Numărătoarea inversă a început. Donează 20% din impozitul pe venit! Doar până la 31 decembrie mai poți face asta…

Numărătoarea inversă a început. Donează 20% din impozitul pe venit! Doar până la 31 decembrie mai poți face asta…

Întreabă-ți contabilul și poate vei alege ca a ta companie să ne devină șansă reală pentru militarul veteran al zilelor noastre.

Dacă ne cunoșteți, dacă ați vrea să ne cunoșteți mai bine decât atât, dacă simțiți că ați avea un gând, o idee, un simț comun cu proiectele noastre, taxele pe care oricum le-ai plăti statului direcționați-le către cei care au reprenzentat țara în Teatrele de Operații, cei care, în urma războiului rece și crud, au vegheat la liniștea și pacea dumneavoastră, și au rămas pe trup cu sechele pentru tot restul vieții. Vrem să construim, la standarde europene, primul Centru de recuperare și refacere din România. (Vezi și AICI)

Compania dumneavoastră poate face sponsorizări de până la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, în limita a 5‰ din cifra de afaceri a firmei, iar impozitul se diminuează cu suma aferentă sponsorizării, cheltuiala fiind astfel deductibilă.

Baza legală:

Codul fiscal 2015- Titlul II Impozitul pe profit Capitolul II Calculul rezultatului fiscal, Art.25 Cheltuieli:
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
i) cheltuielile de sponsorizare și/sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:
1. valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; pentru situațiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri , această limită se determină potrivit normelor;
2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.
Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.

Procedura în sine este una extrem de facilă, presupunând eforturi minime din partea societății comerciale. Astfel, în urma alegerii unei organizații sau cauze a cărei sprijin se urmărește, se va întocmi un contract de sponsorizare.

Contract Sponsorizare

Contractul de sponsorizare se înregistrează în contabilitate și se scade din impozitul pe profit datorat statului în trimestrul aferent.

  • Descarcă aici Contractul de Sponsorizare
  • Il completezi cu datele firmei și-l trimiti pe adresa amvvd_2013@yahoo.com
  • Noi îl returnăm semnat și ștampilat în 2 exemplare prin curier la adresa indicată în contract.

Exemplu
CUM SE CALCULEAZA CEI 20%?

  • Cifra de afaceri=100.000 lei
  • Profit impozabil=20.000 lei
  • Impozit aferent acestui profit (16%)=3.200 lei
  • 0,5% din cifra de afaceri=500 lei
  • 20% din impozitul pe profit=640 lei

Suma ce poate fi alocata Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” este valoarea mai mica, respectiv 500 lei. Așadar se poate sponsoriza cu pâna la 500 lei astfel încât valoarea integrală a sponsorizării să fie dedusă din impozitul pe profit de plată. Astfel impozitul pe profit de plată va fi de 2.700 lei în loc de 3.200 lei.

De menționat este faptul că societatea va trebui să realizeze, la momentul redactării contractului, o estimare a valorii cotei de 20% deoarece sponsorizarea trebuie să fie înregistrată în contabilitate în anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului plății efective). Contractul astfel finalizat va fi apoi trimis ONG-ului în cauză, care îl va semna și ștampila, cu obligația de a returna companiei exemplarul primit. Contractul astfel încheiat constituie dovada actului de mecenat, iar în baza acestuia se va realiza redirecționarea.

Suma ce urmează a fi donată este considerată cheltuială nedeductibila și se constituie ca un credit fiscal. Nu afectează baza de impozitare. Iar în momentul plății impozitului pe profit, către ANAF, se va achita doar restul din impozit.

În cazul în  care compania nu a avut profit, aceasta poate să apeleze la creditul fiscal. Aceasta îi permite practic să realizeze sponsorizări chiar dacă nu obține profit în anul respectiv, suma fiind acoperită de un credit fiscal disponibil pe o perioadă de șapte ani. Pe masură ce situația companiei se îmbunătățește, aceasta își poate deduce din impozitul pe profit viitor sponsorizările realizate în anii precedenți și acumulate în creditul fiscal.

Contractul de sponsorizare al Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” (AMVVD) pentru redirectionare 20% din impozitul pe profit il puteti descarca de AICI.

Contactează-ne pe email  – amvvd_2013@yahoo.com -, pe site – www.amvvd.ro – sau pe pagina de facebook Asociatia Militarilor Veterani AMVVD și poate vei alege să dai o șansă proiectelor noastre pentru crearea, la standarde europene a primului Centru de Recuperare și Refacere din Romania .

Mulțumim,
Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” (AMVVD)

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *