Spectacol caritabil ,,Suflet de erou V”
11 noiembrie, ora 19

Spectacol umanitar pentru PRIMUL CENTRU DE RECUPERARE ȘI REFACERE destinat MILITARILOR RĂNIȚI și miltarilor VETERANI din Irak, Afganistan și Balcanii de Vest (Bosnia Herzegovina și Kosovo)

14590135_1101733633246318_4634585245180186032_o

O inițiativă de suflet a noastră, a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, Izvorâtorul de Mir” este de a reuși să construim PRIMUL CENTRU DE RECUPERARE ȘI REFACERE din România a militarilor veteran care au rămas în viață cu sechele pentru tot restul vieții, având ca scop recuperarea fizică și psihică a militarilor veterani și a militarilor răniți în Teatrele de Operatii din Balcanii de Vest, Irak și Afganistan, cât și a celorlalți membri ai asociației. Vrem ne aducem aportul nostru la slăvirea eroilor în viață. Camarazi căzuți din rânduri, ne-au legat prin jertfa lor cu putere, într-o luptă din care nu putem să ieșim decât biruitori!
De ce luptăm pentru CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REFACERE?
Toţi aceşti militari sunt acolo unde este nevoie de ei. Pentru că ştim cum este să stai cu lunile într-un spital, departe de familie, ne dorim construirea acestui centru.
Suntem slujitori ai binelui și nu uităm nicio clipă acest lucru. Am luptat și vom lupta mereu pentru binele oamenilor, al copiilor din țara asta. Ne-am însușit jurământul depus și, indiferent de vremuri sau stare, noi, veteranii, cei care știm prea bine cum este să stai cu lunile într-un spital, departe de familie,ce este suferința de trup sau suflet, ne-am adunat, unit, să continuăm războiul. Un război pe timp de pace care trebuie câștigat cu orice preț, cu orice sacrificiu. Un război rece și dur care ne dă batăi de cap. Nu ne vom lăsa niciodată! De aceea, membri asociației, veterani din Teatrele de Operații din Balcanii de Vest Vest (Bosnia Herzegovina și Kosovo), Irak și Afganistan am decis să construim acest centru pentru militarii cu dizabilități. Vrem să accesăm fonduri europene pentru construirea acestui centru. Dorința noastră este ca și camarazii noștri, greu încercați, odată întorşi acasă, să primească îngrijiri și susținere și la noi în țară la același nivel ca în Germania sau America. Un loc unde să fie trataţi pentru restul vieţii, după externarea din spital. Sunt mulți veterani care au suferit amputări, paralizii sau alte mutilări pe Teatrele de Operaţiuni și au încă nevoie de de alinarea durerii, derecuperare, refacere şi tratament. Au nevoie disperată de un centru unde ei să poată fi tratați până la sfârșitul vieții.
„În Teatrul de Operații, colegul ți-e și soră, ți-e și frate”. Iar acesta este lucrul pe care îl știm toţi cei care am scăpat, indiferent cum, dintr-o asemenea experienţă.
Înțelegem și suferim pentru durerea fiecăruia așa cum se întâmplă într-o familie când fratele sau sora este grav bolnavă și vrei să faci orice ca să se facă bine, să stea cât mai mult timp alături de tine. Acolo, noi veteranii, am descoperit ceva pe lumea aceasta, ceva ce nu toţi avem şansa de a descoperi: COMUNITATEA.
Comunitatea e la fel de importantă, însă, şi la întoarcere pentru cei care poartă uniforma militară. Am învățat că recuperarea se face în grup. Trebuie să ai lângă tine familia, colegii, prietenii și comunitatea în care trăieşti.
Aşa că militarii veterani au mare nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, al șefilor din structurile statului, al oamenilor de afaceri, al artiștilor, al oamenilor simpli. Veteranul a rămas acasă cu urmele războiului pe corp și cu dorința de a lupta mai departe pentru cei care ne-au făcut să fim mândri că suntem români, pentru că au cinstit tricolorul, pentru că au făcut pentru imaginea României în lume mai mult decât ambasadorii.
Evenimentul cultural „Suflet de erou” este un spectacol umanitar aflat la a cincea ediție și va avea loc la Palatul Național al Copiilor, din București, pe data de 11 noiembrie, la orele 19.00.
În edițiile anterioare am avut alături de noi artiști precum:Voltaj, Rodica Crețu, Alexandru Jidveianu, Tita Bărbulescu, Elena Merișoreanu, Ion Ghițulescu, Adriana Antoni, actorii din îndrăgitul serial de televiziune „Trăzniții”, frații Stanciu și Petrache Pechea alături de Royal Gipsy Band, Lorraine și Marian Baicu – un acordeonist de excepție, Roxana Nemeș, Minodora, Cătălin Doinaș, Mâțu Stoian și alții pe care-i rugăm să ne scuze că nu i-am enumerat, care au evoluat benevol din respect pentru eroi, pentru ca ușor, ușor să se poată strânge acea sumă de bani ce va fi folosită la înfiinţarea unicului centrul performant de refacere şi tratament, la standarde occidentale.

Încheiem prin a vă spune că ne puteţi da o mână de ajutor vineri 11 noiembrie când, de la ora 19:00, la Palatul Copiilor va avea loc spectacolul caritabil „Suflet de Erou 5”.

Cu respect,
Asociația Militarilor Veterani și Veteranii cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, Izvorâtorul de Mir” (A.M.V. V. D)

Biletele pentru spectacolul „SUFLET DE EROU 5” din data de 11 noiembrie, de la Palatul Copiilor București, ora 19.00, le mai puteti procura și de AICI!!.
Va așteptăm să fiți parte a unei seri extraordinare alături de militarii veterani, militarii veterani cu dizabilități, membri AMVVD, cadre militare, artiști consacreați și, nu în ultimul rând, oameni cu suflet mare!

Spectacol

Starts On:
October 10, 2016
3:00 PM
Ends On:
November 10, 2016
5:00 PM
€6.00
Event Passed
Spectacol
Regular (€6.00)
Locuri rămase 977
Quantity
Cost
Cost total
6.00
6.00
Booking Event ...