România va trimite mai mulți soldați în misiunile din afara țării

România va trimite mai mulți soldați în misiunile din afara țării

CSAT a decis. România va trimite mai mulți soldați în misiunile din afara țării.
În 2018, România va trimite în teatrele de operații 1.775 de militari, cu 286 mai mulți față de acest an, a decis Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Astfel, România va trimite anul viitor în teatrele de operații 1.775 de militari, cu 286 mai mulți față de acest an, iar alți 233 de militari se vor afla în țară, cu posibilitatea de a fi dislocați la ordin.

De asemenea, la misiunile Uniunii Europene, OSCE, NATO și ONU vor fi trimiși 1.867 de jandarmi și polițiști, cu 340 mai mulți decât în acest an.

Potrivit Administrației Prezidențiale, prima temă analizată și aprobată de către membrii Consiliului a reprezentat-o Planul de întrebuințare a Forțelor Armate ale României care se trimit la misiuni și operații în afara teritoriului statului român în anul 2018.

Astfel, s-a stabilit că Ministerul Apărării Naționale va putea participa, în 2018, cu un număr de 1.775 de militari, reprezentând o creștere cu 286 de militari față de acest an, iar aceștia pot fi desfășurați în teatrele de operații, precum și în cadrul misiunilor individuale de observare și monitorizare. Alți 233 de militari se vor afla în țară, cu posibilitatea de a fi dislocați la ordin.

De asemenea, forțele Ministerului Afacerilor Interne puse la dispoziție, în anul 2018, pentru misiunile Uniunii Europene, OSCE, NATO și ONU vor fi în număr de 1.867 de jandarmi și polițiști – cu 340 mai mulți decât în anul 2017. Dintre aceștia, 1.018 vor participa la misiuni, iar 849 vor putea fi dislocați la ordin.

Onoare și respect!

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *