Întrevedere cu Șeful Statului Major General, General Nicolae Ciucă

Întrevedere cu Șeful Statului Major General, General Nicolae Ciucă

Astăzi 24.04.2017,  Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD), prin membri delegați, au avut o întrevedere cu Șeful Statului Major General, domnul general Nicolae CIUCĂ și factori de decizie din cadrul structurilor cu responsabilitate pe linie de personal, relația cu parlamentul și informare publică, calitatea vieții, din cadrul Statului Major General.

Această întrunire a fost una de interes general. S-au discutat punctele de interes specificate în adresa cu nr. 72 din 23.04.2017, prin care s-a solicitat întrevederea, și anume:

  1. Modificarea din Ordinului Ministrului Apărării Naționale M.88 din 2016, art.56, 57, 58, 59 și 61 cu privire la drepturile veteranilor din teatrele de operații;

– privitor la această propunere, decizia conducerii S.M.G., a fost să se constituie o comisie de lucru în cursul lunii mai, din care să facă parte reprezentanții Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (A.M.V.V.D) și factori de decizie din structurile cu responsabilitate din cadrul Statului Major General, în vederea stabilirii modului de abordare a acestor modificări legislative.

  1. Asigurarea cazării militarilor veterani membrii Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (A.M.V.V.D.) în căminele și centrele de recuparare ale M.Ap.N;

– această solicitare a fost agreată de către conducerea S.M.G. și am primit asigurări că va fi rezolvată favorabil.

  1. H.G. NR.1/2017 – Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (A.M.V.V.D.) a solicitat aplicarea salariului minim de 1450 sau modificarea VRS pentru a echivala salariul minim de 1450 lei, pentru personalul M.Ap.N.

– această propunere a fost discutată și aprobată în comisiile de muncă, respectiv buget-finanțe din cadrul Parlamentului României și urmează a fi supusă votului celor două camere.

Mulțumim conducerii Statului Major General, domnul general Nicolae CIUCĂ și membrilor structurilor implicate, pentru înțelegerea cu care se apleacă asupra problemelor cu care se confruntă militarii veterani și nu numai și pentru disponibilitatea de care au dat dovadă în rezolvarea solicitărilor noastre.

Onoare și Respect!

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *