Bună dimineața cu… „sunet strălucitor”

Bună dimineața cu… „sunet strălucitor”

Spectacol de suflet pentru sufletul unui militar din AMVVD, la Dej

Greutățile vieții nu ne ocolesc pe niciunul dintre noi. Ba mai mult, ele ne pot împovăra atunci când ne așteptăm cel mai puțin. Așa i s-a întâmplat camaradului nostru Daniel Pop, membru al ANVVD Dej, rămas pe drumuri după ce casa i-a fost mistuită de un incendiu puternic.

Și astfel, în loc să se bucure și să aștepte nașterea copilului său, militarul veteran din Dej, împreună cu soția însărcinată și părinții acesteia s-au trezit peste noapte fără agoniseala de o viață și fără un acoperiș deasupra capului. Dar comunitatea locală, colegii din Brigada 81 Mecanizată ,,Grigore Bălan” Bistrița și Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități au sărit în ajutorul militarului pentru a-i da acestuia, speranța unui nou început.

Și, astfel, înainte cu o zi de Duminica Floriilor în cultul ortodox, la Sala Sporturilor din Dej (jud. Cluj) Asociația AMVVD și sucursala AMVVD Dej au organizat un emoționant spectacol caritabil în parteneriat cu Primăria municipiului Dej, Asociația ,,Mereu Împreună”, Asociația ,,Filantropia Ortodoxă” Dej.

Eveniment  la care au participat în jur de 600 de persoane, inclusiv cadre din conducerea Garnizoanei Dej, a Brigăzii 81 Mecanizate Bistrița și a sucursalei AMVVD Bistrița.

Deși veniți, în primul rând, din solidaritate cu militarul Daniel Pop și familia acestuia, spectatorii s-au bucurat de prestațiile artiștilor care au evoluat pe scenă și care au fost aplaudați îndelung.

Acest lucru s-a întâmplat după alocuțiunile din deschiderea evenimentului susținute de primarul orașului Dej, Morar Costan, de președintele AMVVD, Marius Apostol și de președintele AMVVD Sucursala Dej, Alexandru Covaci.

Capul de afiș al spectacolului caritabil de la Dej a fost grupul ,,Brio Sonores” , câștigător al show-ului ,,Românii au Talent”, ediția 2014, care a ridicat în picioare întreaga sală, cei din public cântând și dansând alături de talentații membri ai acestui grupul.

Au completat spectacolul artistic de la Dej, bistrițeanca de doar 11 ani, Karyna Pintea, care a interpretat melodia ,,Eminescu să ne judece” și Corala Osana din Beclean, formată din 18 teologi și preoți, ce a interpretat emoționante cântări bisericești specifice Postului Mare în care ne aflăm.

Și, astfel, solidaritatea, muzica, emoția și sensibilitatea și-a dat mâna sâmbătă seara la Dej, într-un eveniment extrem de reușit care a bucurat sufletele participanților și a redat speranța și încrederea în sufletele membrilor familiei Pop, împovărate de necaz și tristețe la sfârșitul lunii februarie.

O faptă bună este precum un clopot ce cheamă oamenii la rugăciune, spune un vechi proverb danez.

Acum, în Săptămâna Luminată, cei care nu au reușit să ajungă la concertul caritabil, de la Dej mai pot face o faptă bună donând în spijinul militarului veteran în contul RO39BTRL05201201R14861XX deschis la Banca Transilvania pe numele Daniel Vasile Pop.

„Respect și mulțumiri tuturor participanților pentru altruismul de care au dat dovadă. Împreună vom fi mai puternici!”, spun în cor cei din AMVVD.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *