Hristos a înviat! Să aveți misiuni uşoare şi să vă întoarceți cu bine acasă. Suntem alături de voi cu tot sufletul

Hristos a înviat! Să aveți misiuni uşoare şi să vă întoarceți cu bine acasă. Suntem alături de voi cu tot sufletul

Peste o mie cinci sute de militari români sărbătoresc Paştele în teatrele de operații, în pauzele dintre misiuni având ocazia să ciocnească ouă roşii şi să guste din cozonacii tradiționali, în timp ce familiile lor, pline de dor, aflate în țară, le transmit urări şi încurajări.

Sunt departe de țară pentru că aşa le cere datoria şi angajamentele pe care România le are în Alianța Atlanticului de Nord.

Astfel, în timp ce in țara românii se pregătesc de sărbatorile Pascale, departe de casă, la mii de kilometri distanță, militarii români aflați in teatrele de operatii îşi continuă misiunile…… Rezistenţa militarilor noştri , într-un mediu atât de ostil, stă şi în soluţia mistică a credinţei.

  

Biserica în care îl întâlnesc pe Hristos, e singurul sprijin sufletesc în momentele de deznădejde. Uniți în jurul preotului care este şi el ca o santinelă , ca o lance a lui Dumnezeu, militarii învață despre curaj, speranţă şi iertare, virtuţi al căror sens l-au înţeles deplin în misiunile din teatrele de operații. În război aceste virtuți esențiale sunt trăite mult mai intens. Una este să te rogi în biserică, când este pace, este linişte socială, şi alta este să te rogi într-o biserică în care oricând poate să pice o rachetă.

Părintele Nicolae Nica povestea că : ,,În 2006 în timpul slujbei de Paşte a fost un atac cu rachetă şi slujba nu s-a oprit. S-a pornit sirena şi am ieşit în faţa oamenilor şi le-am spus~ cine doreşte să meargă la buncăr să meargă~. Am fost plăcut surprins că atunci când m-am reîntors în timpul slujbei cu faţa către biserică, ei erau nemişcați ca stânca, nu ieşise niciunul.
Părintele a fost întrebat :,,De ce credeţi c-au rămas oamenii acolo?”
Nicolae Nica, preot militar: ,,Datorită credinţei lor!”…
Un militar spunea : ,,Aici în Biserică mă simt ca acasă”!
Credința este în mare măsură şi succesul misiunilor româneşti bine îndeplinite .
Aşa sunt militarii români, curajoşi ca vulturii, şi tari ca granitul, demni,şi adevarați profesionişti! Asa e Oastea Română Creştină unită sub cruce si spadă ! În timp ce Biserica apără integritatea spirituală a Neamului românesc , Armata apără integritatea teritorială a acestuia. Ne mândrim cu militarii noştri pentru că fac onoare României oriunde s-ar afla .
Vă asigurăm că, în aceasta zi de sărbătoare, mulți români din țară, nu doar rudele și prietenii sau colegii voştri, îşi îndreaptă mai mult ca oricând gândurile și sentimentele de prețuire către voi, cei care ne reprezentați, cu cinste şi onoare, în afara granițelor țării noastre.
Să aveți misiuni uşoare şi să vă întoarceți cu bine acasă. Suntem alături de voi cu tot sufletul.
Hristos a înviat!

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *