Ce înseamnă să fii veteran? Ce înseamnă pentru cei din conducerea AMVVD cuvintele rostite?

Ce înseamnă să fii veteran? Ce înseamnă pentru cei din conducerea AMVVD cuvintele rostite?

„Pare un clişeu, dacă îl pot numi aşa, atunci când un militar depunde jurământul, „Jur credinţă patriei mele, România,/ Jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii mele”, astea sunt doar două dintre versuri, dar cred că unii nu cunosc nici sensul, nici sentimentul. Poate că mulţi îl fac doar de dragul de a-i vedea părinţii în ţinută militară. La acel jurământ ai nişte acte pe care trebuie să le semnezi, iar eu nu cred că semnezi ca primarul, spunea acum câteva zile Daniel Porumb, militarul veteran țintuit într-un scaun cu rotile în urma unei misiuni în Teatrul de Operațiuni din Irak.

Vă întrebați de ce am început cu aceste vorbe? Simplu, încercam doar să spun ce înseamnă pentru unii acest jurământ. Ce înseamnă pentru militarul veteran promisiunea. Ce înseamnă pentru cei din conducerea AMVVD cuvintele rostite. M-am legat de promisiuni pentru că, cu ceva timp în urmă, veteranului Daniel Porumb i s-a promis refacerea balconului până de Crăciun. Au fost nenumărate acțiuni ale asociației, de înființare de sucursale, de marcarea și comemorarea unor zile simbol,  de organizare a unui spectacol pentru strângerea de fonduri în vederea construirii primului centru de recuperare și refacere la standarde europene și multe alte. Timpul se scurgea și ne apropiam cu pași grăbiți de sărbătorile de iarnă, de Crăciun. Promisiunea făcută trebuia ținută deși timpul era destul de scurt și vremea s-a răcit considerabil. Au început frământările și agitația. Clar, Daniel trebuia să aibă balconul făcut până de Crăciun. Nu mai conta timpul liber, nu mai conta familia, tot ce conta era promisiunea.

Frământări, căutări de soluții, strigăt de ajutor toate erau pentru ca președintele asociației, Marius Apostol, să respecte și să întărească valoarea AMVVD. PROMISIUNEA FĂCUTĂ TREBUIA RESPECTATĂ!

Astfel, în numai câteva zile, cu ajutorul noului vicepreședinte Dan Cosma, a caporalului Chirilă Daniel Gheorghe de la Batalionul 96 Geniu, a lui Dan Pintea de la Batalionul 500 Sprijin București și a altor oameni cu suflet mare, camaradul Daniel Porumb are balconul renovat!

Da, astăzi, 16.12.2016, după o zi plină, după multă alergătură, după sute de kilometrii parcurși pentru prezentarea și creșterea AMVVD în țară s-a ajuns la Daniel acasă să verificăm lucrarea și să-i mulțumim că ne-a lăsat să fim acel Moș cu spiriduși care aduce bucurie în suflet și luminițe în ochi. Astăzi, am văzut un student care învață pentru examene și care se gândește la viitor. Astăzi, am văzut un veteran care a învățat să nu se exteriorizeze dar să arate recunoștință membrilor, camarazilor, oamenilor care îl prețuiesc. Astăzi am înțeles că odată depus jurământul (promisiunea făcută) nu ai cum să n-o respecți! Asta înseamnă să fii membru al AMVVD, asta înseamnă respect!

„Mă bucur și sunt încântat că sunteți mulțumiți. Sunt aici pentru voi, la orice oră. Știți telefonul meu și oricând nu ezitați să mă contactați. Am intrat cu sufletul larg în asociație și sper să pot, ori de câte ori va fi nevoie, să dau o mână de ajutor.”, le-a murmurat Dan Cosma, noul vicepreședinte AMVVD, familiei Porumb.

„ O zi mare pentru care îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat putere și oameni cu suflet lângă mine. Am reușit cee ace credeam că-i aproape imposibil. Am reușit cu ajutorul EROILOR de lângă mine să ne respectăm, noi ca asociație, promisiunile. Mai avem o singură acțiune până la sfârșitul anului, pe care ne-o vom onora și, sper, să pot să mă ocup și de familia mea. Am lăsat-o la urmă și vreau să cred că voi reuși să nu dezamăgesc. Mulțumesc din suflet tuturor celor care cred în  AMVVD, în mine și în membrii acestei asociații, mulțumesc tuturor celor care în decursul anului ni s-au alăturat și ne-au ajutat să putem spune MISIUNE ÎNDEPLINITĂ la toate acțiunile din aces an! Acum, cu sufletul plin de recunoștință vă urez vouă, tututor, SĂRBĂTORI FERICITE!”, a spus Marius Apostol la final.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *