Autorităţile sprijină militarii veterani ai TO

Autorităţile sprijină militarii veterani ai TO

Vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Marius Gheorghiță, împreună cu Maricica Coșa, prefectul județului, au primit vizita reprezentanților Asociației Militarilor Veteriani și Veteranilor cu Dizabilități – „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorătorul de Mir” (AMVVD).

 Asociația A.M.V.V.D., reprezentată de: Marius Apostol – președinte, Dan Cosma – prim-vicepreședinte și Raul Simion – președinte al Sucursalei Bacău, a formulat o serie de solicitări, cerând sprijinul autorităților. Printre aceste solicitări se numără și obținerea unor locuri de parcare pentru veteranii militari care au luptat în TO și punerea la dispoziție a unei săli în care asociația să poată desfășura activități ori de câte ori va avea nevoie.

Astfel, conducerea Consiliului Județean Bacău a fost de acord cu aceste propuneri și a oferit gratuitate pentru locurile de parcare aflate pe domeniul public și privat pentru militarii veterani.

 „Suntem receptivi la solicitările veteranilor militari și în măsura în care putem, oricând suntem deschiși pentru a oferi tot sprijinul instituțional de care au nevoie. Este o onoare și o mândrie să fim aproape de acești oameni care și-au riscat viața pentru cei aflați în nevoie”, a declarat Marius Gheorghiță, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău.

Ridicarea unui centru medical

Reprezentanții asociației au cerut, de asemenea sprijin pentru susținerea proiectului de construire, la Giurgiu, a unui centru medical pentru militarii veteriani și veteranii cu dizabilități.

Totodată, Prefectura Bacău a oferit sprijin pentru realizarea spectacolului „Suflet de Erou” în municipiul Bacău.

Asociația Militarilor Veteriani și Veteranilor cu Dizabilități – „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorătorul de Mir” este o organizație activă care are ca scop acordarea de sprijin membrilor și persoanelor cu probleme medicale și sociale deosebite, din rândul militarilor activi, veterani și veteranilor în activitate, pensionați, în rezervă sau retragere, precum și membrilor familiilor acestora și urmașilor acestora, soț, soție și copii. (Ciprian NEDELCU)

Articol preluat de pe http://m.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/autoritatile-sprijina-veteranii-militari–217396113.html

 

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *