Breaza în sărbătore. Asociația A.M.V.V.D. prezentă la a 45-a ediţie a Olimpiadei de vară a sportului militar liceal, desfăşurată la Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”

Breaza în sărbătore. Asociația A.M.V.V.D. prezentă la a 45-a ediţie a Olimpiadei de vară a sportului militar liceal, desfăşurată la Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”

Miercuri, 24 mai, a avut loc festivitatea de premiere şi închidere a celei de a 45-a ediţii a Olimpiadei de vară a sportului militar liceal, desfăşurată la Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza.

Olimpiada de vară a sportului militar liceal este cel mai important eveniment sportiv de la acest nivel şi unul din cele mai importante la nivelul forţelor terestre. Acest lucru se datorează nu doar diversităţii şi complexităţii probelor competiţionale, şi, în consecinţă, a necesarului de efort organizatoric, dar şi pasiunii şi intensităţii cu care cei direct implicaţi participă în tot ceea ce înseamnă pregătirea şi desfăşurarea unui asemenea eveniment sportiv. Evenimentul s-a desfăşurat la Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza și a avut numeroși invitați precum: locţiitorul pentru operaţii şi instrucţie al şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general de brigadă Tudorică Petrache, alături de preşedintele comisiei de organizare a olimpiadei, colonel Daniel Banu, şi de comandanţii tuturor celor patru colegii militare, precum şi de primarul oraşului Breaza, plutonierul-adjutant principal Marius Apostol, veteran al teatrelor de operaţii, rănit în anul 2011 în Afganistan, din partea Asociaţiei militarilor veterani şi veteranilor cu dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” cât și alți invitați de seamă. Olimpiada a cuprins diverse probe de atletism, dar şi jocuri sportive (tenis de masă, volei, baschet, handbal), tir şi triatlon, unele dintre aceste probe fiind desfăşurate şi individual, şi pe echipe (atât feminine, cât şi masculine).

Aşa cum a precizat locotenent-colonel Ion Prundaru, şeful comisiei tehnico-organizatorice, olimpiada este şi o foarte bună ocazie a instructorilor cu pregătirea fizică, a profesorilor de sport şi antrenorilor din cadrul forţelor terestre să se reunească, să schimbe impresii, să lucreze împreună şi să cunoască stadiul în care se află sportul şi pregătirea fizică în cadrul acestei categorii de forţe. Festivitatea de închidere a fost nu doar prilej de premiere a elevilor, sportivii câştigători, dar şi de recunoaştere a meritelor antrenorilor lor şi a modului exemplar de organizare şi desfăşurare a competiţiei.

Rând pe rând, cu emoţie dar şi cu încrederea de sine dată de rezultatele obţinute, sportivii, pentru probele individuale, echipele în ansamblu, pentru jocurile sportive, au urcat pe podium, primind nu doar medalii şi cupe, ori felicitările celor care le-au înmânat (invitaţii la această festivitate), ci şi aplauzele şi admiraţia colegilor.

De asemenea, în afara medaliilor, diplomelor şi cupelor oferite de organizatori, plutonierul-adjutant principal Marius Apostol, veteran al teatrelor de operaţii, rănit în anul 2011 în Afganistan, a oferit medalia AMVVD, diplome, tricouri personalizate cu sigla asociației și cartea „Sacrificiu pentru NATO” unora dintre câştigători, din partea Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” (A.M.V.V.D.).

Cât despre rezultate… Sorţii au făcut ca această competiţe să se termine la egalitate de puncte pentru primele două echipe, situaţie în care departajarea se face pe baza rezultatelor de la triatlon. Astfel, clasamentul general este următorul: locul I şi câştigător al cupei transmisibile, lotul sportiv al Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, Câmpulung-Moldovenesc; locul II – lotul sportiv al Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza; locul III – lotul sportiv al Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia; locul IV – lotul sportiv al Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *