Sprijinul Ministrului Apărării Naționale în inițiativele legislative ale A.M.V.V.D

Sprijinul Ministrului Apărării Naționale în inițiativele legislative ale A.M.V.V.D

Astăzi, 20.09.2019, o delegație a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” formată din Marius Apostol, Dan Cosma, Adrian Iloiu, Viorel Bujor și Adrian Udrea, a avut o întrevedere cu Ministrul Apărării Naționale, domnul Gabriel Beniamin Leș, însoțit de domnul General Maior Tase Marian și domnul General Maior Barbu Cristian, consilieri ai acestuia.

Pe ordinea de zi au fost puse în discuție :
1. PLX 264/2019, lege care a trecut de Senat, dar într-o altă formă ca cea inițială și la care aducem amendamente astfel încât să fie votată în Camera Deputaților o lege care să răspundă cerințelor veteranilor.
2. PLX 253/2019, modificarea art.21 din legea 223/2015 astfel încât cei care au încheiat raporturile de muncă din condiții neimputabile lor să poată dispune de dreptul la pensie.
3. Au fost discutate și alte puncte de interes pentru asociația noastră și pentru membrii acesteia.

Am primit asigurări că va sprijini demersurile noastre atât cât cadrul legal îi permite, având în aceeași măsură convingerea că, legislația română are nevoie de o lege a persoanelor participante la misiuni, fie ele externe sau interne.
Considerăm că există în persoana Ministrului Apărării Naționale un real partener de dialog și dorim pe această cale să îi mulțumim și să îl asigurăm de întreaga noastră considerație.

Onoare și respect.
Împreună susținem veteranii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *