99 de ani de la luptele armatei române în Primul Război Mondial pe aliniamentul Mărăști

99 de ani de la luptele armatei române în Primul Război Mondial pe aliniamentul Mărăști

În urmă cu mai bine de un secol, în Europa izbucnea Primul Război Mondial. Au fost ani grei de război, în care sute de mii de soldați au pierit pe câmpurile de bătălie. În 1917, la Mărășești, eroii acestui neam au scris istorie și au contribuit decisiv la împlinirea unui vis de secole al poporului – Unirea României!

Este datoria nostră să nu uităm vreodată suferinţele și sacrificiile celor care și-au găsit liniștea eternă pe Câmpul de Bătălie Mărăști-Mărășești-Oituz. În confruntările de la Mărășești au pierit 480 de ofițeri și 21.000 de soldați români.

În Vrancea, la Soveja, la Mărăști și Mărășești, soldații noștri au uimit Europa prin curaj, prin devotament, prin dârzenie, iar acest câmp de bătălie a devenit un loc sfânt nu doar pentru vrânceni, ci pentru toți românii!

„Un popor care nu-şi cunoaşte istoria este ca un copil care nu-şi cunoaşte părinţii”, spunea marele Nicolae Iorga.

13895404_1049696641783351_2181634727341559438_n

Datoria nostră este să îi cinstim pe toți cei care s-au jertfit pentru înfăptuirea României de astăzi, să păstrăm vie memoria eroilor noștri iar valorile noastre supreme să dăinuie în timp!

Astfel, sâmbătă seara, pe esplanada Mausoleului de la Mărășești a avut loc evenimentul care marca, prin ceremonii militare, religioase și artistice, împlinirea a 99 de ani de la luptele armatei române în Primul Război Mondial pe aliniamentul Mărăști – Mărășești – Soveja – Oituz.

O parte emoționantă a evenimentului a fost primirea flăcării eroismului. „Flacăra eroismului” ce arde la căpătâiul eroului necunoscut din Parcul Carol – București, a plecat pe calea eroilor. A ajuns la Mausoleul Mărășești purtată de militarii veterani din cadrul „Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Disabilități” (AMVVD).

Vă invităm să vizionați un scurt-metraj realizat de militarii asociației AMVVD împreună cu Asociația „Tradiția Militară” și sprijinul „Pro Patria”. În rolul eroinei Măriuca – eleva Maria Prisăcaru – cea care a aprins „Flacăra eroismului” pe data de 6 august 2016, la Mausoleul Mărășești, la evenimentele de comemorare a 99 ani de la lupte de pe Frontul de Est.

 

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *