Poveste cu și despre Moș Crăciun Veteran. Venit cu MRAP –ul, Moș Crăciun și spiridușii au poposit la Batalionul 96 Geniu

În timpul pe care tu îl petreci departe de ei nefăcând ceva anume sau făcând pregătiri pentru sfânta sărbătoare de Crăciun, ei își concentrează toate eforturile într-o dorință de a ajuta să aducă zâmbete și fericire pe chipul copilașilor care au stat o perioadă departe de un părinte.

Ziua de 21 decembrie 2017 a fost o zi plină de emoție și fericire.

21 decembrie a fost ziua în care românii, acum 28 ani, aveau să trăiască scânteia unor evenimente istorice, ziua în care s-a plâns și s-a stat cu sufletul la gură, ziua în care o parte din armată au avut lacrimi în ochi pentru o strângere de mână pentru o floare primită, pentru durerea poporului, pentru sângele vărsat, pentru scrierea unor file istorice despre poporul român. Au trecut 28 de ani de când militarul român a jurat în suflet că nu va mai lăsa pe nimeni să întristeze chipul copilului neamului, că va face totul ca să-l aducă an de an pe Moș Crăciun.

21 decembrie 2017 ziua în care datorită comandantului, lt. col. Cîrjău Cristian, Moș Crăciun Veteran a fost adus împreună cu spiridușii, pentru prima dată, la Batalionul 96 Geniu din București pentru copiii veteranilor.

Veniți cu părinții micuții s-au adunat lângă pomul plin de luminițe așteptând nerăbdători să-l primească pe cel care, an de an, le aduce cadourile mult visate. Unii s-au gândit să-l aștepte cu un fursec și o cană de lapte, alții cu o poezie sau un cântecel…

În ajutorul lor, la rugămintea lui Răzvan Ghiorghe, băiatul cu voce de aur, le-a sărit solista Tatiana Mayer, o artistă cu suflet mare care nu poate refuza nicio invitație. Împreună s-au adunat și au cântat, au râs și au dansat, au așteptat în sărbătoare Moșul Veteran.

Comandatul Batalionului 96 Geniu împreună cu membrii AMVVD, cu emoție, dădeau ultimele indicații pentru aducerea Moșului. MRAP-ul trimis după Moș si spiriduși a poposit în curtea unității.

AMVVD a reușit să-l aducă pe cel mai iubit și apreciat „veteran” al copiilor prima oară la București. Cu sacul încărcat, ajutat de spiriduși, eroii acestor zile au ajuns alături de micile suflețele pline de emoție și bucurie.

Nu se poate descrie în cuvinte fericirea micuților, nu putem transmite starea creată, de AMVVD, pentru câteva clipe. Cuvintele sunt prea mici pentru sentimentele tăite atât de adulți cât și de copii.

S-a cântat, s-au spus poezii, s-au dat daruri, s-a tremurat de fericire! Au fost sute de minute de mulțumire sufletească pentru copii, pentru părinți, pentru militari, pentru militarii veterani prezenți. Batalionul 96 Geniu a fost în sărbătoare!

„A avut onoarea de a colabora cu Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” (AMVVD) la acest eveniment. În această seară am avut ocazia de a putea oferi și primi fericire, satisfacție, iubire pentru copiii acestei țări, emoție, sentimente care mi-au umplut sufletul de mulțumire. A fost un eveniment care ne-a onorat și ne-a făcut, ca pe viitor, să ne gândim să repetăm acțiuni de acest gen și să păstrăm o bună colaborare cu AMVVD. A fost un început reușit și nu ne vom opri aici. Noi, Batalionul 96 Geniu vom face tot ce ne stă în putință pentru a repeta asemenea evenimente. Avem nevoie „să încălzim” cu „raze de soare” vremurile, să știm că suntem pe „linia întâi” pentru acest neam. Avem nevoie de luminița de fericire din ochii copiilor noștri, avem nevoie să se înțeleagă că suntem  aici pentru ei”, a spus comandatul Batalionului 96 Geniu, domnul lt. col. Cîrjău Cristian.

„Am petrecut ani buni alături de camarazii de la B96Ge, m-am întors la ei pentru a cere sprijin și a aduce puțină „căldură” în locul în care am muncit. Sunt fericit că am reușit, cu bunăvoința domnului commandant și al CD al AMVVD, să orgănizăm acest eveniment important pentru cei ce vor fi viitorul țării. N-a fost ușor dar mulțumirea lucrului bine făcut este atât de mare încât nimic nu mai contează”, a spus vicepreședintele sucursalei București – Viorel Bujor.

Astfel s-a mai  dat o filă din calendar, copiii veteranilor plecând acasă cu cadoul mult visat și sufletul plin de fericire, așa s-a încheiat ziua de 21 decembrie  2017. Moș Crăciun Veteran a plecat în drumul lui, către alți copii ai militarilor veterani și nu numai, poposind pe 23 decembrie la Buzău și pe urmă la Galați.

AMVVD îi urează Moșului Veteran să ajungă cu bine și, dacă poate, să se mai oprească și la celelalte sucursale.  E atât de uşor când totul vine din inimă.

AMVVD mulțumește pentru înțelegere și împlicare Batalionului 96 Geniu condus de lt. col. Cîrjău Cristian

Sărbători fericite pline de onoare și respect!.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *