“Rechinii Albi” s-au întors acasă. Misiune îndeplinită în Afganistan

“Rechinii Albi” s-au întors acasă. Misiune îndeplinită în Afganistan

               Militarii Batalionului 341 “Rechinii Albi” din Topraisar s-au întors, astăzi, acasă, după o misiune de șase luni în Afganistan. Primirea celor 70 de militari a avut loc pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța. În luna septembrie, patru “Rechini Albi” au fost răniți în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar.

                  Ceremonia de primire a comandantului Batalionului 341 Infanterie Protecția Forței ,,Rechinii Albi” din Topraisar, a Drapelului de Luptă al unității și a ultimului detașament de militari, a avut loc astăzi dimineață pe aeroportul internațional ,,Mihail Kogălniceanu” din Constanța. “Odată cu repatrierea acestor 70 de militari, comandantul batalionului, locotenent colonel Liviu Necula poate raporta misiune îndeplinită.


La ceremonia de primire au participat locțiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie “Getica”, general de brigadă Adrian Soci și comandantul Brigăzii 9 Mecanizată “Mărăşești”, colonel Dorin Toma.După darea onorului, primirea raportului, salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a formației, în alocuțiunea rostită, general de brigadă Adrian Soci a urat un călduros bun venit militarilor batalionului, le-a mulțumit şi i-a felicitat pentru prestația deosebită și pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit misiunea.

Batalionul de Infanterie Protecția Forței a participat cu efective de militari, în perioada august 2016 – martie 2017, la misiunea Resolute Support, în provincia Kandahar, Afganistan. Misiunea batalionului a constat în asigurarea securității Bazei Militare Kandahar și a personalului forțelor coaliției dislocate pe acesta, asistență și consiliere pentru forțele armate și de securitate afgane”. (Foto Brigada 9 Mărășești facebook).

preluat de la evz.ro

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *