DONEAZĂ pentru centrul de recuperare!

 

Asociația Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilitati din Teatrele de Operatii , pentru construirea primului centru de recuperare și refacere din România, Amvvd Asociatie cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Tot ce pot spune,la acest moment: – proiectul AMVVD este primul proiect de acest gen al unei organizatii militare,primul din tara noastra, avand ca scop recuperarea fizica si psihica a militarilor veterani si a militarilor raniti in teatrele de operatii din Balcanii de Vest, Irak si Afganistan,cat si a celorlalti membri ai asociatiei,unde vor avea parte de tratament nediscriminatoriu și respect. Dumneavoastra ati luat de bune toate spusele aghiotantului dumneavoastra! Noi VETERANII luptăm pe doua fronturi diferite în momentul de faţă, unul in Teatrele de Operatii si altul acasa in ROMANIA. Noi „nu avem banii dumnevoastră”, ci zilele noastre de la Dumnezeu.Dumnezeu sa binecuvanteze ROMANIA si Armata Romana !

Donează Fii voluntar

APEL pentru Centrul de Recuperare, Refacere şi Reabilitare al Veteranilor şi Veteranilor cu Dizabilităti din Teatrele de Operații (CRRR- AMVVD)

Zilele trec și militarii veterani ai teatrelor de operații au nevoie, cât mai urgent, de un centru unde să se poată trata, recupera, la ei acasă, alături de familie.

Astfel, în perioada 21-22 aprilie 2018, AMVVD face apel către oamenii cu suflet care vor să dea o mână de ajutor, VOLUNTAR, să le fie alături printr-o amplă acțiune ce presupune repararea gardului CRRR-AMVVD, toaletarea arborilor, plantarea gardului viu, curățenie exterioară etc.
Acțiunea va avea loc la Târgoviște alături de eroii zilelor noastre, de militari veterani ai Teatrelor de Operații, de cei care au continuat să lupte pentru camarazii lor și aici acasă. Acolo, în Teatrul de Operații, au învățat că departe de casă, în arșita deșertului, îți este frate, soră, şi părinte, camaradul de arme.
Persoanele care doresc să participe la această acțiune de voluntariat (din București sau din județul Dâmbovița) se pot înscrie la următoarele numere de telefon: 
– 0723340580 – dl Dinu Tiberiu – administrator AMVVD
– 0722691743 – dl. Aldea Gheorghiță- președinte sucursala AMVVD Târgoviște
Uneltele, sculele şi materiale necesare, vor fi asigurate de noi!
Pentru mai multe amănunte, vă rugăm, să nu ezitați să ne contactați. Vom răspunde tuturor întrebărilor dumneavoastră!

Visul mai vechi al membrilor AMVVD a devenit realitate în această zi aniversară cu profunde semnificații pentru Armata României,  11 noiembrie – ZIUA VETERANILOR ai teatrelor de operații, grație susținătorilor asociației.

Evenimentul, cu însemnătate patriotică şi de solidaritate umană, a  avut loc la CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REFACERE CRRV-AMVVD de la Mănăstirea Dealu, Târgoviște, unde a fost instruit în tinereţe regele Mihai I,  în semn de recunoştință pentru militarii veterani ce s-au întors acasă din teatrele de operații cu sechele pentru tot restul vieții.

Asociaţia este formată în anul 2013, iar la ora actuală numără peste 12.500 de membri: militari, poliţişti, veterani, veterani cu dizabilităţi, adică militari răniţi, văduve şi 2.500 de membri asociaţi din societatea civilă (medici, sportivi campioni, artiști). Anul acesta, pe 11 noiembrie, Ziua veteranilor din teatre de operaţiuni, vrem să spunem şi noi aici,  la CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REFACERE : misiune îndeplinită! La mulți ani VETERANI ROMÂNI (…) Așa cum am promis în februarie ne-am ținut de cuvânt. Astăzi, aici, vă prezentam o camera și cu cabinet medical , a declarat preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi din România, Marius Apostol.

Alături de Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” le-au stat alături, ca de fiecare dată, locuitorii comunei ANINOASA în frunte cu primarul Constantin Maricescu, IRON SKY TEAM, Corul de copii din Târgovişte, Corala Cornetinii – al copiilor de la Centrul Cultural Cornetu, ansamblul „Vestitorii Aninoasei”, comunitatea Bragadiru- ILFOV etc.

Onorați de ministrul atât de Apărării Mihai Fifor, de șeful Statului Major al Apărării, Generalul Nicolae Ciucă, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, Generalul de brigadă Dorin Blaiu, cât și de multe alte oficialități din toate structurile statului AMVVD-iștii au sărbătorit ZIUA VETERANILOR TO ținându-si promisiunea făcută la începutul anului (21 februarie) prezentând prima cameră și primul cabinet din CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REFACERE. 

„Am încheiat manifestările dedicate Zilei Veteranilor la Aninoasa, județul Dâmbovița, unde Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi a demarat, în incinta fostului spital Mânăstirea Dealu, proiectul de dezvoltare al Centrului de refacere și recuperare al veteranilor din teatrele de operații.

I-am mulțumit și cu această ocazie, în mod special domnului plutonier adjutant principal (r.) Marius Apostol, pentru hotărârea cu care a crezut și a luptat pentru acest proiect, atunci când puțini îi dădeau șanse de reușită.

Cu tenacitatea militarului învățat să lupte pentru viață, Marius Apostol și colegii săi din AMMVD ne-au arătat că se poate.

Este o lecție pe care am învățat-o de la camarazii noștri. Cred cu tărie că centrul va avea un rol important în recuperarea și tratarea veteranilor din teatrele de operații, iar Ministerul Apărării Naționale sprijină această inițiativă.

Mă refer aici la ordinul deministru pe care l-am semnat recent, prin care se stabilesc criteriile de sprijinire a asociațiilor și fundațiilor de utilitate publică, cu reprezentare la nivel național, care își desfășoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale Ministerului Apărării Naționale.

Acest cadru juridic, care a lipsit până acum, ne va permite să putem gândi soluții pentru a aloca resurse pentru proiecte importante, cum este acesta al AMVVD, în beneficiul militarilor armatei noastre.

Am discutat în acest sens, de mai multe ori cu prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, care a insistat pe urgenta identificarii de solutii pentru veterani și avem toate speranțele că vom putea interveni de la nivelul Guvernului României pentru a aduce resursele necesare pentru proiectul Centrului de Recuperare pentru Veterani.

ONOARE ȘI RESPECT!” a scris ministrul Apărării Mihai Fifor pe pagina oficială de facebook.

 

„Târgovişte, 11 noiembrie 2018, Centrul de Refacere şi Recupare a Veteranilor din teatrele de operații.
Aceşti Eroi ai zilelor noastre, au prezentat Țării, neamului românesc, prima cameră, primul modul destinat recuperării, refacerii ostaşilor care au fost în teatrele de operații.
Au făcut eforturi supraomeneşti, titanice, materiale şi morale, dar au demonstrat că se poate!
Sunt Voluntari, totul este făcut din donații, sponsorizări, SMS!
Aceştia sunt la fel de Bravi şi de Frumoşi ca Veteranii de ieri!
Îi felicităm din toată inima! Să le fim aproape spiritual şi material!
Dumnezeu să vă îndeplinească visele, să realizați Centrului!
Dragi prieteni, azi 11 Noiembrie 2018 de împlinesc 100 de ani de la terminarea I-ului Război Mondial.
Mulțumim lui Dumnezeu şi acestor Veterani că la noi este pace!” era o parte din postarea profesorului Dan Ramf pe pagina de facebook.

Suntem mândri de aceste rânduri, mulțumim domnului profesor Ramf  și, așa cum am spus de fiecare dată, mulțumim societății civile care a înțeles că acest CENTRU  (CRRV- AMVVD) este atât de necesar veteranilor din teatrele de operații.

La fel cum spunea și ministrul Apărării pe pagina sa de facebook  „(…) în mod special domnului plutonier adjutant principal (r.) Marius Apostol, pentru hotărârea cu care a crezut și a luptat pentru acest proiect, atunci când puțini îi dădeau șanse de reușită.

Cu tenacitatea militarului învățat să lupte pentru viață, Marius Apostol și colegii săi din AMVVD ne-au arătat că se poate.

Este o lecție pe care am învățat-o de la camarazii noștri. Cred cu tărie că centrul va avea un rol important în recuperarea și tratarea veteranilor din teatrele de operații, iar Ministerul Apărării Naționale sprijină această inițiativă”, noi, AMVVD-iștii,  am crezut și am luptat pentru acest proiect, atunci când puțini ne dădeau șanse de reușită. Vom merge în continuare pe acest drum, credem și luptăm  pentru acest proiect și vă așteptăm pe voi toți, militari, militari veteani, oameni de afaceri, societate civilă etc lângă noi.

A fost un pas mare, am arătat că se poate și sperăm că v-am convins, CENTRUL NOSTRU are șansa de reușită!
Vă mulțumim tuturor celor care ne-ați sprijinit!

Mulțumim și vă așteptăm lângă noi să realizăm acest lucru măreț, să putem avea AICI, în România, la Târgoviște, primul CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REFACERE pentru militarii veterani ai teatrelor de operații!

Dacă veți fi lângă noi și ne ajutați, noi AMVVD-iști, vom arăta că românul niciodată nu va mai pierde vreun război! Și asta doar datorită vouă, celor care ați știut și veți ști să ne motivați și să ne stați aproape. Mulțumim!

ONOARE ȘI RESPECT!