ANUNȚ IMPORTANT pentru toți membrii AMVVD. ADUNAREA GENERALĂ a Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (AMVVD)

ANUNȚ IMPORTANT pentru toți membrii AMVVD. ADUNAREA GENERALĂ a Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (AMVVD)

Avem onoarea să vă aducem la cunoştiinţă  faptul  că au mai rămas doar câteva zile până când va avea loc ADUNAREA GENERALĂ a Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (AMVVD) (vezi articolul  Adunarea Generală a A.M.V.V.D. ). 

Vă reamintim că în data de 27 ianuarie 2018, începând cu ora 9.00,  la Palatul Cercului Militar Național (Strada Constantin Mille 1-3, București 030167), sala Ștefan cel Mare, va avea loc ADUNAREA GENERALĂ A A.M.V.V.D.

    

Sala Ştefan cel Mare şi Sfânt îşi justifică numele prin existenţa unei fresce originale initulată „Bătălia de la Baia-1467”, realizată în anul 1942, de pictorul Gheorghe Labin (1907-1977). În anii interbelici era sala de arme unde ofiţerii exersau scrima. De asemeni, sala este decorată cu tablouri înfăţişându-l pe voievodul Moldovei şi Cetatea Sucevei, lucrări de Valentin Tănase şi Cătălin Gîdei.

După cum bine știți, conform statutului, o dată la patru ani, vor fi și alegeri atât la președinte, cât și la unii membrii din Consiliul Director (unde este cazul).

Pe această cale invităm orice membru care dorește să participe, cu rugămintea de a-și confirma prezența.

Pentru București până în data de 20 ianuarie 2018, iar pentru cei din țară până în data de 12.01.2018. Persoana de contact este domnul administrator Dinu Tiberiu (vezi pe site – www. amvvd.ro – datele de contact).

Principalele subiecte de pe ordinea de zi sunt:

 • Probleme organizatorice
 • Alegerea președintelui Asociației. Aprobarea noii componențe a Consiliului Director
  și aprobare modificare acte constitutive ca urmare a schimbării componenței Consiliului Director
 • Aprobarea înființării noilor sucursale: – aprobarea conducerii acestora; – înaintarea documentelor pentru validarea/legalizarea acestora și aprobarea diverselor modificări în conducerea sucursalelor și validarea noilor conduceri
 • Prezentarea de către reprezentanții sucursalelor a raportului de activitate pe anul 2017 (scurt bilanț activități; intrări – ieșiri; noi adeziuni, donații primite; atragere de fonduri pentru centru de recuperare etc)
 • Prezentarea de către contabil a bilanțului pe 2017 
 • Stabilirea priorităților pentru anul 2018 și aprobarea propunerilor/modificărilor legislative ce vor fi înaintate către structurile militare și civile în acest an
 • Propunere/aprobare de modificare a actelor constitutive
 • Diverse

Amintim că:

 • toți președinții de sucursale au primit mail cu: model de raport de activitate pentru anul 2017 care trebuie prezentat de către un reprezentant al sucursalei la adunarea generală. Acest document trebuie să fie atât în format scris cât și format electronic. La sfârșitul prezentării să existe și obiectivele pe care și le propune sucursala pentru anul 2018. Formatul prezentării va fi adus pe stick pentru a putea fi proiectat pe ecran.
 • Până pe data de 12.01.2018 vă rugăm să transmiteți persoanele participante la activitate din partea sucursalelor, cine are nevoie de cazare, alte solicitări. Pentru relații suplimentare îl puteți contacta telefonic pe domnul prim-vicepreședinte Dan Cosma (vezi site date de contact).

Palatul Cercului Militar Național a fost ridicat pe locul fostei Mănăstiri Sărindar, pe un teren mlăștinos.
Palatul Cercul Militar Național este o clădire din București care găzduiește instituția centrală de cultură a Armatei române, cu profil cultural-educativ, artistic, recreativ-distractiv, precum și de imagine, reprezentare și protocol. Lucrările pentru construcția Palatului Cercului Militar Național au început în anul 1911, deși terenul unde urma să se ridice edificiul fusese cedat de Ministerul Domeniilor încă din 1898. Proiectantul principal al monumentalului Palat al Cercului Militar Național a fost arhitectul român Dimitrie Maimarolu, în colaborare cu V. Ștefănescu și E. Doneaud. Beneficiarul lucrării a fost Cercul militar al ofițerilor din garnizoana București, organizație a ofițerilor români înființată în 15 decembrie 1876. Fondurile necesare au fost adunate din donații, subscripții și cotizații ale ofițerilor (circa 80%), precum și din subvenții de stat și împrumuturi rambursabile. 

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *