BRĂILA ÎN SĂRBĂTOARE. BRIGADA 10 GENIU ”DUNĂREA DE JOS”, LA CEAS ANIVERSAR

BRĂILA ÎN SĂRBĂTOARE. BRIGADA 10 GENIU ”DUNĂREA DE JOS”, LA CEAS ANIVERSAR

                La 01 iunie 2017 se împlinesc 15 ani de la înfiinţarea Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” şi 158 de ani de la înfiinţarea armei geniu. În garnizoana Brăila au avut loc diverse activităţi dedicate acestor sărbători. La festivitățile prilejuite cu ocazia a 158 de ani de la înfiinţarea armei geniu și 15 ani de la înfiinţarea Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” au participat atât comandanți din toate unitățile subordonate brigăzii și comandanți ai unităților din S.M.F.T. cât și primarul orașului Brăila, locțiitorul șefului S.M.G. dar și câțiva membrii ai asociației A.M.V.V.D. au răspuns prezent la invitația domnului general Gheorghe Soare, Comandantul Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”.

 

Alături de foști comandanți ai unităților de geniu și veterani genisti, militari ai armatei americane prezenți la exerciții comune cu trupele de geniu, din partea Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” (A.M.V.V.D.) au fost prezenți: primvicepreședintele Dan Cosma, Marin Dan – președintele Sucursalei Vâlcea, Iloiu Adrian – președintele Sucursalei Bucuresti, Dănuț Puia – președintele Sucursalei Brăila care și de această dată au cinstit cum se cuvine cele două mari aniversări ale Patriei.

                 După ceremonialul militar şi religios din Piaţa Independenţei Brăila a avut loc prezentarea expoziţiei de tehnică şi echipament – Parcarea auto din Piaţa Independenţei Brăila, latura exterioară sud a Colegiului „G.M. Murgoci” Brăila, fosta cazarmă a Pontonierilor și vizitarea expoziţiei de fotografie ,,Brigada 10 Geniu ,,Dunărea de Jos” – expoziţie temporară de uniforme, decoraţii, fotografii, materiale şi documente aparţinând Sălii de tradiţii militare a Brigăzii 10 Geniu ,,Dunărea de Jos”, Galeriile de Artă Brăila, Piaţa Traian nr.2.

                  Diseară începând cu orele 19.00 va avea loc la Esplanada Dunării concert festiv şi focul de artificii.

                  Să ne aducem aminte că anul trecut, pe Esplanada Dunării, la 157 de ani de la înființarea armei Geniu, veteranii care au luptat în Teatrele de Operații din Afganistan, Irak sau Bosnia, reuniți în Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (A.M.V.V.D.) au pregătit Spectacolul caritabil „SUFLET DE EROU-IV”, care face parte din campania desfășurată pentru construirea primului centru de recuperare și refacere din România, absolut necesar pentru militarii veterani care au rămas cu sechele pentru tot restul vieții.

 Onoare și Respect!

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *