Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind salariile militarilor

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind salariile militarilor

Prin această lege, militarii beneficiază de majorări ale drepturilor băneşti. Astfel, solda de funcţie a fost stabilită, începând cu 1 aprilie, la 1.450 lei lunar. De aceste drepturi beneficiază, potrivit MApN, aproximativ 46.500 de persoane.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat, în această dimineaţă, Legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Mai exact, aceasta este legea prin care, începând cu data de 1 aprilie 2017, salariul minim al militarilor va fi de 1.450 lei, căruia i se vor adăuga celelalte sporuri şi indemnizaţii, calculate de asemenea la acest venit minim garantat. O dată promulgată legea, aceasta va fi trimisă la Monitorul Oficial spre publicare şi îşi va produce efectele imediat. Astfel, în luna iunie, militarii vor primi salariul mărit şi, foarte probabil, vor încasa şi diferenţele de la 1 aprilie.

Lege

În forma finală adoptată de Cameră se regăsesc trei amendamente importante, din totalul de opt depuse de către conducerea MApN, care se înscriu în demersul preocupărilor constante pentru îmbunătăţirea vieţii militarilor şi îndreptării deficienţelor acumulate în timp în sfera drepturilor salariale ale acestora.

Un alt amendament adoptat, care implică majorarea drepturilor băneşti ale militarilor, stabilește că sporurile, indemnizaţiile şi alte asemenea drepturi specifice, care nu fac parte din solda funcţiei de bază, precum şi drepturile salariale acordate pentru risc şi solicitare neuropsihică, se determină prin raportare la solda de funcţie cuvenită, al cărui cuantum nu poate fi mai mic decât nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 1.450 lei.

Începând cu 1 aprilie 2017, cuantumul soldei de merit al personalului militar va creşte cu 50 la sută din cuantumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit aflată în plată, la nivelul anului 2009. Prin această măsură se devansează aplicarea acestei creșteri care, conform prevederile OUG 9 din 2017, ar fi fost acordată începând cu 1 august 2017, searată într-un comunicat de presă al MApN.

articol preluat de pe cugetliber.ro

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *