Comunicat de presă. ONOR LA DRAPEL – Sărbătorim Ziua Drapelului Naţional al României!

romania

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi va fi marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice.

aso

Astfel, Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” (AMVVD), militari din Teatrele de Operații  – Balcanii de Vest, Iraq și Afganistan -, în colaborare cu Asociaţia Naţională CULTUL EROILOR „Regina Maria – filiala Argeş, Asociația Tricolorul, Primaria Sector 4, cu sprijinul Asociației Tradiții Militare, firmei Dinamic Steel și ADPP Sector 4 vă așteaptă duminică, 26 iunie 2016, începând cu ora 15.00, cu mic cu mare, la Monumentul Eroilor militari căzuţi în misiune în Teatrele de Operații şi pe teritoriul României ridicat lângă Palatul Copiilor din Parcul Tineretului pentru arborarea steagului național.

Pe acordurile Imnului Naţional vom ridica pe catarg TRICOLORUL și, împreună ne vom bucura de un spectacol de excepție la care va participa actorul Mihai Nistor (Teatrul Carol Davila din Pitești), alături de corul Veteranilor din Pitești de care se leagă direct istoria Drapelului Național !

apLa Monumentul Eroilor militari căzuţi în misiune în Teatrele de Operații şi pe teritoriul României ridicat lângă Palatul Copiilor din Parcul Tineretului se efectuază lucrări pentru montarea a 2 catarge din fibră de sticlă, sistem standard (sistem tip scripete cu cordelina prin exteriorul catargului), înălțime circa 8 metri, cu armătură.
Duminică, 26 iunie, după ora 15.00, vom ridica pe catarg DRAPELUL ROMÂNIEI!

13507270_1022440257842323_8969733305692731357_n

Precizăm că, Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” (AMVVD) s-a alăturat și evenimentului de duminică, 26 iunie, ora 11.00, organizat de MApN și de Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război la prima dediție a Crosului veteranilor de război „VeteRUN – Cupa Steaua” (inițial, programat pe 8 mai și amânat). Competiția este o mișcare populară prin care cetățenii, alături de militari ai Armatei României, își pot arăta respectul și prețuirea pentru veteranii de război, răniții, invalizii și urmașii celor decedați ca urmare a participării la cel de-Al Doilea Război Mondial.

veterun

Cinste și onoare Armatei Române!

DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE ROMÂNIA!