în echipa Clubului Steaua, precum și în echipa Invictus, s-a înscris la facultate și s-a recăsătorit și și-a format o familie frumoasă.

Cu Georgeta Elena, a avut o nuntă ca-n povești care a durat trei zile și trei nopți, este fericit și își continuă cariera militară și cea de sportiv. Are acum o familie frumoasă, o soție iubitoare, o fată de 13 ani – Giulia Mihaela şi un băiat în vârstă de opt ani – , de care este foarte mândru .

Pe plan profesional, de peste un an, este detaşat în misiune la Clubul Sportiv Steaua, club pentru care va participa, acum, în septembrie, la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto-Canada. A muncit mult și a vrut să-și depășească limitele, să-și facă familia fericită, să nu-și dezamăgească camarazii, nașii, prietenii și să le arate copiilor că nimic nu este imposibil în viață daca-ți dorești cu adevărat. A REUȘIT! A avut parte de multă iubire în familie, de vorbe bune de la nași, de încurajări de la oamenii de suflet și de dorința nemărginită de a demonstra că se poate.

Da, Ionuț Claudiu BUTOI este  Campion Național la secția paralimpice!!!

Prima persoană care ne-a anunțat cu rânduri pline de dragoste și mândrie a fost fetița lui, Giulia Mihaela – în vârstă de 13 ani, care a scris pe pagina de facebook (vând să afle toată lumea cât de de mândră si de fericită) : „Tatăl meu a câștigat aurul!”

Cuvinte simple dar cu o enormă încărcătură sentimentală. Chiar dacă am vrea nu putem relata ce este în sufletul copilei, câtă bucurie și mândrie, câtă apreciere și iubire, câtă încărcătură emoțională.

Și pentru noi este o zi special, și noi suntem la fel de emoționați și cu lacrimi de fericire în ochi. Ionuț al nostru ne-a mai învățat încă o dată ce înseamnă dorința și cuvântul. Acum două săptămâni unul dintre mesajele adresate lui, pentru Campiontul Național de la Hunedoara, era: „Să iei aurul pentru mine”. Era un mesaj de la un camarad, de la președintele de sucursala asociație din care face parte, era de la Florin Jianu – un alt militar de ispravă.  Atunci el a spus printr-un răspuns rece și sec: „PROMIT”.

Dumnezeu i-a stat apropape și cu multă muncă și ambiție, cu dorința de a nu dezamăgi, a muncit până la epuizare pentru reușita lui. Dacă în trecut viața i-a arătat câteva clipe pe care Claudiu a ținut cu toată tăria să le elimine din sufletul lui, acum „soarele a ieșit pe stada lui”, ESTE CAMPION NAȚIONAL la secția paralimpice, A LUAT MEDALIA DE AUR, astăzi este „sufletul de AUR” al Asociației militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de mir” (AMVVD).

Astăzi, AMVVD este cea mai mândră asociație, este cea mai frumoasă „familie” care are lângă ea OMUL CEL MAI DE PREȚ, OMUL DE AUR!

Cuvintele sunt prea puține și neînsemnate pentru ceea ce vrem să-ți spunem și să-ți urăm! FELICITĂRI, SĂ NE TRĂIEȘTI Ionuț Claudiu Butoi!

 

CITEȘTE ȘI:

Suflet de AUR. Mesajul lui Ionuț Butoi pentru CAMARAZI și FAMILIE

 

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *