Da, vorbim de UNITATE, FAPTE, ÎMPREUNĂ! La Sala Sporturilor din Dej, 31 martie, ora 18.00, BRIO SONORES și alți invitați speciali, ne vor încânta cu un concert-caritabil 100% LIVE.

Da, vorbim de UNITATE, FAPTE, ÎMPREUNĂ! La Sala Sporturilor din Dej, 31 martie, ora 18.00, BRIO SONORES și alți invitați speciali, ne vor încânta cu un concert-caritabil 100% LIVE.

Ne-au atras atenția câteva declarații dintr-un mesaj al ministrului Mihai Fifor.

Mihai Fifor: „În anul Centenarului Marii Uniri, așa cum istoria ne-a învățat deja, cuvântul-cheie este ÎMPREUNĂ”.

Ceea ce nu știu mulți, este implicarea domniei sale în problemele militarilor, ale tuturor militarilor, odată identificate! Așa a fost în cazul caporalului de la Dej, căruia i-a ars casa și a rămas cu trei copiii pe drumuri!

Domnul ministru a aflat de pe pagina A.M.V.V.D., despre drama militarului veteran! A solicitat toate detaliile și măsurile au fost în consecință! A acționat cot la cot cu AMVVD încercând să găsească soluții pentru a veni în sprijinul caporalului.
Din ordinul ministrului apărării naționale, caporalul și familia acestuia au primit 2 camere în căminul militar din garnizoana Dej, pe perioadă neterminată!

La nivel de asociație și de unitate, și nu numai, a fost mobilizare în sprijinul membrului AMVVD.

Astfel, în contact permanent cu autoritățile locale, atât cu asociația noastră dar și cu alte asociații implicate, s-au identificat soluții, pentru ca veteranul și familia acestuia să se poată muta cât mai repede în casă nouă!

Menționăm și multumim pe această cale, atât domniei sale – ministrul Mihai Fifor, cât și dl. general Nezir, care au demonstrat că A TE IMPLICA, nu este doar un cuvânt, este ceea ce avem nevoie! FAPTE!

„ (…) Trebuie să mărturisesc faptul că în această calitate, alături de militarii români, am înțeles, am trăit și am simțit adevărata însemnătate a patriotismului, a dăruirii și, deopotrivă, a luptei continue pentru un ideal comun. Nu de puține ori am reflectat la cât de multe lecții ne oferă militarii noștri.

Astfel, în aceeași tonalitate, pot spune că am înțeles că în mediul militar importanța de a duce la bun sfârșit o misiune nu poate fi relativizată, iar devotamentul față de popor și de patrie rămâne statornicit în decursul istoriei.

Raportând toate acestea la mediul civil, îmi dau seama că trebuie să conștientizăm ce înseamnă să fim patrioți, să gândim la scară mai largă interesul național și bunăstarea românilor și să continuăm politicile și proiectele noastre de dezvoltare pe termen mediu și lung pentru țara noastră.

Patriotismul se poate traduce prin forța care rezidă în însăși unitatea noastră, forță care să conducă România spre progresul, bunăstarea și respectul în rândul celorlalte state europene și aliate! (…)

Așadar, în anul Centenarului Marii Uniri, așa cum istoria ne-a învățat deja, cuvântul-cheie este ÎMPREUNĂ, cu referire la faptul că istoria este realizată de oameni și prin oameni, așa îndrăznesc acum să vă invit să demonstrăm împreună UNITATEA și să facem ca toți românii să se uite cu încredere spre viitor.” (mesajul a fost preluat de pe pagina domniei sale, un mesaj susținut de fapte!)

Și, dacă tot vorbim de fapte trebuie să vă spunem că Asociația Mereu Impreună ne-a fost și ne este alături și, ÎMPREUNĂ cu A.M.V.V.D. București, Sucursalele Dej și Bistrița, Primăria  Dej, dar și a altor persoane mărinimoase am trecut la FAPTE, ne-am arătat UNITATEA și, în data de 31 martie, ora 18, în  Sala Sporturilor din Dej, va avea loc un spectacol-caritabil extraordinar în care au dat o mână de ajutor băieții de la Brio Sonores. 

Da, vorbim de UNITATE, FAPTE, ÎMPREUNĂ!

Tocmai din Republica Moldova, Brio Sonores a acceptat provocarea Asociațiilor AMVVD și Mereu Împreună pentru Oameni și v-a veni , în premieră la Dej, la spectacolul-caritabil extraordinar pentru a încânta publicul cu un concert 100% #LIVE, pentru a ajuta militarul veteran Daniel Pop.

Și dacă tot vorbim de fapte….  „Se spune ca gesturile mici fac diferența și ca sunt fapte mari! Da, atunci când Dumnezeu a presărat în suflet bunătate și omenie, si-a ales oamenii!” erau doar câteva rânduri ale unui militar jurnalist…

sau apelul președintelui AMVVD, Marius Apostol:

Orice sprijin este binevenit din partea oricui pentru Veteranul nostru(membru), Caporalul Daniel Pop din Dej și familiei acestuia. Managerul lanţului de farmacii Valleriana şi a clinicii Valleriana Med, Mirela Ivașcu va sprijini Veteranul (militarul) din Dej, Daniel Pop cu banii și îmbrăcăminte. De asemenea începând de luni va fi mobilizare națională al Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități !

Vorbim de un Veteran din Teatrele de Operații care a luptat cu arma în mână ! Camarazii din Asociația AMVVD vin cu un apel către toţi oamenii de bună-credinţă de a-i oferi o mână de ajutor lui Daniel Pop din Dej ! 

Contul pentru sprijinul lui Daniel Pop este deschis la Banca Transilvania:RO39BTRL05201201R14861XX

sau  Asociația Mereu Impreună  care a postat pe pagina de facebook, următorul mesaj:

„Dragii noștri, doar împreună cu voi toți vom reuși să înlăturăm cenușa rămasă în urma incendiului devastator de la Dej, în urma căruia două familii au rămas fără un acoperiș deasupra capului.
Nu am rămas indiferenți la provocarea AMVVD- ului și împreună cu Primăria Dej și ceilalți care s-au implicat vom aduce la Sala Sporturilor din Dej, un spectacol extraordinar.
V-am pregătit surprize inedite.

În premieră la Dej , #BRIO #SONORES și alți invitați speciali, ne vor încânta cu un concert 100% #LIVE.

Vă așteptăm cu drag!
Ii mulțumim pentru provocare d-lui Dănuț Vidican (Militarii Veterani – civil în foto) de la Bistrița și pentru implicarea necondiționată d-lui Covaci Alexandru din Dej, ambii făcând parte din #AMVVD #ROMANIA.”

sau mesajele din mass-media

„La sfârșitul lunii februarie, casa unui militar din Batalionul 811 Dej „Dragonii Transilvani” (ce aparține de Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” Bistrița) a ars în urma unui incendiu puternic, declanșat de un scurtcircuit.
Situația este destul de dramatică: luni dimineața, colegul nostru se pregătea să înceapă ziua de muncă, când a primit un telefon de la soție că le arde casa. Focul a pornit de la un scurtcircuit și s-a extins la toată clădirea. Menționez că și părinții colegului stăteau în aceeași casă, având în spate o anexă! Nu s-a putut salva mare lucru! Acum, colegul și soția lui însărcinată locuiesc în garsoniera unor vecini, iar părinții lui într-o anexă la o biserică din apropiere! Orice ajutor este binevenit! Respect şi o seară bună!”, a scris pe Facebook un coleg de-al militarului, Alin Holbură.

Conform unor informații de ultimă oră, în urma mediatizării pe rețelele de socializare, cazul militarului a ajuns în atenția ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor, iar angajatul MApN, împreună cu soția și părinții acestuia, sunt acum găzduiți la Căminul de Garnizoană din Dej. De altfel, Mihai Fifor a intervenit în discuții pe grupul de Facebook „Militarii Veterani”, întrebând: „Cum putem ajuta?” și cerând detalii despre acest caz trist.”, scria la acea vreme Mesagerul de Bistrița-Năsăud.

#BRIO #SONORES #LIVESala Polivalenta Tirgu-Mureș

Posted by Iulia Iulia on 8 Martie 2018

 

 

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *