DONEAZĂ pentru centrul de recuperare! Visul care începe să devină realitate

DONEAZĂ pentru centrul de recuperare! Visul care începe să devină realitate

Plutonierul adjutant principal Marius Apostol este unul dintre cei peste 145 de militari ai Armatei Române, răniți pe fronturile din Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest (Bosnia Herzegovina și Kosovo). A simțit, pe propria piele, ce înseamnă să ai nevoie de recuperare, după ce scapi, ca prin minune, cu viață din ghearele morții. De aceea, împreună cu mai mulți camarazi de arme a format Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” (AMVVD).

O inițiativă de suflet a noastră, a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, Izvorâtorul de Mir” este de a reuși să construim PRIMUL CENTRU DE RECUPERARE ȘI REFACERE din România a militarilor veterani care au rămas în viață cu sechele pentru tot restul vieții, având ca scop recuperarea fizică și psihică a militarilor veterani și a militarilor răniți în teatrele de operațiuni ale Armatei Române, cât și a celorlalți membri ai asociației, unde vor avea parte de tratament nediscriminatoriu și respect. Acest proiect al A.M.V.V.D. este unul pretențios, primul din țara noastră și începe să prindă contur. Vrem să accesăm fonduri europene pentru construirea acestui centru. Dorința noastră este ca și camarazii noștri, greu încercați, odată întorşi acasă, să primească îngrijiri și susținere și la noi în țară la același nivel ca în Germania sau America. Un loc unde să fie trataţi pentru restul vieţii, după externarea din spital. Sunt mulți veterani care au suferit amputări, paralizii sau alte mutilări pe Teatrele de Operaţiuni  și au încă nevoie de de alinarea durerii, de recuperare, refacere şi tratament. Au nevoie disperată de un centru unde ei să poată fi tratați până la sfârșitul vieții.

Înțelegem și suferim pentru durerea fiecăruia așa cum se întâmplă într-o familie când fratele sau sora este grav bolnavă și vrei să faci orice ca să se facă bine, să stea cât mai mult timp alături de tine. Acolo, în teatrele de operațiuni, noi veteranii am descoperit ceva pe lumea aceasta, ceva ce nu toţi avem şansa de a descoperi: COMUNITATEA. Comunitatea e la fel de importantă, însă, şi la întoarcere pentru cei care poartă uniforma militară. Am învățat că recuperarea se face în grup. Trebuie să ai lângă tine familia, colegii, prietenii și comunitatea în care trăieşti.

Aşa că militarii veterani au mare nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, al șefilor din structurile statului, al oamenilor de afaceri, al artiștilor, al oamenilor simpli. Veteranul a rămas acasă cu urmele războiului pe corp și cu dorința de a lupta mai departe  pentru cei care ne-au făcut să fim mândri că suntem români, pentru că au cinstit tricolorul, pentru că au făcut pentru imaginea României în lume mai mult decât ambasadorii.

Cu ajutorul d-lui Primar MARIAN PĂTULEANU, căruia îi mulțumim încă o dată și pe această cale, pentru terenul acordat și pentru demersurile făcute în vederea construirii Centrului de Recuperare și Refacere la standarde europene am reușit să vedem cum visul nostru începe să devină realitate.

Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de ajutorul dumneavoastră.Avem nevoie de donații pentru demararea propiectului, pentru construirea gardului și pentru a incepe lucrarile la contruirea fundației a primului pavilion. Orice ajutor este binevenit și ne va ajuta în înaintarea proiectului. Dacă crezi în noi, în proiectul nostru, în durerea familiilor veteranilor răniți, vino alături de noi, DONEAZĂ ȘI NOI PROMITEM CĂ PENTRU O SUMĂ MAI MARE DE 45 RON ÎȚI VOM DONA UN TRICOU CU ÎNSEMNELE ASOCIAȚIEI NOASTRE.

În cazul în care ai donat o sumă mai mare de 45 ron și vrei să intrii în posesia tricoului, te rugăm, ia legătura cu domnul Tiberiu DINU – telefon 0723340580 – ca să ne putem onora promisiunea.

Donează Fii voluntar

Onoare și Respect!

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *