Amintiri de la MARATONUL BUCUREȘTI RAIFFEISEN BANK 2017…. / Galerie foto

Amintiri de la MARATONUL BUCUREȘTI RAIFFEISEN BANK 2017…. / Galerie foto

După trei zile de foc, după închierea MARATONULUI BUCUREȘTI RAIFFEISEN BANK 2017 unde am avut alături  de noi trei studente de la UNAp –  Alexandra Niță,  Georgiana Elena Radu și Manuela Catargiu ,voluntare,

am lansat o provocare: i-am cerut Alexandrei Niță să ne scrie impresiile ei, trăirile ei, clipele petrecute alături de familia A.M.V.V.D.. Am considerat că mai bine relatăm evenimentul și impresiiile despre ceea ce s-a întâmplat în Piața Constituției prin ochiul unui tânăr militar, prin trăirile unui voluntar, prin sufletul adolescentului român.
Astăzi, am primit acele râduri care, cu onoare, le publicăm

IMPREUNA SUSTINEM VETERANII

Raiffeisen Bank, una dintre cele mai cunoscute banci din Romania, a dat startul, in perioada 14-15 octombrie, a celei de a 10a editii a Bucharest Marathon, eveniment ce, timp de 10 ani se bucura de un real succes, atat in randul tinerilor cat si in randul seniorilor.  Bucharest Marathon, a avut in prim plan atat ssportivi, atleti, cat si amatori, de-o potriva, toti manati de aceeasi dorinta, de a participa la unison la una dintre cele mai mari competitii ale anului, dar si manati de competitivitate pentru castigarea marelui premiu, iar doritorii s-au putut inscrie la curse de popularitate, semimaraton, maraton, curse intre 3, 10, 21 si 42 de km.

Pregatirile pentru aceasta competitie sportiva au inceput si la sediul Asociatiei Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati (cei care au luptat in teatrele de operatii din Balcanii de Vest, Irak si Afganistan), unde, toti eroii s-au pregatit temeinic, atat pentru activitatea sportiva in sine, cat si pentru atragerea atentiei cetatenilor asupra tuturor veteranilor, a asociatiei dar si a faptului ca, au reprezentat singura echipa participanta care, cu siguranta ca si-au subevaluat produsele scoase catre public, acceptand ca fiecare persoana care vrea sa cumpere un anumit produs sa plateasca cat doreste, acesti bani fiind redirectionati catre contruirea unui centru de recuperare si refacere la standard europene pentru veteranii nostri.

Dat fiind faptul ca asociatia AMVVD este o asociatie formata din oameni tineri, are o deschidere foarte mare catre cei tineri. Asa am ajuns noi, Alexandra Nita, Georgiana Radu si Manuela Catargiu, trei studente de la Universitatea Nationala de Aparare Carol I, sa desfasuram o actiune de voluntariat in aceasta asociatie, la acest eveniment si sa avem ocazia sa cunoastem o parte din adevaratii veterani ai armatei romane.  Cine s-ar fi gandit ca aceasta activitate urma sa fie o adevarata lectie de viata, de curaj, incredere, stoicism si poate una dintre cele mai frumoase experiente pe care le voi avea vreodata, personal.

Ca membri ai asociatiei au participat la eveniment presedintele asociatiei Marius Apostol, un om deosebit, Cristina Mathias, o adevarata doamna, Ciobanu Monica, o persoana cu o pozitivitate de inegalat, Dinu Tiberiu, un militar cu povestiri minunate, Mutu Marian, „jurnalistul” de baza al evenimentului, Cristian Nita, un militar cu simtul umorului foarte bine dezvoltat, Ionut Butoi, o adevarata lectie de viata, Andrei Opris, un veteran tanar care, reprezinta un exemplu pentru noi toti, dar mai ales pentru baietelul sau pe care a ales sa il aduca alaturi de noi si sa ia parte la eveniment demn si mandru de tatal sau. Cu totii sunt persoane foarte modeste, sociabile, in ciuda a toate prin care au trecut multi veterani printre care si ei, prin sunetele focurilor de arme din teatrele de operatii, stres, dor de familie, dor de tara, dor de pamantul romanesc. Acestor oameni le citesti efectiv vitejia si curajul pe chipuri, le citesti toate intamplarile nefericite prin care au trecut, acesti veterani tineri, cu toata viata inainte, aleg astazi sa zambeasca, sa ne intareasca, aratandu-ne ca putem trece mai departe daca privim lucrurile cu optimism.

O adevarata lectie de viata o reprezinta campionul nostru, al meu, al tau, cititorule, si al intregii tari, Ionut Butoi, caci despre el este vorba, care cu toate ca a devenit campion national la tir cu arcul – sectia paralimpice, campion și vicecampion la jocurile paralimpice de la Invictus, ne-a aratat o adevarata lectie de modestie, curaj, lupta si mai mult de atat, incredere. Incredere in noi, incredere intr-o lume mai buna, intr-o lume plina de bucurii, si cel mai important, de lupta. Nu ne-a dovedit numai ca este un campion al jocurilor paralimpice, ci ne-a dovedit ca este un campion prin lupta zilnica pe care o duce cu viata, dar mai ales cu sistemul. Un sistem precar, neglijent, mult prea trist pentru a onora asa astfel de eroi. Din aceasta cauza, AMVVD, reprezinta singura asociatie din Romania care se lupta prin toate fortele sa cladeasca un centru de recuperare a veteranilor.

Am ales sa facem voluntariat la aceasta asociatie deoarece invatam intrun mediu militar si stim ce presupune profesia de militar, cunoastem riscurile misiunilor din afara granitelor tarii, stim de ce pregatire intensa dau dovada militarii romani si mai presus de toate stim cat de greu le este sa fie separati de familiile lor pentru a ne oferi noua, tuturor, un viitor mai bun, mai linistit. Activitatea noastra ca voluntare in zilele maratonului Reiffeisen Bank, a constat in atragerea vizitatorilor la standul asociatiei, prezentarea acesteia si vanzarea produselor realizate de catre membri asociatiei, pe baza donatiei. Totodata, acolo l-am intalnit si pe ambasadorul acesteia, pe artistul Dan Helciug, o persoana minunata, cu un suflet mare, care sustine aceeasi cauza pe care o sustinem si noi.

Ziua de duminica, 15 octombrie, a fost o zi cu o incarcare emotionala imensa, neputand fi exprimata prin cuvinte la fel de intens pe cat am trait-o, prin prisma faptului ca eroul nostru, Ionut Butoi s-a ambitionat sa termine nu cursa de 10 km asa cum a fost sfatuit, ci cursa de 21 de km, cursa pe care multe dintre persoanele cu pregatire fizica intensa, nu au reusit sa o termine. Dupa trecerea liniei de finish, la standul nostru era o forfota si o agitatie foarte mare pentru ca ne asteptam cu totii campionul pentru a il felicita. Ziua s-a terminat in tonuri vesele dar in acelasi timp, pentru mine personal, despartirea a fost grea, cu lacrimi de fericire pentru ca am avut ocazia sa intalnesc o echipa atat de speciala, unita si unica. Speram ca viitoarele proiecte sa fie cel putin la fel de intense si impreuna sa reusim ceea ce AMVVD si-a propus si sa le creeze veteranilor nostril, ceea ce merita. Pana data viitoare, cand vom mai avea ocazia sa aratam lumii ca suntem mandre de eroii nostri,  mergem sa pregatim a 6-a editie a spectacolului caritabil SULET DE EROU, unde speram la atingerea sumei necesare pentru inceperea construirii cel putin a gardului proiectului in curs.

A consemnat Alexandra Niță,
student la Universitatea Națională de Apărare Carol I,
licență Comunicare Publică și Interculturală, anul III

Impresia noastră? Oameni frumosi, tineri frumoși cu care ne mândrim!


Mulțumim fetelor și, oricând ne vom aduce aminte cu drag de primele clipe petrecute împreună.
Vă multumim că ne-ați ales pe noi, ne-ați făcut mai bogați!


Bine ați venit în familia noastră, marea familie AMVVD!

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *