Adunarea Generală

Adunarea Generală

                 În data de 11.03.2017, începând cu ora 09.00, în bulevardul George Coșbuc nr. 81-83, sector 4, a avut loc ADUNAREA GENERALĂ a Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (AMVVD).

La lucrările adunării au participat un număr de 53 membrii – președinții de sucursale, cei doi membri de onoare, EROI ai României, Ionuț Butoi și Daniel Porumb, cât și arhitectul Primului Centru de recuperare și refacere la standarde europene din România, domnul Mihai PĂRĂUŞANU. Astfel, ADUNAREA GENERALĂ A A.M.V.V.D. a putut fi declarată statutară.

Ședința a început cu intonarea Imului Național după care au luat cuvântul: prim-vicepreședintele Dan Cosma, președintele Marius Apostol și vicepreședintele Adrian Crețu au expus câteva din problemele ale asociației și au prezentat ordinea de zi (vezi Comunicatul de anunțare a ședinței AICI).

Primul punct discutat a fost aprobarea modificărilor în componenţa Consiliului Director. S-a votat în unanimitate cu un număr de 53voturi. Astfel, din noul Consiliu Director fac parte:

 • peşedinte – dl. APOSTOL MARIUS;
 • prim-vicepreşedinte (coordonator sucursale) – dl. COSMA DAN;
 • vicepreşedinte (administrativ şi proiecte) – dl. TĂMAŞ FLAVIU;
 • vicepreşedinte (comunicare) – dl. CREŢU ADRIAN;
 • director de comunicare şi evenimente – d-na. MATHIAS CRISTINA
 • contabil – d-na. CELMARE MIRELA
 • secretariat – d-na. CIOBANU MONICA

Au trecut în dezbatere restul punctelor anunțate.

Aprobarea înfiinţării noilor Sucursale A.M.V.V.D – București, Argeș, Bacău, Cluj, Dej și Brașov – și înaintarea documentelor pentru legalizarea lor.

Prezentarea de către reprezentanţii sucursalelor a raportului de activitate pe anul 2016 (bilanţ intrări – ieşiri, adeziuni, 2%, donaţii, proiecte, spectacole, acţiuni caritabile, etc.).

S-au acordat diplome și medalii cu titlul de MEMBRU DE ONOARE după cum urmează:

  • d-lui. BUTOI IONUŢ;
  • d-lui. PORUMB DANIEL;
  • d-lui. Primarului comunei Singureni, jud.Giurgiu pentru implicarea în acţiunile de binefacere ale asociaţiei şi construirea Centrului de recuperare, reabilitare şi refacere pentru militari veterani;
  • – d-nei. FARCĂU MIRELA autoarea unei donaţii către asociaţie, reprezentând 14.000 m² teren, în judeţul Constanţa, pentru înfiinţarea unui alt Centru de recuperare, reabilitare și refacere pentru militari veterani.

S-a prezentat de către d-nul. arh. PĂRĂUŞANU MIHAI planurile arhitecturale pentru crearea noului Centru de recuperare, reabilitare şi refacere pentru militari veterani.

Căutarea de soluții pentru finanțarea/sponsorizarea începerii demarării lucrărilor de construire a PRIMULUI CENTRU (cel din județul Giurgiu).

În a doua parte a Adunării Generale s-au discutat propunerile de iniţiative legislative ce vor fi promovate către factorii de decizie. Dintre care amintim:

   • Acordarea unui număr nelimitat de călătorii atât pentru transportul pe calea ferată cât și pe mijloacele de transport în comun, conform legii 81 / 2016 (Normele de aplicare M88);
   • Intervenția la furnizorii de gaze și electricitate pentru stabilirea unui tarif social, indiferent de numărul de mc/kw consumați pentru toți membri ai Asociației Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (cei care dețin legitimații A.M.V.V.D.);
   • Prioritate în acordarea de credite, în condiții avantajoase, pentru construirea/cumpărarea de locuințe sau îmbunătățirea condițiilor de locuit pentru veterani;
   • Abrogarea OUG.159/2016 pentru modificarea şi completarea Normelor  de aplicare a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin HG.1/2017;
   • Acordarea titlului de VETERAN pentru personalul din M.A.I.(polițiști, jandarmi și I.S.U.) care a participat cel puțin (4 luni) la o misiune în Teatrele de Operații.

Și alte propuneri care le puteți afla de la președinții de sucursală.

Primirea de noi adeziuni de intrare în A.M.V.V.D. Dintre adeziunile primite vrem să amintim, cu mândrie, doi noi membri care s-au alăturat cu sufletul, credință și onoare: artistul DAN HELCIUG care este și autorul (atât textul cât și muzica) IMULUI A.M.V.V.D., aprobat în unanimitate, – melodia „Afganistan” și purtătorul de cuvânt al Federației Române de Atletism – Cristina Maria Vladu.

La sfârșitul ședinței, doamna MIRELA CELMARE, în calitate de contabil al asociației, a prezentat bilanțul financiar-contabil pe anul 2016 și bugetul pe 2017.

Astfel, putem spune MISIUNE ÎNDEPLINITĂ! .

Tuturor celor ce ni s-au alăturat le mulțumim pentru încrederea acordată!

 

ONOARE și RESPECT

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *