LA MULȚI ANI, JANDARMERIA ROMÂNĂ!

LA MULȚI ANI, JANDARMERIA ROMÂNĂ!

LA MULȚI ANI, JANDARMERIA ROMÂNĂ! 167 ani de la înființarea Jandarmeriei Române sărbătoriți cu standul „EXPOJandarmeria”, în Parcul Herăstrău.

La Zi Aniversară de 3 Aprilie, suntem datori istoriei cu alte peste două decenii de existență (trecute de la momentul 1989), transformări și evoluție ireversibilă a Jandarmeriei Române. De la reînființare până astăzi, sub culoarea bleu jandarm, a pășit pe drumuri, nu de fiecare dată netezite, a readus opiniei publice imaginea de siguranță, a demonstrat profesionalism, credibilitate, sensibilitate umană și a reprezentat partenerul de nădejde în misiunile din afara teritoriului românesc, fie ele de intervenție în teatrele de operații în cadrul acțiunilor de prevenire a conflictelor și gestionare a situațiilor de criză, fie de instruire, în care a transmis expertiza și a demonstrat unitate de actiune. Încă de la apariția sa ca armă, Jandarmeria Română a constituit principala instituție destinată gestionării ordinii publice, în slujba și mereu aproape de cetățean.

Jandarmii au apărut în Principatele Romane odată cu renașterea armatei moderne, dupa revoluția lui Tudor Vladimirescu. Domnitorul Grigore Alexandru Ghica i-a organizat ca Armă, inființănd primul regiment de jandarmi. Alexandru loan Cuza a inclus acest corp în cadrul armatei permanente și, astfel, Jandarmeria a devenit o Armă a oștirii române.

Ca Arma a Armatei Române, Jandarmeria a fost o prezentă activă în toate războaiele duse de aceasta, executând în principal poliția frontului, asigurând ordinea și securitatea în zona armatelor de operații și înapoia lor.

Pentru aniversarea a 167 ani de la înființarea Jandarmeriei Române în Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle), a fost amenajat un stand special. „Nu vor lipsi jandarmii montani, care vor prezenta exerciții demonstrative spectaculoase, fanfara interactivă, standul de misiuni internaționale, precum și cel de prezentare a ofertei educaționale pentru cei interesați să urmeze o carieră militară. Cei mici vor putea să încerce echipamentul jandarmilor, să învețe tehnici de autoapărare, să folosească instalațiile acustice și luminoase din mașinile de intervenție și, cel mai important, să afle despre misiunile și rolul Jandarmeriei Române”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române.

Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” (AMVVD) le urează colegilor jandarmi, atât azi cât și mâine, un călduros LA MULȚI ANI!

ONOARE ȘI RESPECT

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *