EXCLUSIV EVZ. Bucureștiul a început curățenia. GREEN MITITARY VET, tință atinsă

Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” (AMVVD) din România a dar startul Campaniei de ecologizare, denumită sugestiv „GREEN MILITARY VET”, în parteneriat cu Primăria Sector 4, alegându-și drept țintă zona Deltei Văcărești – teren situat de-a lungul Șos. Vitan Bârzești Nr. 13.

S-a dat startul Campaniei GREEN MILITARY VET. Aproximativ 50 de membri ai Asociației împreună cu alți voluntari și cu o grupă de copii de la Școala Generală nr. 194, însoțiți de părinți, au pornit ofensiva împotriva gunoaielor aruncate necorespunzător şi curăţarea arealelor naturale din zonă, ajutând astfel instituțiile abilitate în lupta pentru ecologizarea orașului. Obiectivul activității a fost de a dezvolta spiritul civic al cetățenilor, de a se implica voluntari de la mic la mare, într-o cooperare civili-militari precum și angrenarea asistaților sociali în problemele comunității. „Considerăm că trebuie să încurajăm voluntariatul în vederea implicării tinerilor în activități din care să învețe lucruri utile astfel având posibilitatea producerii schimbărilor la nivelul comunității din care fac parte”, este convingerea membrilor AMVVD.

01

02

Cam 16 elevi ai Școlii Generale nr. 194 Din sectorul 4 al capitalei, conduși de părinți, împreună cu doamna profesoară Georgeta Popescu au luat parte la strângerea gunoaielor din zona menționată. După instructajul făcut și la fața locului, împreună cu militarii veterani ai AMVVD, dotați cu mănuși și saci menajeri, puși la dispoziție de către Amenajarea Domeniului Public și Privat SA 4 București (ADPP 4), aflată în subordinea Primăriei Sector 4, copiii au început acțiunea de ecologizare a zonei. După aproape două ore de muncă susținută, elevii au fost încântați de aspectul perimetrului și parcă au uitat de faptul că este sâmbătă, că este ziua lor de relaxare și nu mai voiau să plece acasă, deși aveau deja un program stabilit pentru această zi. Plăcerea de a fi în mijlocul membrilor AMVVD, de a sta de vorbă cu ei, de a pune întrebări și de a afla cât mai multe lucruri noi, a făcut ca toți să dorească să se mai întâlnească. Astăzi, însă, și-au făcut câteva fotografii cu ajutorul Brândușei Maria Bălan (motionARThoughts).

AMVVD5

După plecarea micuților, militarii de la AMVVD s-au apucat iar de muncă. S-au strâns peste 40 de saci cu gunoaie constând în PET-uri, hârtii, pungi, frunze și resturi de la pomii toaletați, chiar și potofele cu documente care au fost predate polițiștilor locali ai sectorului 4.
Sacii cu gunoaie au fost „predați” către personalul de la ADPP SA 4. Atât persoanele care s-au „înrolat” în GREEN MILITARY VET, cât și trecătorii care aplaudau în semn de apreciere au fost multumiți de rezultatul acțiunii.

AMVVD12

Cu această ocazie, organizatorii acestei campanii de ecologizare, Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (AMVVD) în parteneriat cu Primâria Sector 4, transmit tuturor localnicilor orașului să nu mai arunce gunoaiele pe stadă sau pe spațiul verde, pentru a putea avea un oraș curat și nepoluat.

AMVVD9

„Trebuie să redăm naturii strălucirea pe care o merită, prin participarea noastră, a tuturor, la această campanie de curăţenie şi înfrumuseţare. Merităm să trăim într-un mediu mai curat, mai sănătos, să ne punem în valoare bogăţia naturală de care dispunem”, declară un voluntar.
În acest fel, prin implicarea în această acțiune, jandarmii si militarii veterani care au luptat, umăr la umăr, în Teatrele de Operaţii din Irak, Afganistan şi Balcanii de Vest dovedesc încă o dată că sunt alături de comunitate, nu numai pe timpul executării misiunilor, ci şi în planul restabilirii raporturilor normale dintre mediu şi om.
Campania GREEN MILITARY VET a fost lansată din dorința AMVVD de a-și aduce contribuţia la refacerea ecosistemului şi, implicit, la protejarea naturii, arătând că membrii ei sunt alături de comunitate în orice situaţie.

AMVVD13

Voluntariatul este modalitatea prin care pot fi promovate și întărite valori umane legate de comunitate, grijă față de soarta aproapelui, se pot crea legături care să ne ajute să găsim împreună soluții pentru provocările noastre comune și pentru a modela destinele noastre colective. Voluntariatul este o componentă esențială a tuturor societăților.

AMVVD16

„Să fii voluntar înseamnă să oferi timpul, energia și abilitățile tale unei cauze caritabile. Poți ajuta la schimbarea lumii în care trăiești, poți aduce zâmbete pe chipul celor din jur, îți poți face noi prieteni, te poți distra, poți construi amintiri ție și celorlalți. Simți că poți schimba lucrurile în bine”, este convingerea unui membru AMVVD, militar rănit în teatrul de operații, participant al campaniei GREEN MILITARY VET.

AMVVD2

Pe această cale dorim să mulțumim și să-i asigurăm de toată recunostința noastră celor care ne-au sprijinit, celor care au crezut în noi, celor de la AQUA CARPATICA – pentru apa donată, celor de la Amenajarea Domeniului Public Privat S.A. 4 București – pentru uneltele împrumutate pentru buna desfășurare a ecologizării, Primăriei Sectorului 4 – pentru întelegere și sprijin, Poliției Locare – pentru că ne-au asigurat linistea pe tot parcursul acțiunii, Școlii Generale nr. 194, doamnei profesoare Georgeta Popescu, elevilor prezenți, părinților însoțitori, voluntarilor prezenți, Brândușei Maria Bălan (motionARThoughts), mass-mediei și, nu în ultimul rând, trecătorului Doru Cazan care, sensibilizat de acțiunea noastră, a dat o mână de ajutor cauzei noastre.

AMVVD7


Articol preluat de pe site-ul Evenimentul Zilei

Fotografii realizate de Brândușa Maria Bălan (motionARThoughts)

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *