Astăzi, 27 iunie, președintele și prim-vicepreședintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (A.M.V.V.D.),  Marius Apostol  și Dan Cosma, la sediul Parlamentului, la Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională  au stat la masa dialogului cu deputatul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu (secretar) și deputatul Lupescu Dumitru.

Astăzi, 27 iunie, președintele și prim-vicepreședintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (A.M.V.V.D.), Marius Apostol și Dan Cosma, la sediul Parlamentului, la Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au stat la masa dialogului cu deputatul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu (secretar) și deputatul Lupescu Dumitru.

În urma dialogului amplu și a consultărilor punctuale privind modificarea articolelor 56, 57, 58 și 61 ale Legii 81 din 29 aprilie 2016, cei doi, Marius Apostol – președinte A.M.V.V.D. și Dan Cosma – prim-vicepreședinte A.M.V.V.D., au găsit înțelegere și susținere din partea interlocutorilor.

AMVVD
la art.56, solicităm -stabilirea unei scutiri de la plata abonamentului lunar pentru un singur post telefonic în cuantum de până la de 15 euro.

 

Art. 56.

Personalul armatei invalid, rănit, cel care a dobândit afecțiuni fizice și/sau psihice ca urmare a participării la acțiuni militare, precum și cel prevăzut la art. 81 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 82/2006 beneficiază de scutire de la plata abonamentului lunar standard pentru un singur post telefonic, prin decontarea tarifului de abonament înscris în factura emisă de operatorul de telefonie respectiv, în cuantumul înscris în aceasta.

 

la art.57 și 58, solicităm folosirea sintagmei  „toți militarii participanți la misiuni în TO”

Art. 57.

Personalul armatei invalid, rănit, cel care a dobândit afecțiuni fizice și/sau psihice ca urmare a participării la acțiuni militare, precum și cel prevăzut la art. 81 alin. (3) lit. a) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 82/2006 beneficiază de decontarea contravalorii a 12 călătorii interne dus-întors, pe calea ferată sau cu mijloacele de transport în comun rutiere sau pe căile fluviale, la alegere, într-un an calendaristic, pe baza legitimațiilor de călătorie emise conform prevederilor legale în domeniu.  

Art. 58.

Personalul armatei invalid, rănit și cel care a dobândit afecțiuni fizice și/sau psihice ca urmare a participării la acțiuni militare, precum și cel prevăzut la art. 81 alin. (3) lit. a) și b) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 82/2006 beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun, de suprafață și subteran, din localitatea de domiciliu ori din garnizoana în care își desfășoară activitatea, prin decontarea abonamentului/abonamentelor lunar(e)/anual(e) emis(e) conform prevederilor legale în domeniu.  

 

la art.61, solicităm extinderea de la gradul I, până la gradul III de invaliditate pentru transportul gratuit al personalului.

Art. 61.

Transportul gratuit dus-întors al personalului încadrat în gradul I, pentru rezolvarea unor probleme administrative, prevăzut la art. 81 alin. (2) lit. a) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 82/2006.

 

Vom reveni cu amănunte.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *