O zi neagra pentru Romania si Armata Romana

Astăzi, 7 mai, este o zi care ne-a umplut inimile de durere și lacrimile de amarăciune ne-au curs pe obraz. Doi dintre colegii noștri și-au pierdut viața în Afganistan iar al treilea sperăm, din tot sufletul, să poată fi salvat.

În jurul orei 10.45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, trei militari de la forţele pentru operaţii speciale au fost răniți. Li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportați imediat la spitalul militar cel mai apropiat. Din nefericire, bravii noștri camarazi, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit.

Cel de-al treilea coleg, rănit grav, a fost transportat la spitalul din Germania și sperăm, cu toată puterea noastră de militari veterani, că va avea un gram de noroc și va reuși să fie salvat.

Vestea tristă, atât pentru noi cât și pentru familiile acestora, a căzut ca un boomerang asupra noastră.Conducerea Asociației Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” (AMVVD) transmite, în numele întregului colectiv, sincere condoleanţe familiilor militarilor decedaţi şi urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei medicale a celui rănit.

„Am aflat cu profundă tristeţe despre moartea militarilor care au căzut la datorie astăzi, în timpul executării unei misiuni în Afganistan. Vestea m-a cutremurat și m-a lăsat pradă amimtirilor din mai 2011. Nu m-am putut aduna, vorbi, câteva minute. Emoțiile și lacrimile amare și-au facut apariția. Nu am cuvinte să descriu durerea ce mă încearcă. Durerea noastră, a camarazilor, gândindu-ne la ei, la familiile lor. Atât personal, cât şi în numele tuturor membrilor Asociației Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” (AMVVD), transmit condoleanţe familiilor, prietenilor şi camarazilor lor de arme. Dumnezeu să-i odihnească pe acești bravi ostași și buni români! În cei 13 ani de război în Afganistan, România a pierdut 26 de militari. Celor 26 de militari li se adaugă azi cei doi soldați din trupele speciale. Pentru noi, ei sunt EROI și EROII NU MOR NICIODATĂ! Îi vom purta mereu în gând și suflet! Dumnezeu să aibă grijă de ei! ”, a transmis cu lacrimi în ochi președintele AMVVD Marius Apostol.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *