Patru militari din Batalionul Protecția Forței „Rechinii Albi”, răniți în Afganistan în urma unei explozii. Sănătate și putere dragi camarazi ! Dumnezeu să aibă grijă de voi!

Patru militari din Batalionul Protecția Forței „Rechinii Albi”, răniți în Afganistan în urma unei explozii. Sănătate și putere dragi camarazi ! Dumnezeu să aibă grijă de voi!

Patru militari români din Batalionul Protecţia Forţei „Rechinii Albi” au fost răniţi duminică în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar din Afganistan. Incidentul s-a produs în jurul orei 10:30 şi a fost cauzat de detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat. Militarii au fost transportaţi la spitalul din Kandahar, sunt monitorizaţi în permanenţă şi se află în stare stabilă.

Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă, caporalul Marcel Neagu şi soldatul Costică-Victor Tarnovschi, parte a Batalionului Protecţia Forţei „Rechinii Albi” au fost răniţi duminică în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale printr-un comunicat de presă. Aceştia executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar din Afganistan.
După securizarea zonei, militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost evacuaţi la spitalul militar din Baza Aeriană Kandahar.
Aceştia sunt supravegheaţi de medici în permanenţă şi se află în stare stabilă.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a confirmat şi el

Conducerea Batalionului a asigurat condiţiile pentru ca militarii să intre în legătură, prin telefon, cu familiile lor. Ministrul Apărării Naţionale a anunţat că monitorizează permanent situaţia şi ia toate măsurile pentru asigurarea celor mai bune condiţii de tratament şi îngrijire.
Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a confirmat şi el, printr-o postare pe Facebook, că este permanent informat despre situaţia militarilor răniţi la Kandahar şi că se fac eforturi pentru ca cei patru să primească cele mai bune îngrijiri.
Şi preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat pe pagina sa de socializare la vestea venită din Kandahar, asigurându-i de recunoştinţa sa şi urându-le însănătoşire rapidă.
„Am aflat cu regret vestea că patru militari români au fost răniţi astăzi în Afganistan. Pentru noi, cei de acasă, ei sunt eroi care îşi riscă viaţa pentru menţinerea păcii. Trebuie să le fim recunoscători cu toţii. Sunt alături de ei şi de familiile acestora, le doresc sănătate şi recuperare grabnică!”, a scris şeful statului pe Facebook.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *