Sucursala Bistrița a dat startul la Campania ,,Donează și ajută de 2 ori” – Moș Nicolae a fost militar veteran, de data asta!

Sucursala Bistrița a dat startul la Campania ,,Donează și ajută de 2 ori” – Moș Nicolae a fost militar veteran, de data asta!

Scriam ieri că membrii Sucursalei Bistrița au învăţat să preţuiască viaţa pe câmpul de luptă. Veteranii militari au lansat campania ,,Donează și ajută de 2 ori” și speră să li se alăture câți mai mulți români.

Tot în acel articol scria că membrii Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (AMVVD) SUCURSALA BISTRIȚA împreună cu militari veterani din cadrul Bg.81Mc., militari veterani în rezervă au ieșit în „prima linie” și, pe 5 decembrie, începând cu ora 8.30, au mers la Centrul de Transfuzii Bistrița pentru a dona sânge, pentru a contribui la salvarea cât mai multor vieţi iar cu bonurile primite să poată ajuta familii nevoiașe, defavorizate.

Au luat bonurile și cu banii obținuți, dar și cu alte ajutoare primite de la oameni de suflet s-au pregătit pentru a duce familiei care au ales-o o rază de speranță, un zâmbet de fericire.

O veste tristă le-a atras atenția. O veste care i-a făcut să întârzie și să ia legătura cu Centrul de Transfuzii Bistrița. Alți militarii veniți să doneze și astăzi au donat de data asta pentru agentul-șef adjunct de poliție Sfichi Dan Ciprian, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava, care a fost rănit foarte grav în timpul unei misiuni,și este, în acest moment, internat la Spitalul de neurochirurgie din Iasi. Un om care a stat de pază la liniștea românilor are nevoie disperață de ajutor, se zbate între viață și moarte, se luptă cu timpul și cu dorința de a mai putea ajunge acasă.

„Am pornit o campanie, campania ,,Donează și ajută de 2 ori” și asta facem. Ieri am donat și din bonuri am cumpărat câte ceva pentru familia greu încercată de viață. Astăzi, cei ce au înteles mesajul, au venit să doneze și să ajute un suflet care și-a făcut datoria pentru iniștea noastră. Nu contează de unde e, e român și ne asigură protecție și liniște. Chiar dacă initial am vrut să ducem cadouri la familii nevoiașe din bonurile obținute, astăzi cineva are urgentă nevoie de sânge, astăzi sperăm ca prin donația noastră să-i facem cadou viața. Colegii nostri de la Sucursala Iași au lansat și ei u apel către lume pentru ajutorul polițistului de la trupele speciale SAS ale IPJ Suceava. Noi eram la ușa Centrului de Transfuzii și am putut răspune prompt apelului lor. Trăim în aceeași țară, lucrăm împreună, ca voluntary, în aceeași asociație – AMVVD -, avem același țel.”, spune vicepreședintele sucursalei AMVVD Bistrița, Dănuț Vidican.

Pațainea Nicolae – președinte sucursala AMVVD Bistrița, Dănuț Vidican – vicepreședintele sucursalei AMVVD Bistrița, Dan Atănăsoaie – casier sucursala AMVVD Bistrița împreună  cu un reprezentant de la  Brigăda 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN” s-au  urcat într-o mașină și au pornit, cu darurile, către familia Măjeri de pe Valea Lungă din comuna Livezile.

Au ajuns la o casă mică în care îşi duc traiul de zi cu zi câţiva copilaşi frumoşi şi cuminţi, dar cu care soarta a fost extrem de crudă. Mama le-a murit acum cinci ani, iar tatăl și concubina i-au alungat şi așa au ajuns în grija unei mătuşi care-i crește cu mare greu.

„Povestea lor tristă a început în urmă cu nouă ani. Mama, bolnavă de diabet a făcut nişte complicaţii după ce i-a fost amputat un picior şi organele interne i-au fost afectate grav. Femeia a pierdut lupta cu viaţa şi a lăsat în urma ei şase copii, cel mai mare dintre ei având pe atunci 16 ani.

Marius este mezinul familiei şi, din păcate, nu îşi aminteşte chipul mamei sale, micuţul având doar un an şi jumătate când cea care i-a dat viaţă a plecat la ceruri.

După ce i-a murit soţia, Ioan Măjeri, tatăl celor şase copilaşi, a adus acasă o altă femeie. Concubina nu a iubit deloc cele şase suflete rămase neconsolate după moartea mamei. Ba din contră, îi alunga pe copii din casă, îi certa şi câteodată îi mai şi lovea.

Salvarea micuţilor a fost o mătușă, sora mamei, care i-a iubit necondiţionat şi i-a luat în grija ei.”, scria în 2013 publicația Bistrițeanul (vezi aici).

Uimiți de câtă sărăcie există, dar și de căldura și bunătatea care-i înconjoară atunci când au trecut pragul casei, membrii AMVVD (Pațainea Nicolae – președinte, Dănuț Vidican – vicepreședinte, Dan Atănăsoaie – casier) și un reprezentant al Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN” au lăsat capul în pământ și, parcă rușinați că n-au putut să le ofere mai mult, au început să ofere „darurile Moșului”.

După ceva timp petrecut la familia Măjeri, delegația bistrițeană a plecat cu dorința de a repeat gestul și de a face mult mai mult pentru semeni, fie ei civili, militari, polițiști, jandarmi, pentru toți cei care au o viață grea, pentru cei care duc pe umeri povara chinului, amărăciunii, sănătății, sărăciei.

Toţi cei care vor să aducă o bucurie în sufletele oamenilor defavorizați cu care soarta a fost crudă şi vor să le facă sărbătorile mai frumoase și nu numai sărbătorile pot lua legătura cu membrii AMVVD. Pe pagina de facebook a Sucursalei –AMVVD BISTRIȚA – pot scrie un mesaj și imediat li se va răspunde, se va căuta o rezolvare.

Mulțumim celor ce ne-au fost alături, comandantului Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”, militarilor și tuturor celor care ni s-au alăturat și, împreună vom putea să ducem mai departe această „bătălie”, vom putea oferi, măcar pentru câteva clipe, un zâmbet, o rază de soare, o lacrimă de fericire, un trai mai bun.

Un comentariu

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *