COMUNICAT AMVVD – O atitudine care lasă de dorit…  postarea domnului TEODOR UDESCU

COMUNICAT AMVVD – O atitudine care lasă de dorit… postarea domnului TEODOR UDESCU

„În data de 7 septembrie, a avut loc la sediul Senatului cea de a doua reuniune a Forumului 2017 a structurilor asociative ale militarilor în rezervă și retragere, desfășurată sub deviza:

STOP MINCIUNII, MANIPULĂRII, DIVERSIUNII ȘI DEZBINĂRII
Opriți bătaia de joc la adresa militarilor români”

După cum știți, Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (AMVVD) a fost invitată la această reuniune și avea de dat un răspuns la propunerea Forumului Asociaților Democrative de a avea reprezentant pentru dialog și reprezentare la nivelul parlamentului.

După ședința Consiliului Director, unde s-a votat în unanimitate ÎMPOTRIVA propunerii, s-a dat răspunsul de către președintele AMVVD Marius Apostol:

Vă informez că, ieri Asociația AMVVD a hotărât, în Consilul Director, de a nu fi de acord cu propunea Forumului Asociatilor Democrative de avea reprezentant pentru dialog și reprezentare la nivelul parlamentului. Asociația AMVVD este apolitică și independentă! În cadrul Asociației AMVVD nu exsistă grade…

La câteva ore a apărut această postare a DOMNULUI TEODOR UDESCU

„observ cu uimire ca este la mare cautare demnitatile civile, functii nu calde dar care aduc beneficii si pot genera o carte de vizita. iar bomboana pe coliva o reprezinta o asociatie militara cu nume de sfant care isi are ca presedinte un facator de raniti intr-unul din teatrele de operatii . este clar ca uneori nici institutiile , nici DNA-ul nu au cum sa se atinga de acesti gandaci de bucatarie care din pacate pot rezista si la efectele unei bombe atomice . ma intreb cu destula frica de Dumnezeu cum ii rabda pamantul ……….. ”

Astfel, Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (AMVVD)  solicită atât autorului cât și Forumului Asociatilor Democrative să dea un  răspuns oficial la următoarele întrebări:

1. Cine este bomboana de pe colivă ? (….bomboana pe coliva o reprezinta o asociatie militara cu nume de sfant care isi are ca presedinte un facator de raniti intr-unul din teatrele de operatii)
  1. Cine este „un făcător de răniți din Teatrele de Operații”? Vă rugăm să probați ceea ce ați afirmat. Noi, militarii veterani, membri ai AMVVD, care am luptat în aceste teatre după cum spune acest individ, ne întrebăm: facem răniți, cum îi facem, ne acuză ca rănim militarii României? Vă rugăm insistent să RĂSPUNDEȚI ȘI SĂ PROBAȚI ACEASTĂ GRAVĂ AFIRMAȚIE ! SUNTEM ÎNTREPTĂȚIȚI SĂ VĂ CEREM O EXPLICAȚIE și să nu lăsăm pătată memoria eroilor, celor care au murit în aceste teatre!
  1. De ce este clar că nici instituțiile statului și nici DNA-ul nu au cum să se atingă? De cine? (este clar ca uneori nici institutiile , nici DNA-ul nu au cum sa se atinga de acesti gandaci de bucatarie care din pacate pot rezista si la efectele unei bombe atomice)
  1. Cine sunt gândacii de bucătărie care, din păcate, pot rezista și la efectele unei bombe atomice? Vă rugăm, dați-ne exemple

Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (AMVVD) – constituită din militari, militari veterani, militari cu dizabilități în urma misiunilor din Teatrele de Operații, MAI, jandarmi, civili –  îi comunică domnului TEODOR UDRESCU următoarele:

Domnule Udescu vă faceți de rușine atât pe dumneavoastră, cât și haina militară prin afirmațiile făcute în postarea dumneavostră. Puteți fi acuzat de înșelătorie.

Poate găsiți un răspuns la întrebările: Cum poți face răniți dacă nu rănești pe nimeni? Ce informații aveți privind faptul că acești oameni au fost răniți de președintele asociației și nu de talibani? Sau vă referiți la altfel de răniți? Indiferent cum ați răspunde asta denotă că, ascundeți fapte penale ceea ce însemnă că sunteți părtaș și puteți fi acuzat de tăinuire. Noi, toți cei 10.000 de membri ai AMVVD, așteptăm un răspuns, domnule Teodor Udescu.

Dacă vreți să jigniți Asociația AMVVD, jigniți-o, dar cred că e o atitudine total nepotrivită ce se arunce cu acuze grave și jigniri la adresa militarilor ce au luptat în Teatrele de Operații, acolo unde preotul ne citeşte de fiecare dată când ieşim din bază. Acolo, doar Dumnezeu ştie dacă te mai întorci sau nu.
Și dumneavoastră ne-ați jignit, domnul Udrescu!

După cea de a doua reuniune a Forumului 2017 a structurilor asociative ale militarilor în rezervă și retragere, desfășurată sub deviza „STOP MINCIUNII, MANIPULĂRII, DIVERSIUNII ȘI DEZBINĂRII- Opriți bătaia de joc la adresa militarilor români” a apărut și un comunicat. Menționăm doar primul punct care, actualmente, este de luat în seamă.

„ 1 . AORR denunță și condamnă campania informațională declanșată împotriva militarilor, cu precădere împotriva pensionarilor militari, campanie menită să discrediteze activitatea în slujba națiunii desfășurată de mii de militari, să afecteze legătura strânsă de suflet și simțiri existentă între națiune și Armata Sa și să învrăjbească societatea civilă împotriva ultimilor săi apărători, militari. Considerăm că acest lucru cu atât mai grav cu cât această campanie este desfășurată de însuși Guvernul României, prin miniștrii săi și nu am semnalat nici o reacție care să i se opună din partea vreunui lider politic, indiferent ”

Ne întrebăm CINE VA CONDAMNA ȘI DENUNȚA această campanie informațională declanșată împotriva AMVVD, militarilor, cu precădere împotriva pensionarilor militari, campanie menită să discrediteze activitatea în slujba națiunii desfășurată de mii de militari, să afecteze legătura strânsă de suflet și simțiri existentă între națiune și Armata Sa și să învrăjbească societatea civilă împotriva ultimilor săi apărători, militarii?