NE VOM CINSTI EROII indiferent de vreme și greutăți

NE VOM CINSTI EROII indiferent de vreme și greutăți

Acțiunile noastre de cinstire a EROILOR din Teatrele de Operații continuă. După evenimentul cultural  din 10 Noiembrie – Spectacolul caritabil SUFLET DE EROU, în data de 11 Noiembrie – ZIUA VETERANILOR – care a fost instituită prin Legea nr. 150 din 22.10.2014 , privind modificarea și complectarea OUG nr.82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat – noi, membrii Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (A.M.V.V.D.) vom fi prezenți la evenimentele din București și din țară. Astfel, o echipă formată din președintele AMVVD – Marius Apostol și președintele Sucursalei Buzău – Constantin Stoica a răspuns prezent la invitația Batalionului 620 Operații Speciale „Băneasa-Otopeni” și a văduvelor Vizireanu și Dumitrescu la dezvelirea monumentului ridicat în memoria Slt. (p.m.) VIZIREANU Adrian-Ion și Slt. (p.m.) DIMITRESCU Iulian, căzuți la datorie în Afganistan, monument ridicat de Paula Vizireanu și Marian Dumitrescu.

Sâmbătă, 11 noiembrie, începând cu ora 11.00, va avea loc în satul Smeeni, dezvelirea monumentului eroilor din teatrele de operații. În cadrul evenimentului va avea loc o ceremonie  militară și religioasă prilejuită de dezvelirea monumentului. În 2017, România participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 620 de militari, alţi aproximativ 300 fiind desfăşuraţi în operaţii în alte regiuni, sub  comandă sau mandat NATO, UE, ONU şi OSCE. În timpul misiunilor externe, 28 de militari şi-au pierdut viaţa şi alţi peste 180 au fost răniţi. Patru militari buzoieni au căzut la datorie în Afganistan. Subofiţerul Dan Ciobotaru, din localitatea Pinu, comuna Brăeşti, şi-a pierdut viaţa pe 23 iunie 2010, alături de un camarad, în timpul unei misiuni de luptă pe autostrada Kabul-Kandahar.

În luna mai 2016, sublocotenenții post – mortem Iulian Dumitrescu și Adrian Vizireanu au fost uciși în Afganistan, în apropiere de localitatea Kandahar, de persoane care purtau uniforme ale poliției afgane de apărare și securitate. Amândoi aveau 36 de ani. Iulian Dumitrescu era din comuna Smeeni, iar  Adrian Vizireanu, din Buzău. La jumătatea lunii septembrie 2017, un alt militar  buzoian a fost ucis în teatrele de operații din Afganistan. Vorbim despre sublocotenentul (pm) Mădălin Stoica ucis pe 15 septembrie, în urma unui atac asupra unei patrule româneşti care executa o misiune, în regiunea Kandahar din Afganistan.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *