Membrii AMVVD, pentru o zi, au renunțat la titulatura de militar pentru cea de pescar. Paradisul Verde, al lui Cristian Țânțăreanu, le-a fost „câmpul de luptă”

Membrii AMVVD, pentru o zi, au renunțat la titulatura de militar pentru cea de pescar. Paradisul Verde, al lui Cristian Țânțăreanu, le-a fost „câmpul de luptă”


 Zeci de militari veterani împreună cu soțiile au ajuns în Paradisul Verde, pe domeniul lui Cristian Țânțăreanu, pentru a participa la concursul „Pescarul Veteran”, organizat de președintele AMVVD – Marius Apostol prim-vicepresedinte AMVVD – Dan Cosma, Mugurel Dinu – administrator AMVVD și membrii Comitetului Director al Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (AMVVD).

Evenimentul creat pentru socializare, pentru cunoașterea și sudarea relațiillor dintre ASOCIAȚIE și SUCURSALE a fost doar un început pentru AMVVD. „Centrul”, ca părinți, le-a arătat „celor din țară” că pot câștiga enorm dacă pun umărul și au inițiative, crează evenimente la nivelul sucursalelor, ajung să îmbine utilul cu plăcutul. O experiență inedită.

O zi în care membrii AMVVD s-au relaxat, au stat lângă consoarte dar au și discutat despre viitor, o zi în care au arătat că marea familie din care fac parte poate fi unită.

Cu sprijinul inimosului Cristian Țănțăreanu, a celor de la firmele specializate, cu „răcoreala” oferită de Bergenbier, „Pescarul Veteran” a fost concursul care a adus, pentru câteva ore, bucurie pe fața și în sufletul atât al veteranilor, cât și al soțiilor lor.

Soare, căldură mare, plăcere și socializare, glume și râsete… câteva repere pentru o zi în care militarii „au luptat” sub supravegherea jumătăților lor.

La „Pescarul Veteran” au participat 20 de militari veterani care au format cele 10 echipe. Ca într-o familie, luptătorii din Afganistan, Irak sau Bosnia, au fost susținuți de soții și apropiați. Echipele de veterani formate din: Florin Vuță și Adrian Crețu, Cătălin Filip și Gabriel Pruneanu, Marius Barbu și Ionuț Alexe, Marius Apostol și Mugurel Dinu, Dan Cosma și Adrian Iloiu, Ionuț Butoi și Cătălin Pârvu, Raul Simion și Cristian Bordeiaș, Ciprian Morariu și Viorel Bujor, Vali Mardar și Adrian Hașa se pregătesc de start.

Câteva minute haioase au captat atenția celor prezenți și au făcut deliciul zilei, scriu cei de la evzmd.md.

Ora 9.30. Membrii AMVVD s-au adunat pe balta de pe domeniul Paradisul Verde. Întâmpinați de „mâna dreaptă” a proprietarului, de organizatori și de sponsori militarii s-au salutat și au început să-și descarce sculele din mașină, să tragă bilețelele pentru parcelă. Echipele se așează la locul oferit, după tragerea la sorți, și încep pregătirea „terenului”.

Ora 10.00. Vicepreședintele AMVVD Flaviu Tămaș dă startul competiției. Se urează tradiționalul „fir întins” din partea susținătorilor și, cum le stă bine militarilor, se pun pe „executat misiunea”.

Ora 12,45. Echipa 3 „câștigătoare” (Marius Barbu și Ionuț Alexe), prinde primul pește. Glume, zâmbete și râsete… Băieții prind curaj, pescuiesc pentru prima dată, speră la un trofeu…

Urmează alte anunțuri, atmosfera începe să fie de sărbătoare, nimic nu le mai umbrește pofta de viață, de glume, de voioșie. Organizatorii sunt mulțumiți. Au reușit, pentru câteva ore, să aducă voioșie și în rândul susținătorilor militarilor veterani….

Ora 14.30. Concursul era în plină desfășurare, iar Ionuț Butoi prinsese cea mai mare captură (cu ajutorul soției, bineînțeles). Pescarii de la celelalte echipe se îndreaptă să vadă captura…. Echipa 3 parăsește „postul”. Lanseta arată că peștele a mușcat… Soțiile strigă după cei care trebuiau să stea acolo. Soția lui Alexe, Mirela, cheamă la microfon pescarii parcelei 3. Olga, soția lui Marius Barbu, se duce și ridică lanseta. Da, s-a prins iar un pește!!!! Ea a dat o mână de ajutor echipei 3. Așa se demonstrează că ei, militarii veterani, au nevoie de consoarte, fără ele ar „câștiga” mai puțin!

După 5 ore de pescuit, fiecare ce a putut, se aude anunțul președintelui: „Mai sunt 10 minute și competiția se încheie!”. Adrian se plimbă pe la posturi, își ia imagini noi cu stările pescarilor. Nu uită nici de însoțitori…

Căldura dă bătăi de cap tuturor. Fiecare încearcă să tacă și să treacă cu zâmbetul pe față timpul până la premiere. Cristian Tânțăreanu a dat ordin să se pregătească masa (într-un local) pentru bravii competitori și apropiații. Managerul de la Paradisul Verde împreună cu administratorul bălții aduc ultimele „resurse” de la sponsori.

Se anunță sfârșitul competiției! Pescarii veterani își adună sculele și se îndreaptă către comisie pentru a li se cântării prada și a afla dacă au câștigat și altceva înafară de experiență.

„Echipa numărul 3, câștigătoare!” se aude iar de la cei doi concurenți, Marius și Alexe. Ei încă speră la un loc pe podium deși, echipa lui Ionuț a prins cea – cel mai mare pește, alții mai micuți, chiar și un rac (s-o pune și el la calcul?), veteranul Florin Vuță a prins și el câte ceva – unul asemănător cu cel al echipei Ionuț Butoi și Cătălin Pârvu, alții mai micuți… Și celelalte echipe au prins… mai micuți, mai răruț că-i mai drăguț.

Se cântărește prada și se stabilesc câștigătorii. Totul în văzul turutor. Cuminți, militarii veterani așteaptă rezultatele. La numai un gram diferență echipa Florin Vuță și Adrian Crețu pierde locul I. Încep glumele, comentariile, râsetele…

Ora 15.20 Premierea…

„Arbitrul” Flaviu Tămaș anunță câștigătorii:

-Premiul I, oferit de președintele AMVVD Marius Apostol, echipei Ionuț Butoi și Cătălin Pârvu;

-Premiul II, oferit de prim-vicepreședintele AMVVD Dan Cosma, echipei Florin Vuță și Adrian Crețu;

-Premiul III, oferit de președintele Sucursalei București Adrian Iloiu, echipei Cătălin Filip și Gabriel Pruneanu;

-Premiul special (cel mai râfnit premiu de toată lumea prezentă – trofeul peștișor-), oferit de președintele Sucursalei Bacău Raul Simion, echipei Ionuț Butoi și Cătălin Pârvu

Stins, din mulțimea adunată, prin ropotele de aplauze, se aude „Echipa 3, câștigătoare!, meritam și noi ceva… nu plecam acasă cu mâna goală…” Și mare dreptate au avut băieții, au fost „deliciul” celor prezenți!

Fiecare participant a primit câte ceva, nimeni nu a plecat acasă cu mâna goală… Mulțumită sponsorilor: MG special carp, Black fish, Pescar pe orice vreme, „Crap-team”, echipa Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Bergenbier care a răcorit toată lumea prezentă la baltă, inimoșilor salariați de la „Paradisul Verde” și, nu în ultimul rând, domnului Cristian Țânțăreanu care a omenit și a pus la dispoziție tot ce a fost necesar pentru o zi de neuitat.

Astfel, ziua de sânziene a rămas în amintirea membrilor AMVVD și le-a creat dorința de a repeta această experientă. O zi în care veteranii au avut alături consoartele, colegii, prietenii și chiar pe generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, care încă de la începutul competiției a anunțat că nu mai poate fi prezent, dar a transmis militarilor veterani, prin intermediul lui Marius Apostol – președintele AMVVD, că regretă lipsa de la eveniment dar, le spune „pescarilor veterani” „fir întins” și că, data viitoare nu va mai rata ocazia de a petrece câteva ore în mijlocul lor.

Felicitări tuturor participanților!

 

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *