Speranță și bucurie, în prag de Paște, de la membrii AMVVD –Iași pentru 9 copii din Țibana

Speranță și bucurie, în prag de Paște, de la membrii AMVVD –Iași pentru 9 copii din Țibana

Am intrat în Săptămâna Patimilor, cea în care Mântuitorul a suferit pentru păcatele noastre, ca mai apoi să învie și să dea lumii întregi speranța mântuirii. Suferința face parte din făptura omenească, dar când aceasta se cuibărește în sufletele copiilor, noi, cei în putere, suntem datori să întindem o mână de ajutor.

Astfel, în Duminica Floriilor, prima zi din Săptămâna Mare, cu sprijinul părintelui Claudiu (preot militar ISU), membrii AMVVD Iași au adus bucurie și speranță în sufletele a 9 copii care trăiesc în două familii nevoiașe din comuna Țibana. Cele două familii au fost ajutate cu lucruri care pentru noi sunt o normalitate, dar pentru cele nouă suflete de copil, reprezintă de multe ori un lux pe care părinții nu și-l permit: lemne de foc, frigider, haine, alimente și jucării.

Cadourile au ajuns la copii prin intermediul domnilor Florea Dumitru, Blaga Constantin și Diaconu Marcel, militari și rezerviști veterani care activează în AMVVD Iași.

Comunitatea de la Țibana a fost extrem de impresionată de gestul veteranilor din teatrele de operații. Ca să nu mai vorbim de cei 9 copii, pentru care sărbătorilor de Paște vor fi cele mai frumoase din ultimii ani.

La această activitate de suflet s-a implicat în mod deosebit colegul nostru Dumitru Florea, unul dintre veteranii răniți în teatrele de operații. Rănit la mână într-un schimb de focuri, după ce s-a întors din misiune nu a reușit să se opereze, deoarece dintr-o scăpare, nu figura ca fiind rănit în baza de date a Ministerului Apărării Naționale.

Iată de ce, pentru Dumitru Florea și pentru toți militarii veterani răniți în teatrele de operații din străinătate, AMVVD a înțeles importanța deschiderii cât mai rapide a ,,Centrului de recuperare, refacere si reabilitare a veteranilor si militarilor veterani răniți în teatrele de operații” şi nici un sacrificiu nu-l va considera prea mare, pentru a da în folosință, cât mai curând – Centrul de la Târgovişte .

AMVVD îşi doreşte ca militarii veterani răniți să aibă parte de cel mai bun tratament alături de familiile lor, înlesnind astfel o recuperare rapidă. Nu mai dorim ca veteranii noştri din teatrele de operații să fie tratați în străinătate . Mulțumim, AMVVD Iaşi !

ÎMPREUNĂ SUSȚINEM VETERANII !

 

Un comentariu

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

  • Pingback: URL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *