Primarul municipiului Buzău alături de veteranii Teatrelor de Operații

Primarul municipiului Buzău alături de veteranii Teatrelor de Operații

Preocupați de îmbunătățirea calității vieții militarilor veterani, Asociația Militarilor Veteriani și Veteranilor cu Dizabilități – „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorătorul de Mir” (AMVVD) a fost în audiență la primarul municipiului Buzău, domnul Constantin Toma.

Delegația A.M.V.V.D., formată din Marius Apostol – președinte, Dan Cosma – prim-vicepreședinte, Constantin Stoica- președinte Sucursala Buzău și Eduard Stan – vicepreședinte Sucursala Buzău, cerând sprijinul autorităților, a înaintat și discutat cererea asociației privind obținerea unor locuri de parcare pentru veteranii militari care au luptat în TO.

Astfel, primarul Buzăului, domnul Constantin Toma a fost de acord cu această propunere și o va da spre aprobare Consiliului Local spunând că dânsul este receptiv la solicitările militarilor veterani ai T.O. și în măsura în care se poate, oricând este deschis pentru a oferi tot sprijinul instituțional de care au nevoie.

 „Asociația solicită să analizăm posibilitatea scutirii de la plata taxei de parcare din municipiul Buzău pentru militarii, polițiștii și jandarmii veterani ai teatrelor de operații, pe considerentul că, datorită actelor lor de curaj și sacrificiu, merită recunoașterea pe care societatea civilă o datorează acestor categorii speciale. OUG nr. 82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat reglementează modalitățile de recunoaștere a meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare, prin acordarea unor distincții și crearea posibilității menținerii în structurile Ministerului Apărării Naționale a răniților, a celor care au dobândit alte afecțiuni fizice sau a celor care au devenit invalizi pe timpul ori din cauza participării la acțiuni militare, precum și prin acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat”, se arată în adresa lăsată Primăriei Municipiului Buzău.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *