Proiect ambițios la Târgoviste! Primul centru de recuperare și refacere a militarilor răniți în teatrele de operații

Proiect ambițios la Târgoviste! Primul centru de recuperare și refacere a militarilor răniți în teatrele de operații

Zilele trecute am fost la Târgoviște. Am discutat cu oficialitățile tărgoviștene pentru posibilitatea construirii pe locația fostului spital de la Mănăstirea Dealu a singurului centru de recuperare medicală din România a militarilor români și a militarilor veterani, participanți în teatrele de operații militare, fiind și singurul astfel de centru din Europa de Est.
Dl primar Daniel Cristian Stan ne-a luat-o înainte cu anunțarea și a postat pe pagina de facebook dânsului anunțul. Atât comentarii, cât și articole în mass-media locală (vezi http://targovistenews.ro/live/proiect-ambitios-la-targoviste-primul-centru-de-recuperare-medicala-a-militarilor-raniti-in-teatrele-de-operatiuni/) au început să curgă. Mulțumim, pe această cale, tuturor!
Mulțumim atât politicienilor, ofițerilor, comunității târgoviștene, mass-mediei, cât și tuturor oamenilor care au comentat (în orice fel) acest demers și (repet un comentariu scris pe pagina domnului primar),  „din pacate, militarii veterani ai TO au mare nevoie de acest centru de recuperare si refacere, la standarde europene, primul de acest gen din Romania. Ne dorim ca, in cel mai scurt timp posibil, sa fiti alaturi de AMVVD si oficialitatile targovistene la inaugurare. Va multumim pentru interes, intelegere si, poate, apreciere.”

Alte comentarii care ne-au făcut cinste!

 „Sunt Ramf Dan, sunt istoric.
De-a lungul anilor am avut onoarea şi bucuria să cunosc sute de veterani de război şi zeci de militari ai zilelor noastre. Cu bucurie şi mândrie spun: militarii de azi ai Armatei Române sunt la fel de demni, omenoşi, curajoşi şi buni ca şi veteranii de ieri, ca şi străbunii noştri!
Unul din bravii ostaşi de azi, un model de Om, părinte şi prieten, este domnul Marius Apostol. Am avut onoarea să-l cunosc personal anul trecut. A fost o bucurie şi onoare pentru mine că am putut cunoaşte un brav militar român!
Zilele au trecut de atunci şi proiectul la care muncesc, „Bunicii noştri, Eroii noştri”, a rămas împotmolit deoarece nu mai aveam un gram de benzină să pot merge zeci şi sute de km la veteranii celui de-al II-lea Război Mondial. Am făcut apel, şi primul care mi-a sărit în ajutor, a fost domnul Marius Apostol, împreună cu domnul Ionut Butoi şi Asociatia Militarilor Veterani AMVVD. Am fost şi sunt teribil de impresionat de gestul acestor minunaţi oameni, cei care muncesc pentru o construi un centru de recuperare destinat militarilor răniţi în teatrele de operaţii.
Dragii mei vă mulţumesc din inimă! Mi-aţi adus aminte de acel preot bătrân de la Câmpina, care l-a ajutat pe tatăl meu, preot şi el, cu o sumă de bani şi multe lumânări pentru biserica din Şoard, judeţul Mureş, în anul 2000.
După alte luni, alt ghinion. S-a stricat camera video cu care filmam, (avea ceva ani), nu am avut bani să-mi cumpăr alta. Eram tare, tare trist. Ce puteam face?! Alt apel pe facebook….
Din nou, Primul care mi-a sărit în ajutor a fost domnul Marius Apostol, peste 3 zile poşta mi-a adus o cameră video Sony.
Doresc să adresez şi pe această cale recunoştiinţa mea binefăcătorului domn Marius Apostol, cel care m-a ajutat să filmez veterani de război la Galda de Sus, Galda de Jos, Ţichindeal, Agnita, cel care mi-a asigurat suportul tehnic!
Fapta dumneavoastră o voi consemna în urmatoarele mele volume din „Bunicii noştri, Eroii noştri”.
Vă mulţumesc frumos dumneavoastră, domnului Ionut Butoi, Asociatia Militarilor Veterani AMVVD, cei care-mi sunteţi alături în aceste vremuri!
Dumnezeu să vă ajute, să vă realizaţi visele domnule preşedinte Marius Apostol!
Al dumneavoastră istoric, Dan Ramf.”
 Dragos Icleanu: Excelent primar!.Dl. Primar, dl deputat Dumitru Lupescu va rugam ,ajutati militarii care au luptat si su fost raniti in teatrele de operatii.
              

 

http://targovistenews.ro/live/proiect-ambitios-la-targoviste-primul-centru-de-recuperare-medicala-a-militarilor-raniti-in-teatrele-de-operatiuni/

 

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *