REPARAŢIE ISTORICĂ. Drepturi pentru MILITARI. Lege pentru veteranii invalizi și urmașii celor care au luptat în Afganistan

La inițiativa Asociației Militarilor Veterani și a Veteranilor de Război, cea care luptă pentru construirea primului centru de refacere a celor care luptă în Teatrele de Operații, Parlamentul a adoptat legea care le oferă sprijin copiilor și soțiilor militarilor decedați sau răniți grav.

apostol-sava

După o perioadă lungă de tergiversări, Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, a adoptat, pe 9 mai, Legea privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.82/2006. Prin acest demers, Parlamentul legiferează recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare în Teatrele de Operații şi acordă unele drepturi veteranilor şi urmaşilor celor decedați în misiuni.
Puțini știu, însă, că modificarile şi completarile aduse Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2006, stabilite prin Legea 81/ 2016, au fost rezultatul demersurilor inițiate de Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) „Sfântul mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir”. Marius Apostol, președintele acestei asociații care se luptă pentru construirea primului centru de recuperare și refacere din România, absolut necesar pentru militarii veterani care au rămas cu sechele pentru tot restul vieții, a declarat, pentru „Evenimentul zilei”, că un aport important pentru susținerea acestei legi în interesul veteranilor din teatrele de Operații din Afganistan, Irak și Balcanii de Vest l-a avut Otilia Sava, secretarul de stat În Ministerul Apărării Naționale.

Iată, pe scurt, câteva dintre drepturile câștigate de veterani, prin noul act normativ, care urmează să fie transmis pentru promulgare /publicare:

CTEȘTE MAI DEPARTE: http://www.evz.ro/reparatie-istorica-drepturi-pentru-veteranii-invalizi-si-urmasii-celor-care-au-luptat-in-afganistan.html?v=4

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *