Povestea unui Erou

EROU al ROMANIEI !Membru de Onoare al Amvvd Asociatie,Ionut CLAUDIU !
De 1 Decembrie, au fost cinstiţi înaintaşii, dar şi cei care au luptat pentru drapel, pentru onoare şi pentru România în teatrele de operaţii.
Eroii veterani din teatrele de operaţii mai sunt sărbătoriţi, în fiecare an, pe 11 noiembrie, iar anul trecut a fost prima dată când s-a realizat că aceşti oameni trebuie scoşi în faţă, ca ţara să-i cunoască şi să ştie ce sacrificii au făcut şi fac. Povestirea lui Ionuţ Claudiu Butoi a debutat cu momentul în care s-a înrolat în armată şi cum a ajuns în Afganistan: „Am ajuns în Afganistan mai mult dintr-un orgoliu. Având un ofiţer şi un subofiţer în familie, care au fost în teatrele de operaţii, am zis: de ce nu şi eu? În al doilea rând, în momentul în care eşti militar, îţi doreşti să vezi ce înseamnă un război. Degeaba eşti militar dacă nu participi. Am ajuns (n.r. în Afganistan) pe 16 iulie 2008 şi pe 31 august, la exact trei zile după ce am împlinit 30 de ani, un dispozitiv explozibil de aproximativ 100 de kilograme de trotil, a aruncat maşina de luptă în aer. Şansa mea a fost că suflul m-a aruncat, iar în momentul căzăturii mi-am fracturat coloana. Mi-am revenit după opt zile de comă, am avut dureri foarte mari. La început, a fost greu, familia a fost alături de mine până la un moment dat. După trei ani de recuperări, s-a produs divorţul şi cel mai dureros moment a fost decesul tatălui, care îmi era cel mai bun prieten, dar am continuat să merg înainte.
Războiul împotriva terorismului îşi are eroii săi, iar Ionuţ Claudiu Butoi este unul dintre ei, sacrificiul său fiind demn de reflecţie. Chiar dacă este în scaunul cu rotile, pe 14 noiembrie a participat la cea de-a doua ediţie a triatlonului „Invictus I am”, organizat de grupul Invictus România. Participanţii au alergat peste 10 kilometri, au parcurs 40 de kilometri pe bicicletă şi au înotat 1,5 kilometri. La finalul evenimentului, veteranilor răniţi în teatrele de operaţii, Ionuţ Claudiu Butoi, Eugen Mănăilă, Costinel Slăniceanu, Costel Stancu şi Marian Nicula le-au fost înmânate biletele de avion pentru participarea la ediţia de anul viitor a Jocurilor Paralimpice „Invictus”, care va avea loc în luna mai, în Orlando, Florida. „După accident am mers în continuare la serviciu, după şase luni am continuat serviciul. La ora actuală, merg la serviciu. Vreau să vă spun că, încet, încet, am devenit independent, bineînţeles că şi cu ajutorul Fundaţiei „Motivation”, care ajută foarte mult tinerii. Mergând cu ei în tabere, mi-am dat seama că mă pot descurca singur. Conduc maşina, iar, la ora actuală, fac parte din lotul celor cinci militari care vom merge la Jocurile Paralimpice „Invictus”. Am reuşit performanţa de a înota 1.200 de metri în mai puţin de o oră, ceea ce nu credeam vreodată. Urmează să mă şi recăsătoresc, Doamne ajută! Pentru mine a fost şi este o onoare şi o mândrie să port haina militară. La început, a fost un loc stabil de muncă, era singura instituţie care îţi asigura un loc stabil de muncă. Dacă îţi făceai treaba, rămâneai. După ce se termina contractul, la doi ani, puteai să rămâi dacă îţi făceai datoria, dar, încet, încet, a început să-mi placă. Având în vedere că eram un simplu soldat şofer, la aplicaţii am ocupat inclusiv funcţia de comandant de piesă, aşa de mult mi-a plăcut. Am fost mândru că am făcut parte din Batalionul 30 Vânători de Munte Dragoslavele.”, a continuat Ionuţ Claudiu Butoi povestirea. Întrebat de Rareş Bogdan cum arată, acum, o zi din viaţa lui, Claudiu Butoi i-a răspuns: „Trezirea de dimineaţă, îmi beau cafeaua, plec la serviciu singur, cu maşina. După serviciu, la Unitatea de Chimie Câmpulung – 1784C Câmpulung, plec şi trec prin oraş şi beau o cafea, îmi iau soţia de la serviciu şi mergem acasă împreună. Duc o viaţă aproape normală, nu ştiu dacă totul constă în a merge şi pot face multe, multe lucruri.”

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *