Comunicat al Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități

Asociația Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” (AMVVD) face următoarele precizări:

Încă din anul 2014, Asociația și-a asumat înființarea în România a primului centru de recuperare, refacere și reabilitare pentru veterani și militarii răniți în Teatrele de Operații. Prin acest proiect, țara noastră se poate alinia majorității statelor din Uniunea Europeană unde există astfel de centre în care militarii întorși din Teatrele de Operați  își pot trata rănile fizice și psihice, împreună cu familiile lor.

La ora actuală, în urma unui contract de comodat încheiat cu Primăria Târgoviște pe o perioadă 49 de ani cu posibilitatea de prelungire pe încă jumătate din perioadă, Asociația a preluat clădirea fostului Liceu Militar de lângă Mănăstirea Dealu pentru a amenaja acest Centru de recuperare.

Proiectul nostru necesită costuri materiale substanțiale și un volum foarte mare de muncă fapt pentru care așteptăm ca oamenii de afaceri, clasa politică, respectiv societatea civilă, să înțeleagă necesitatea de a sprijini acest proiect fără de care acești militari care și-au făcut datoria față de țară nu pot avea o viață aproape de normalitate. În acest moment, suntem în tratative cu anumite firme și sperăm ca împreună cu donațiile făcute de către societate să adunăm banii necesari pentru reabilitarea Pavilionului A, pentru care este nevoie de aproximativ 2 milioane de euro.

Colaborăm cu o firmă de proiectare și de arhitectură, care ne sprijină în calitate de voluntari, ca urmare, știm ce trebuie să facem și ne dorim ca de Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații, 11 noiembrie, să putem inaugura primul pavilion al Centrului pentru Recuperarea, Refacerea și Reabilitatea veteranilor și veteranilor cu dizabilități din Teatrele de Operații.

Veteranii României ne-au reprezentat cu cinste și demnitate în Teatrele de Operații din întreaga lume. AMVVD a demarat lucrările de renovare și așteptăm sprijinul întregii societăți pentru realizarea acestui Centru.

Împreună susținem veteranii!