Declarațiile ministrului Mihai Fifor de la Palatul Cercului Militar Național după întâlnirea cu psihologii României

Declarațiile ministrului Mihai Fifor de la Palatul Cercului Militar Național după întâlnirea cu psihologii României

În continuarea materialului de ieri: Psihologii MApN vor lua lecții de la colegii canadieni în privința consilierii militarilor diagnosticați cu stres posttraumatic vă relatăm câteva declarații ale ministrului Mihai Fifor de la întâlnirea,de astăzi – 06.02.2018 -,  cu Ion Dafinoiu, presedintele Colegiului Psihologilor, și Dragos Iliescu, secretar general al Asociației Psihologilor și psihologii din armata României, de la Palatul Cercului Militar Național din București.

Încadrarea în cursul anului 2018 a 50 de psihologi la nivelul Armatei

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, marţi, că va propune prin Memorandum adresat Guvernului încadrarea în cursul anului 2018 a 50 de psihologi la nivelul Armatei.

În paralel cu propunerea, va avea loc prezentarea unui concept privind înfiinţarea Centrului Naţional de psihologie operaţională al MApN, în luna martie cel târziu.

„Am dorit să mă întâlnesc astăzi cu Corpul psihologilor din Armata Română (…), au răspuns aproape toţi psihologii pe care-i avem încadraţi în momentul de faţă în Armata Română, nu sunt foarte mulţi (…) Din păcate, aceasta este în momentul de faţă încadrarea pe care o avem în Armata Română, sunt oameni cu foarte multă experienţă, oameni care lucrează de foarte mulţi ani în sistemul militar. (…) Vom înfiinţa acel Centru Naţional de psihologie operaţională de care am vorbit şi eu cred că la sfârşitul lunii februarie sau cel mai târziu la începutul lunii martie vom avea, deja, acest proiect gata, această concepţie gata şi o vom putea prezenta”, a declarat Mihai Fifor, într-o conferinţă de presă desfăşurată cu ocazia întâlnirii cu psihologii încadraţi în structurile Armatei Române, eveniment desfăşurat la Cercul Militar Naţional.

Ministrul Apărării Naţionale a precizat că pentru rezolvarea situaţiei privind deficitul de psihologi din Armata Română se va propune prin Memorandum suplimentarea posturilor.

„Am anunţat că în Memorandumul pe care o să-l propunem Guvernului României pentru încadrarea unor funcţii în Armata Română se vor regăsi şi 50 de posturi de psiholog pe care dorim să-i încadrăm anul acesta. Totodată, avem alături de noi cadre didactice universitare, dorim un protocol cu Universitatea din Bucureşti şi, de ce nu, (…) cu facultăţi de profil din ţară, astfel încât să putem să dezvoltăm împreună programe de formare postuniversitară cu bătaie pe psihologia orientată către partea de activitate militară. Nu numai că ne interesează starea militarului român pe toată durata activităţii sale, ne interesează foarte mult ce se întâmplă, în special cu militarii care revin din teatrele de operaţii şi cu asistenţa pe care trebuie să o aibă pe toată perioada reintegrării după revenirea din teatrul de operaţii”, a declarat Fifor.  CITEȘTE MAI DEPARTE AICI

2018 trebuie să fie un an bogat din punctul de vedere al relațiilor

Amintim că, ieri, ministrul Fifor a convenit cu omologul de la Chișinău, Eugen Sturza, că anul 2018 trebuie să fie un an bogat din punctul de vedere al relațiilor bilaterale, în ceea ce privește instruirea militarilor noștri, participarea la exerciții în comun, învățămantul militar și medicina militară.

„Astazi (05.02.2018 – n.n) am fost la Chisinau, unde am avut o foarte buna intalnire bilaterala cu omologul din Republica Moldova, domnul ministru Eugen Sturza. A fost o vizita simbol, avand in vedere sustinerea pe care Romania o arata in mod constant fata de parcursul european al Republicii Moldova.

In continuarea dialogului deschis cu omologul Eugen Sturza, inceput la 1 decembrie anul trecut la Bucuresti, am discutat modalitati concrete de intensificare a cooperarii in domeniul apararii.

Am convenit ca anul 2018 trebuie sa fie un an bogat din punctul de vedere al relatiilor bilaterale, in ceea ce priveste instruirea militarilor nostri, participarea la exercitii in comun, invatamantul militar si medicina militara.

Am transmis ca la nivel de decizie politica nu exista niciun dubiu in vederea intensificarii cooperarii militare bilaterale. De asemenea, am precizat ca tratăm cu toată atenţia obiectivul strategic al parcursului european, iar relaţia bilaterală cu Republica Moldova rămâne în atenţia întregii clase politice din România.

Republica Moldova reprezintă un partener strategic, nu doar un stat vecin pentru noi. Impărtăşim aceaşi limbă, aceleaşi tradiţii şi valori şi am dorit să transmit întreaga noastră susţinere pentru respectarea integrităţii teritoriale şi suveranităţii Republicii Moldova.”, a scris pe rețeaua de socializare facebook, pe pagina sa oficială ministrul Mihai Fifor.  

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *