Da, și noi militarii veterani, spunem că Moș Crăciun trebuie să existe în fiecare dintre noi!

Da, și noi militarii veterani, spunem că Moș Crăciun trebuie să existe în fiecare dintre noi!

În lumea asta există oameni buni și oameni răi, oameni bogați și oameni săraci, oameni pe care te poți baza și oameni care trec nepăsători. Știind toate aceste lucruri, Marius Apostol președintele AMVVD a inițiat, alături de camaradul Daniel Porumb și de militarii de la Regimentul 30 Garda Mihai Viteazul, dar și cu ajutorul companiei de transport BDH TRANS ROUTE SRL, o acțiune umanitară de Moș Crăciun pentru a veni în ajutorul copiilor de la Așezămânul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, din Slobozia, Jud. Giurgiu.
Câțiva membrii ai Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” (AMVVD) au pornit spre Slobozia, județul Giurgiu, la Aşezământul social „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, păstorit de preotul Valentin Ştefan, pentru a le oferi copiilor și mamelor maltratate care trăiesc acolo cadouri și de Moș Crăciun. „Este perioada anului în care avem ocazia să redescoperim bucuria de a dărui. Astăzi, 21 decembrie, împreună putem să aducem bucurie, speranță și chiar să îndeplinim visele acestor copii! Am colectat alimente, jucării, rechizite, haine, orice este necesar într-o casă, într-o familie și am pornit spre acest așezământ pentru a le împărți! Este pentru a doaua oară în această lună. Prima oară am  ajuns de Moș Nicolae și nu am cuvinte să descriu emoția, bucuria și lacrimile de fericire de pe fețele adulților și copiilor atunci. Vrem să oferim bucurie, vrem să „luptăm” cu amărăciunea și tristețea vieții. Suntem slujitori ai binelui și nu uităm nicio clipă acest lucru. Am luptat și vom lupta mereu pentru binele oamenilor, al copiilor din țara asta. Ne-am însușit jurământul depus și, indiferent de vremuri sau stare, noi, veteranii, cei care știm prea bine ce este suferința de trup sau suflet, ne-am adunat, unit, să continuăm războiul. Un război pe timp de pace care trebuie câștigat cu orice preț, cu orice sacrificiu. Nu ne vom lăsa niciodată! De aceea, membrii AMVVD am decis să le facem o bucurie de Moș Nicolae copiilor, mamalor maltratate, victime ale violenței domestice și am solicitat sprijin tuturor oamenilor de bine. Acum, colegul nostru Daniel Porumb împreună cu militarii de la Regimentul 30 Garda Mihai Viteazul dar și oameni simpli s-au mobilizat și au vrut ca și Moș Crăciun să ajungă la ei. În ajutor ne-a sărit și compania de transport BDH TRANS ROUTE SRL care a vrut să fie măcar un mic elf pentru  cei năpăstuiți. Și, cu Dumnezeu deasupra noastră, ne aflăm aici să-l oferim. Mulțumim tuturor celor ce au înțeles și ne-au ajutat, tuturor celor ce s-au implicat, tuturor celor care au fost alături de noi chiar și cu gândul. Astăzi, avem ocazia de a câștiga puțin teren. Astăzi, suntem învingători, respirăm aerul fericirii copiilor și mamelor maltratate. Suntem datori pentru copiii acestei țări să le oferim stabilitate, bine. Asta încercăm să facem! Cât trăim, avem o datorie. În prag de sărbători, toţi copiii merită să primească cadouri”, ne-a declarat președintele AMVVD, veteranul Marius Apostol.

Începutul
Este o zi frumoasă din toate punctele de vedere. Am oprit și am fost întâmpinați de preot și câțiva copii cu zâmbetul pe față. Da, se putea citi fericirea din ochii lor când au văzut că am revenit. Știau că suntem acolo pentru ei. Știam că or să aibă o zi cu râsete de bucurie care făcea ca vremea petrecută împreună să fie mai călduroasă, mai frumosă, mai iubită. Copiii cu ochii în lacrimi de bucurie au venit spre „tolba plină a lui Moș Crăciun” adusă de AMVVD.

Un copil, fascinat de uniforma purtată de domnul dar și de duba plină de cadouri, a murmurat, așa doar pentru el, ușor: „Vă iubesc, dacă ați ști că eu vă așteptam, eram sigur că nu ne veți dezamăgii… Știam că veniți, asta-mi spunea sufletul! Niciodată un military nu poate dezamăgii…”  În colțul ochiului, și-a făcut apariția o lacrimă, o lacrimă de fericire. Doamne,  asemenea momente, cu asemenea încărcătură emoțională, nu a putut lăsa veteranii împietriiți așa cum ar fi trebuit. Greu le-a putut face față acestor momente și, de ce să nu recunoaștem, chiar și în colțul ochilor lor s-a văzut acea lacrimă de emoție.

Și militarii plâng câteodată
Atmosfera era una de sărbătoare, preotul era puțin emoționat, se uita la militarii și veterani ca la niște sfinți. Cuvintele de mulțumire parcă-i jenaul pe cei veniți cu ajutoare. Nu erau în largul lor deși unii nu purtau uniforma militară, deși acum erau simpli civili. Se spune că militarii sunt „oamenii cu trup de fier”,  nu, nu sunt de fier, au emoții, au lacrimi, au puterea de a sta drepți și când plâng.
Sandu, o persoană cu handicap, privește fascinat la lucrurile aduse, nu-i vine să creadă că într-un timp atât de scurt, la nici o lună distanță, au primit iarăși ajutoare.

 

O zi de neuitat. Gesturi emoționante care trebuie să fie repetate.
Cinste celor care îngrijesc acest așezământ. Am venit pentru a 14-a oară aici și de data asta am luat cu noi o parte de fericire și am plecat spre casă. Un adult ne-a mărturisit că pentru o clipă gândul i-a zburat la copilărie. „Îmi doream să fiu iar copil, să cred că luna decembrie este magică, că există o lună în an în care nimeni și nimic nu ne poate umbri fericirea, să aștept cu nerăbdare Moșul. Le mulțumesc încă o dată, lor, celor care m-au luat cu ei și m-au făcut să înteleg că a aduce bucurie, iubire, nu-ți trebuiesc averi, nu este obligatoriu să ai decât un suflet bun, un gând și dorință de a face bine. Așa au făcut ei, cei care au luptat în Teatrele de Operații din Balcanii de Vest, Irak și Afganistan, cei de la Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” (AMVVD). Acum, mai mult ca niciodată ne-am dat seama de bucuria tuturor oamenilor care cred că luna decembrie este luna minunilor! Da, și noi militarii veterani, spunem că Moș Crăciun trebuie să existe în fiecare dintre noi!

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *